Yoğurtla keçi boynuzu pekmezini karıştırıp düzenli olarak tükettiğinizde akciğer tertemiz olur, öksürüğü keser, kemikleri güçlendirir... Keçi boynuzu ve pekmezi Birçok hastalığa iyi gelmektedir.
Keçiboynuzu, akciğerlere detoks sağlıyor
Keçiboynuzu, akciğerlerin toksinlerden arınmasını sağlayan kısacası detoks etkisi yaratan bir besindir. Akciğeri temizleyen ve kansere karşı koruyucu etkisi ile ön plana çıkan keçiboynuzu, su ile kaynatılarak tüketilebilir.
*Potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, bakır, çinko minerallerini içerir *Akciğer rahatsızlıklarına karşı da keziboynuzu pekmezi önerilmektedir.
Akciğeri temizleyen besinler genellikle C vitamini ve karotenoid yönünden zengin olan besinlerdir. Elma, yeşil çay, zerdeçal, sarımsak, soğan, biber, balkabağı, kekik, zencefil, siyah fasulye, mercimek, pazı ve yeşil sebzeler akciğerleri temizleyen besinler arasında yer alır.
Keçiboynuzunun bu faydaları şöyle sıralanır: Yüksek kalsiyum içeriği sayesinde kemik sağlığını olumlu etkiler. Balgam söktürücü özelliği ile öksürük tedavisinde kullanılır. Akciğerleri temizler, sigaranın yarattığı hasarı azaltmaya çalışır.
İlgili 15 soru bulundu
Kalsiyum ve demir bakımından zengin olduğu için kas ve kemik sağlığı üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Bu yüzden düzenli olarak keçiboynuzu pekmezi tüketen kişilerde kemik erimesi görülme riski azalmaktadır. Aynı zamanda demir eksikliği ve kan düşüklüğü yaşayan kişilerin de düzenli kullanılması önerilmektedir.
Vücutta biriken nikotini dışarı atmada en etkili besinlerin başında hayat kaynağı olan su geliyor. Çünkü su, vücutta bulunan zararlı radikalleri dışarı atmada önemli bir rol üstleniyor.
Mucizevi besinlerden biri olan zencefil, birçok sağlık sorununun yanı sıra bronşektaziye de iyi geliyor. Güçlü bir antioksidan olan zencefil akciğeri temizler. Düzenli olarak zencefil çayı tüketmek veya yemeklere zencefil eklemek, akciğeri mukus ve diğer zararlı maddelerden arındırır.
Bu tabii içtiğiniz sigaranın miktarına, içtiğiniz yıla, kullanım alışkanlığına, içine ne kadar çekip çekmediğinize bağlı olarak değişir. Ama sigarayı bıraktıktan hemen sonra bu değişiklikler başlar. Yaklaşık birkaç ay içinde de akciğerler iyice temizlenmeye başlayacaktır.
Özellikle kış aylarında tüketilen keçiboynuzu özü, astım, bronşit, nefes darlığı ve alerjik hastalıklara iyi gelmektedir.
Keçiboynuzu pekmezi günde ne kadar tüketilmeli? Keçiboynuzun günde 1-2 tatlı kaşığı tüketilmesi önerilmektedir. Bu miktar ile günlük kalsiyum ve fosfor ihtiyacınızı rahatlıkla karşılayabilirsiniz. İnsan vücuduna sayısız faydaları olan keçiboynuzu fazla tüketildiğinde çeşitli yan etkilere neden olabilmektedir.
Üzüm pekmezi, uzmanlar tarafından her sabah tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Özellikle soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı bir çorba kaşığı üzüm pekmezine birkaç damla limon sıkılarak tüketildiğinde doğal antibiyotik olarak en doğal tedavi yöntemidir.
Hayatta kalmamız için en elzem ihtiyaçlarımızdan biri olan su, akciğerlerimizin sağlıklı bir şekilde çalışmasına, varsa ciğerlerde bulunan toksinlerden kurtulmasına da yardımcı oluyor. O yüzden gün içinde mutlaka vücudumuzun ihtiyacı olan miktarda suyu tüketmemiz gerekiyor.
Pekmez tereyağı karışımı, bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve hastalıklara karşı vücut direncini arttırmasından ziyade, güçlü bir balgam söktürücüdür.
En sağlıklı ve faydalı, pekmez Keçi boynuzu pekmezi olarak bilinmektedir. Çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine katkı sağlar. Bunun yanı sıra bedeni kuvvetlendirir, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.
Akciğerleri temizlemek için banyo yapmak önemlidir. Her gün rahatlatıcı banyo yapmak toksinleri dışarıya attığından, akciğerler daha rahat nefes alabiliyor. Mümkün olabildiğince bol oksijen bulunan ortamlara haftada 1 kez olsa bile gitmek akciğerlerin temizlenmesine yardımcı olabilir.
Bronşit, bronşların iltihaplanması ve şişmesi sonucu ortaya çıkan bir solunum yolu hastalığıdır. Bronşlar, akciğerlere hava taşıyan borulardır. Bronşitin en yaygın nedeni, soğuk algınlığı veya grip gibi viral bir enfeksiyondur. Bu enfeksiyonlar, bronşlardaki mukus üreten hücreleri tahriş eder ve iltihaba neden olur.
Bronşite ne iyi gelir doğal çözüm arıyorum, öksürükten yoruldum diyen kişilerin sıkça başvurduğu doğal seçenekler zencefil, bal ve limondur. Zencefil hem bağışıklığı güçlendiren hem de güçlü bir öksürük önleyici olan bir bitkidir. Zencefilli – ballı- limonlu orta sıcaklıkta bir çay içmek göğsü rahatlatır.
Sigarasız 1-3 Ay: Sigarayı bıraktıktan sonraki birkaç ay kişinin kan dolaşımı artmaya, dokularına daha çok oksijen iletilmeye devam eder. Sigarasız 9 Ay: Sigarayı bıraktıktan 9 ay sonra akciğerler büyük ölçüde sağlıklı hale gelir.
24 saat sonra Karbonmonoksit vücudunuzdan tamamen atılır. Kalp krizi riskiniz azalmaya başlar. 48 saat sonra; Vücudunuzdaki nikotin tamamen temizlenir.
Karanfil çayı ve Astragalus membranaceus. Bir çalışmada bu iki bitki çayı 100 erkek sigara içicisine bir ay süre ile verilmesi ile sigara içerisinde bağımlılığa neden olan nikotin maddesinin kotinin'e dönüşümünü hızlandırarak vücuttan çabuk atılmasını sağladığı tespit edilmiş.
Sigarayı bıraktığınızda akciğeriniz kendi kendini yenilemeye başlar. Bu durum kişiden kişiye değişse de yaklaşık 10 yıldır tek kötü alışkanlığı sigara olan, sağlıklı bir beslenme ve düzenli hayat tarzını benimsemiş 30-35 yaşındaki bir kişi sigarayı bıraktığında akciğerinin kendini yenileme süreci yaklaşık 6 aydır.
Bilim insanları genetik mutasyona uğramamış olan az sayıdaki hücrelerin akciğerleri tamir edebildiğini tespit etti. Araştırmaya göre sigara alışkanlığı bırakıldığında, bu sağlıklı hücreler büyüyerek, akciğerdeki zarar görmüş hücrelerinin yerine geçiyor.
Ameliyattan belirli bir süre sonra vücut da yeni düzene tamamen adapte olur ve kişi tek akciğerle sorunsuz şekilde yaşamaya devam edebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri