Bilgisayarınızda sorun yaşıyorsanız, yenilemeyi veya sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Bilgisayarınızı sıfırlamak Windows'u yeniden yükler ve dosyalarınızı, ayarlarınızı ve bilgisayarınızla birlikte gelenler dışındaki uygulamalarınızı siler. Yani aslında Temiz Kurulum'dan işlev olarak hiçbir farkı yoktur.
Bu sıfırlama seçeneği fotoğraf, müzik, video veya kişisel belgeler gibi kişisel dosyalarınızı saklayarak Windows işletim sistemini yeniden yükler. Yüklü uygulamaları ve sürücüleri kaldıracak ve ayarlarda yaptığınız tüm değişiklikleri geri alacaktır. Not: Bilgisayarınızı sıfırlamak oldukça zaman alacaktır.
En İyi Cevap
Windows u sıfırlama, genelde işletim sistemi dışındaki hataların çözümü için kullanılır. Windowsun içinde bir hata varsa, sıfırlama yaparken hata verecektir. Bu nedenle format atılır. 4-5 senelik kullanımdan sonra, PC de yavaşlama dışında herhangi bir sorun yok ise ilk seçenek sıfırlama yapılabilir.
Faydaları arasında bilgisayarın hızlanmasını ve varsa virüslerden temizlenmesini sağlamaktadır. Biraz açıklayacak olursak biçimlendirme sonucu cihazın sanal belleğinde biriken datalar temizlenmiş olur. Sonuç olarak bilgisayar sanal belleğinde tuttuğu gereksiz bilgilerden kurtulur ve daha iyi bir performans sağlar.
Terapat. Format yani temiz kurulum en sağlıklı yöntemdir.
İlgili 40 soru bulundu
Sıfırlama işleminde Windows ya da diskleriniz gitmez, Windows yeniden kurulur.
Hard Reset Nedir ? Mobil cihazlarda uygulanan hard reset işlemi, fabrika ayarlarına döndürmenin bir tık üstüdür. Eğer telefonunuzdaki tüm bilgilerin ve verilerin tamamen silinmesini istiyorsanız hard reset işlemini uygulamanız gerekmektedir.
Görev çubuğundaki arama kutusuna performans yazın, ardından sonuç listesinden Windows'un görünümünü ve performansını ayarla'yı seçin. Görsel Efektler sekmesinde Uygula'> en iyi performans için Ayarla'yı seçin. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve bilgisayarınızın hızlanıp hızlanmadığına bakın.
Virüs, yavaşlamanın yanı sıra zararlı sitelerden gelen bildirimler gibi problemlere de sebebiyet verir. Bilgisayarınızda herhangi bir antivirüs programı yoksa bu durumun yaşanma ihtimali daha yüksektir. Son derece can sıkıcı olabilen bu sorunu çözebilmek için bilgisayara format atma yolunu tercih edebilirsiniz.
Zararı olmaz ama o sıfırlama herşeyi silmiyor. Temiz kurulum herşeyi siliyor (yedeklemek istediğin veriler dışında).
Zararı yok tam tersine yararlı olur.
Bilgisayarı sıfırla kısmandan yapabilirsin ama basit virüsleri götürür.
Fabrika ayarlarına sıfırlama yaparak hemen hemen tüm virüslerden ve diğer kötü amaçlı yazılımlardan kurtulabilirsiniz. İşletim sistemini orijinal durumuna döndürerek, fabrika ayarlarına sıfırlama seçeneği, cihazınızdaki virüslü programları veya dosyaları istemeden kaldırır.
ugur.gozaydin' Alıntı: Sıfırlama işlemi sizi formattan sonraki ana Windows yedeğinize geri döndürerek sistemdeki tüm kurulumları kaldırır ve tekrar standart ayarları uygular. Aynı format atmış gibi olursunuz ama birebir format değildir bu işlem.
Bekleme süresi duruma göre 2 saat - 6 saat arasında değişebilir.
Bir bilgisayarın performansını donanım özellikleri belirlerken hızını ise bilgisayarda yer alan işlemci belirler. Hem Intel hem de AMD, farklı işlemci modelleri ile kullanıcılara pek çok seçenek sunmaktadır.
Oyun modu sayesinde oyunlarda aldığınız FPS değerini arttırabilirsiniz. Performans arttırmanın haricinde Windows oyun modu açıldığında bilgisayarınızdaki bildirimlerde sessize alınıyor. Bu sayede de oyun oynarken rahatsız edecek bir durum ile karşılaşmıyorsunuz.
Telefonunuzdaki tüm verileri kaldırmak için telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlayabilirsiniz. Fabrika ayarlarına sıfırlama işlemine "biçimlendirme" veya "tam sıfırlama" da denir.
Hayır. Ayarlar üzerinden sıfırlarsanız eğer aynı sistemin kişisel dosyalarını silersiniz.
3. Telefonu sıfırla butonuna dokunun. 4. Onaylamak için Her şeyi sil öğesini seçin. Not 1: Fabrika Ayarları uygulandığında, cihaza yeni sistemin kurulması esnasında mevcut tüm veriler, ayarlar ve kişisel bilgiler silinecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri