PDF (Portable Document Format; Taşınabilir Belge Biçimi), platformlar arası taşınabilir ve yazdırılabilir belgeler oluşturmak amacıyla üretilmiş sayısal bir dosya biçimidir. Container for: Bu doküman türünün bir diğer özelliği de işletim sisteminden bağımsız olmasıdır.
İngilizce olan bu ifadenin açılımı "Portable Document Format"dır. Türkçe karşılığı ise taşınabilen belge biçimleri olarak ifade edilmektedir. PDF türü belgeler tüm platformlar arasında taşınabilen, aktarılabilen, yazdırılabilen sayısal bir dosya biçimi şeklinde ki belgelerdir.
Dosya (Bilgisayar Dosyası/Dijital Dosya)
En çok kullanılan dosya türleri ve uzantıları; metin dosyaları(txt), word dosyaları(doc, docx), excel dosyaları (xls, xlsx), powerpoint dosyaları(ppt, pptx), pdf dosyaları(pdf), resim dosyaları(png, jpg, jpef), ses dosyaları(wav, mp3) ve video dosyaları( avi, mp4)'dır.
Acrobat Reader DC, formlar ve multimedya dahil tüm PDF içeriklerini açabilen ve bunlarla etkileşime girebilen tek PDF görüntüleyicisidir.
İlgili 28 soru bulundu
Acrobat Reader uygulaması Adobe Scan dosyalarına doğrudan erişip Acrobat uygulamasında herhangi bir dosyayı açmanızı sağlar. > Dosya aç'a dokunun. Dosya listesinden Adobe Scan'e dokunun.
Dosya uzantısı, bilgisayarınızdaki bir belgede gördüğünüz son karakterlerdir. Örneğin, belgenizi 'belge' olarak adlandırdıysanız, bu dosya ismi belge.txt gibi görünecektir. Bu, dosyanın bir metin belgesi olduğu anlamına gelir.
PDF (Portable Document Format); banka hesap özetlerinden sunumlara, görüntülere ve daha fazlasına kadar çok çeşitli belgeleri görüntüleyebilir. Bu dosya türünün en büyük gücü, evrensel bir format olmasıdır. Yani PDF içerikleri her aygıtta tutarlı bir şekilde görüntülenir.
PDF, taşınabilir belge formatı anlamına gelen bir kısaltmadır. Adobe tarafından oluşturulan çok yönlü bir dosya formatıdır.
PDF'in en çok kullanılan özelliği oluşturulan belgenin tek bir dosya halinde saklanabilmesi ve kolayca taşınabilir olmasıdır. Herhangi bir çeviriciye ihtiyaç duyulmadan her formattaki yazı, resim, belge ile sayfa boyutları PDF aracılığı ile kolaylıkla taşınabilir. Bu da kullanıcı dostu bir özelliktir.
PDF belgelerin düzenlenmesine ve yazdırılmasına yarayan bir format olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu format ücretsiz olması nedeniyle birçok kullanıcı tarafından kullanılmaktadır. Dilimizde Taşınabilir Belge Düzenleme olarak bilinen PDF tüm bilgisayarlarda ve yazılımlarla ücretsiz olarak bulunan bir formattır.
Dosya uzantıları, dosyanın hangi program ile çalıştığını işletim sistemine bildiren isim uzantısıdır. Bu uzantı sayesinde, işletim sistemi ve kurulu uygulamalar dosyayı kendilerinin işleyeceğini anlarlar. Dosyaların türünü belirlemek ve gruplayabilmek için de önemlidir.
Uzun adı commercial olan com uzantısının anlamı ticari demektir. Genel olarak adından da anlaşabildiği üzere daha çok ticari işler için kullanılmaktadır.
JPEG, dijital görüntüler için en iyi dosya formatıdır ve fotoğrafçıların görüntüleri dijital fotoğraf makinelerinde ve diğer reprografik aygıtlarda yakalamaya ve depolamaya başlamasından beri bu özelliğini her zaman korumuştur. JPEG görüntüleri aşağıdaki dosya adı uzantılarını bir araya getirir: . jpg.
Dosyanın uzantısını görebilmek için dosyaya sağ tıklayıp Özellikler bölümüne girerek dosyanın uzantısına bakabilirsiniz ancak uzantıları gösterecek şekilde ayarlamanız halinde buna gerek yok. Böylelikle zamandan da tasarruf etmiş olursunuz.
docx, . xlsx ve . pptx gibi XML tabanlı dosya biçimlerini kullanılmaktadır. Bu biçimler ve dosya adı uzantıları, Microsoft Word, Microsoft Excel ve Microsoft PowerPoint için geçerlidir.
PDF (Portable Document Format; Taşınabilir Belge Biçimi), platformlar arası taşınabilir ve yazdırılabilir belgeler oluşturmak amacıyla üretilmiş sayısal bir dosya biçimidir.
PDF dosyalarını düzenleme:
Acrobat'ta bir dosya açın. Sağ bölmedeki "PDF'yi Düzenle" aracını tıklatın. Acrobat düzenleme araçlarını kullanma: Format listesinden seçim yaparak yeni metin ekleyebilir, metni düzenleyebilir veya fontları güncelleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri