Çok sayıda kozmetik ürünü ya da sıvı haldeki gıda ürünleri, kabin bagajına alınmayabilir. Duty Free mağazalarından alışveriş yaparken ek bagaj hakkınız yoksa bu bilgiyi hatırlamanızı tavsiye ederiz. Kabin bagajı içine alabileceğiniz kozmetik ürünleri, 100 ml'yi geçemez.
Kabinde taşınabilmesi için sıvı içerikli eşyaların maksimum 100 ml olması şartı mevcuttur. 100 ml ile sınırladığınız şampuan, deodorant ya da herhangi bir kozmetik ürünü kilitli torba içerisinde kabin bagajına koyabilirsiniz. Sıvı miktarı 100 mililitreyi aşan ürünler de uçak kabinine alınmayan eşyalar arasına girer.
Deodorant gibi sıkıştırılmış gazları da maalesef yanına kabin bagajı olarak alamazsın. Kabin bagajında sıvı eşyalarını da ancak seyahat boy olarak değerlendirilen 100 ml'lik kaplara koyarak çantana yerleştirebilirsin.
100 ml'den daha küçük boyutlarda olan deodorant ve parfümleri kabin bagajınızda taşıyabilirsiniz. Diğer yolcuların konforu açısından deodorant ve parfümlerinizi koku sızdırmayacak şekilde taşımanızı öneririz.
Parfüm, deodorant, kontakt lens solüsyonu gibi yasak olmayan sıvı maddeleri, 100 ml'den daha küçük boyutlardaki orijinal kutularında olmak üzere, kabin içinde taşıyabilirsiniz. Kutu boyutu 100 ml üzerinde olan kutular, içerisinde daha az sıvı varsa bile, kabinde taşınamamaktadır.
İlgili 19 soru bulundu
Uçak içine hiçbir şekilde yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve zarar verici olarak tanımlanabilecek eşyalar sokulmaz. Matkap vb. eşyalarınızı, kayıtlı bagaj yöntemi ile taşımanız gerekmektedir. Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşınmaz.
Uçağa yanınızda taşıyacağınız el bagajında/çantasında sadece 1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz. Ağzı kilitli torba olarak 1 litrelik (yaklaşık 20cm x 20 cm) kilitli buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz.
Delici kesici aletler, makas, jilet, bıçak, silah, çekiç, matkap, saç maşası, 100 ml'yi aşan sıvılar, yanıcı herhangi bir madde, patlayıcı madde, tornavida, saç kurutma makinesi, vb. malzemeler uçuş güvenliğini tehlikeye atacağı için kesinlikle el bagajında taşınamaz.
Ayrıca 100'er ml halindeki tüm sıvı kutularının 1 litrelik kilitli bir şeffaf poşet içinde muhafaza edilmesi gerekir. Bu poşetten kabinde yalnızca bir adet taşıyabilirsiniz. Tıraş köpüğü ve diş macununuzu kabinde taşıyabilirsiniz.
STANDART BAGAJ HAKKI
Yurt içinde 15 kg, Kıbrıs ve yurt dışında 20 kg bagaj hakkın var.
Uluslararası kurallara göre artık 1 Nisan 2012 tarihinden itibaren tüm uçuşlarda el bagajında 1 litrelik ağzı kilitli poşet içerisinde her biri en fazla 100 ml.'lik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz.
4- Şampuan ve spreyler
El bagajınızda 100 mililitreden büyük şampuan ve sprey gibi ürünler varsa, bavulunuzu en baştan uçak altı bagaja vermenizde yarar var. Aksi halde güvenlik kontrolünden geçerken bunlarla vedalaşmanız gerekebilir.
Saç spreyleri, parfümler, kolonyalar, alkol içeren ilaçlar vb. Kabinde maksimum 100 ml taşınabilir. Emniyet birimleri tarafından uygun görülürse yer personeli tarafından uçağa yüklenir. Mavi alev veren çakmaklar taşınamaz.
Sadece 100 mililitre sıvı, jel ve aerosol getirilmesine izin veren düzenleme, 2006 yılında İngiliz polisinin Birleşik Krallık'tan ABD ve Kanada'ya seyahat eden yedi uçakta sıvı patlayıcıları patlatmaya yönelik bir terör planını ortaya çıkarmasından sonra yürürlüğe girdi.
📢 Yeni kabin bagajı güncellemem geldi! 📢 Artık tüm seyahatlerinde uçak içine kilo sınırına takılmadan sadece 1 adet 55x40x20 cm ebatlarında olan kabin bagajını alabilirsin. ✈️ Unutma; check-in bagaj hakkın ise yurt içinde 15 kg olacak şekilde aynen devam ediyor.
El bagajı olarak, 55x40x20 cm'ye kadar boyutlarda ve 8 kg ağırlığa sahip bir parçanın yanı sıra, aralarından seçim yapabileceğiniz bir ek kişisel eşya (dizüstü bilgisayar, kamera, sırt çantası, evrak çantası, şemsiye) alabilirsiniz.
Bıçak gibi kesinci aletlerin yasak olduğunu sanırım herkes biliyordur ama törpü, tırnak makası hatta birden fazla çakmağın da el bagajına alınamayacağını biliyor musunuz? Çok fazla tokadan tutun, cımbız tırnak makası hatta bazen törpüye de izin çıkmıyor. Birden fazla çakmağınız varsa direk alıp atabilirler.
Evet, ilaçlar uçakta taşınabilir. Uçuş sırasında kullanılacak miktar dışındaki ilaçları check-in sırasında teslim ettiğiniz bagajda taşımanız önerilir. İlaç için tıbbi sertifikanız veya reçeteniz varsa lütfen daha sorunsuz bir güvenlik taraması sağlamak üzere kontrol eden kişiyi bu konuda bilgilendirin.
İç hat uçuşlarında bagaj hakkı 15 - 25 kg'dır. Dış hat uçuşlarında 20 – 40 kg arasında değişmektedir. Bagaj ile seyahat edebilirsiniz. 6 kg el bagajı.
Taşınacak sıvılar, jöleler, aerosol ve spreyler en fazla 100 mililitre hacimli kutu, şişe veya benzeri bir kap içerisinde bir litrelik plastik torba içine konulmalıdır. Dolayısıyla parfümün maksimum 10 mililitre hacimli kutular içerisinde kabin bagajına alınması gerekmektedir.
Özellikle yasaklanmadığı süre, katı, sıvı ve yarı sıvı besinler uçakta taşınabilir. Salça, yoğurt, bal, pekmez, reçel, sos gibi ürünler yarı sıvı olarak kabul edilir. Bu yiyecekler uygun şekilde paketlenirse ve uygun boyutlarda olursa uçak bagajında taşınabilir.
Uzun süreli uçak yolculuklarında veya yemek yedikten sonra uçaktan inmeden dişlerinizi fırçalamak isteyebilirsiniz. Bunun için yanınıza diş fırçanızı ve macununuzu almaktan çekinmeyin. Sadece 100 mililitre sıvı kısıtlaması burada da geçerli. Yani macunun boyutlarının 100 mililitreden küçük olmasına dikkat edin yeter.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri