Trojan-Ransom Ransom türünden Truva atları bilgisayarınızda bulunan verileri değiştirerek bilgisayarınızın düzgün çalışmamasına yol açar. Ayrıca verileri kullanılamaz hale getirir. Genellikle bu tür saldırıları gerçekleştiren bilgisayar korsanları bilgisayarı eski haline getirmek için fidye talep eder.
Trojan meşru yazılım kılığındaki bir tür kötü amaçlı yazılımdır. Genellikle siber suçlular tarafından gizli verileri çalmak, kullanıcılara karşı casusluk yapmak ve sistemlere izinsiz erişim elde etmek için kullanılır.
Trojan Virüsü veya Truva Atı olarak bilinen kötü amaçlı yazılım çok uzun yıllardır bilgisayar sistemlerine sızıp, kullanıcılara zarar vermektedir. Trojan virüsü bilgisayarların arka planınca sinsice çalışıp kişisel verilerin çalınmasına neden olmaktadır.
Truva atları şu anda en sık rastlanan zararlı yazılım kategorisidir. Arka kapılar açmak, etkilenen cihazın kontrolünü ele geçirmek, kullanıcı verilerini süzmek ve saldırgana göndermek, etkilenen sisteme diğer zararlı yazılımları indirmek ve çalıştırmak ve diğer birçok kötü amaç için kullanılırlar.
Trojan temizle işlemi için trojan remover programlarını kullanabilirsiniz. Sisteminizdeki zararlı yazılımları ve dosyaları bulmak için tüm bilgisayarı tarayan trojan virüs temizleme araçları, bilgisayarınızı tehdit eden tüm virüsleri manuel olarak kaldırır ve sisteminizi tamamen temizler.
İlgili 17 soru bulundu
Trojan Virüsü Nasıl Bulaşır ? Trojan virüsü genellikle hileli programlar aracılığı ile bilgisayar sisteminize girerler. Bir web sitesindeki cazip görünen bir fotoğraf ve/veya linke tıkladığınızda virüs bilgisayarınıza sızabilir. Özellikle yasa dışı bannerlar, içeriğinde, trojan virüsü barındırmaktadır.
Diski biçimlendir. Sonra format at. O zaman %95 tamamen silinir.
Virüs, solucan ve Truva atları, bilgisayarınıza ve bilgisayarınızdaki bilgilere zarar verebilecek kötü amaçlı programlardır. Ayrıca Internet'i yavaşlatırlar ve hatta kendilerini arkadaşlarınıza, ailenize, çalışma arkadaşlarınıza ve Web'in kalanına yaymak için bilgisayarınızı kullanırlar.
Trojan virüslerinin çoğu mail yolu ile gelmektedir. O nedenle bilinmeyen bağlantılara tıklamamak gerekir. Trojan çeşitleri virüs koruma programlarının açıklarından da bilgisayara sızabilirler. Doğrudan mesaj yolu ile ileri düzeyde tasarlanan virüsler bulaşabilir.
Bu virüs herhangi bir bilgisayar bulaştığında bilgisayarda anormal hareketler gözlemlenir. Özellikle yeni pencerelerin açılması veya fare ve klavyenin kullanım dışı hareket etmesi, bu virüslerin göstergesidir. Trojan virüsü tespit ederek manuel olarak kaldırılması mümkündür.
En İyi Cevaplar. "Malwarebytes Anti-Malware" programını indir, lisansı internette mevcut. Onunla "Derin Tarama" yaptır, bütün virüsler çıkar.
E-posta Ekleri: Truva atı virüsü, e-posta ekleri aracılığıyla yayılabilirler. Kötü niyetli kişiler, çeşitli tuzaklar kullanarak kullanıcıları e-posta eklerine tıklamaya teşvik ederler. E-posta eklerini açtıktan sonra, Truva atı bilgisayarınıza bulaşabilir.
Sisteminiz kapalıyken virüs çalışamaz lakin eğer virüsten dolayı hesabınıza erişildiğini düşünüyorsanız illa bilgisayarınız da bu işlemleri yapmalarına gerek yok.
Solucanlar; genellikle e-posta kaynağı belirsiz programlar, forum siteleri, korsan oyun DVD'leri ve CD'leri gibi çeşitli yollarla bilgisayarlara bulaşan zararlı yazılımlardır. Solucan virüsü, kendisini bir bilgisayardan başka bir bilgisayara kopyalamak için tasarlanmıştır ve bu işlem otomatik olarak gerçekleşir.
Virüsler Internet'ten indirilen -kaynağı şüpheli- dosyalardan, virüslü e-posta eklentilerinden ve dışarıdan bilgisayara takılan disket, flash bellek, CD gibi ortamlarda bulunan virüslü dosyalardan bilgisayara gelirler.
Trojan virüsü dizüstü ve masaüstü bilgisayarların yanı sıra cep telefonu ve tabletleri de etkiliyor. Bu virüs cihazlara bulaştıktan sonra cihazlar yavaşlar ve kullanıcı arayüzünde çeşitli farklılıklar meydana gelir.
Trojan Killer Portable, tam taşınabilirlik için USB'ye aktarılmak üzere tasarlanmış olağanüstü bir ücretsiz indirmedir.
Bir iPhone'a Truva virüsü bulaşması oldukça nadirdir. Her şeyden önce, Apple'ın “walled garden” yaklaşımı, üçüncü taraf uygulamaların App Store aracılığıyla onaylanması ve incelenmesi gerektiği anlamına gelir.
Başlıca zararlı yazılımlar arasında virüsler, fidye yazılımları, solucanlar, Truva atları, dosyasız kötü amaçlı yazılımlar, casus yazılımlar, reklam yazılımları, botnetler, keyloggerlar rootkitler ve SQL enjeksiyonu (SQLi) yer alır.
Bilgisayara bulaşan virüs veya solucanlar herhangi bir dosyadan gelmiş olabilir. Dolayısıyla disk temizleme seçeneğinden geçici dosyaları silmek gerekir. Böylece bilgisayar etkinleştiği anda devreye girecek şekilde planlanan virüsler temizlenebilir.
Fabrika ayarlarına sıfırlama yaparak hemen hemen tüm virüslerden ve diğer kötü amaçlı yazılımlardan kurtulabilirsiniz. İşletim sistemini orijinal durumuna döndürerek, fabrika ayarlarına sıfırlama seçeneği, cihazınızdaki virüslü programları veya dosyaları istemeden kaldırır.
Bu tür virüsler genellikle uzantısı EXE ve COM olan dosyalara bulaşırlar. Virüsler genellikle bir başka dosyaya bulaşıp yer kaplamaktan öte gitmemekle birlikte bilgisayarda yavaşlama, kilitlenme ve bazen de dosyaların bozulmasına neden olmaktadırlar.
En İyi Cevap. Önemli dokümanlarınızın yedeğini alın ve bilgisayara baştan windows yükleyin. Formatla bile silinmeyen virüsler mevcut.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri