Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Taahhüt zaman aşımı var mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Taahhüt zaman aşımı var mı?

7. Taahhüdü İhlal Suçunda Zamanaşımı ve Şikayet Süresi İcra ve İflas Kanunu m.347'ye göre, alacaklı, taahhüdün ihlal edildiğini öğrenmesinden itibaren 3 ay içinde ve her halükarda 1 yıl içinde borçlu aleyhine şikayette bulunmalıdır. Aksi halde şikayet hakkı düşer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

Taahhüt hangi halde geçersiz olur?

Borçlunun taahhüt altında imzasının bulunması zorunludur. Eğer imzası yok ise taahhüt geçersizdir. Alacaklının alacağı para, borcu olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

Taahhüt gününde ödenmezse ne olur?

Borçlunun alacaklı ile yapmış olduğu taahhüt sözleşmesi ile kararlaştırılmış olan ödeme tarihlerinde, ödemelerini yapmaması halinde taahhüdü ihlal suçu meydana gelir. İcra ve İflas Kanunu madde 340 ile düzenlenen Taahhüdü İhlal Suçunda borçlu, alacaklının talebi doğrultusunda tazyik hapsi ile karşı karşıya kalabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avgokhaner.com

Taahhüt günü geçerse ne olur?

Taahhüdü ihlal suçunun cezası kanunumuzda düzenlenmiştir. Buna göre ödemelerini herhangi bir neden yokken aksatan borçlunun cezası 3 aya kadar tazyik hapsi olacaktır. Borçlu tazyik hapsine başlandıktan sonra borcun tamamını veya o zamana kadar yatırmak zorunda olduğu kısmı öderse tahliye edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kayihukuk.com.tr

Taahhüt bozulursa ne olur?

Taahhüdü ihlal suçunun cezası 3 aya kadar hapisle tazyik olunmaktır. Başka bir deyişle, taahhüdü ihlal eden kişiye 3 aya kadar tazyik hapsi cezası verilebilir. Hapis cezası infaz edilmekte iken; borçlunun, borcu tamamen veya taahhüt edilen kısım kadar ödemiş olması halinde cezanın infazı durdurulur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eyavuz.av.tr

İcra Taahhüdünü Taksitimi Ödeyemedim, İhlal Hapis Cezasının Zaman Aşımı Var Mı I Herkese Hukuk

İlgili 38 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Taahhüt ne zaman iptal edilebilir?

Belirsiz süreli veya süresi 1 yıl ve daha uzun bir sözleşmeyi herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve ceza ödemeksizin istediğiniz zaman feshedebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tuketici.ticaret.gov.tr

2 yıllık taahhüt iptal edilebilir mi?

Tüketici, hiçbir süresi olmayan ya da bir yıldan uzun olan abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahip. İnsanlar aboneliğe son vermek istediğinde de firma şartları asla ağırlaştıramaz. Eğer bunu yapıyorsa suç işliyor demektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Taahhüt cezası ne zaman düşer?

Taahhüdü ihlal suçunun ceza zamanaşımı ise kararın kesinleşmesinden itibaren 2 yıldır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulacoglu.av.tr

12 ay üzeri taahhüt yasal mı?

Birçok sektördeki firma, iki yıl vadeli satışlarla vatandaşın kafasını karıştırıyor. Oysa 12 ayın üzerinde taahhütlü satış yapmak yasak ve abonelerin ceza ödemeden cayma hakkı bulunuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

2 yıl üzeri taahhüt yasal mı?

Araştırdığımda şöyle bir yazıyla ile karşılaştım: Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun 52. Madde 4. fıkra: Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: technopat.net

1 yılı geçen taahhüt yasal mı?

denmek suretiyle, 1 yıldan uzun süreli taahhüt içeren abonelik sözleşmelerinde, tüketicinin hiçbir sebep göstermeden, herhangi bir cezai şart ödemeden sözleşmeyi feshetme hakkı olduğu açıkça düzenlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yavuz-uyanik.av.tr

Taahhüt en fazla kaç ay olabilir?

Abonelik sözleşmesi yapıldığında tüketiciye kolay ve anlaşılabilir bir taahhütname/sözleşme örneği verilecek. Yeni düzenleme ile taahhütname süresi en fazla 24 ay ile sınırlı olacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Taahhüt ihlali cezası nedir?

Taahhüdü İhlal Suçunun Cezası Nedir? Geçerli bir ödeme taahhüdü bulunmasına rağmen taahhüt sözleşmesine uymayarak hazırlanan ödeme taahhüdünü ihlal eden borçlu üç ay tazyik hapsi ile cezalandırılır. Borçlunun cezalandırılabilmesi için öncelike geçerli bir taahhüt sözleşmesinin varlığı aranmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinhukuk.com.tr

Taahhüt Cezasindan Nasil Kurtulur?

Şikayet hakkı taahhüt ihlalinin öğrenildiği tarihten itibaren 3 ay ve her halükarda ihlal suçu üzerinden 1 yıl geçmekle düşmektedir. Taahhüdü ihlal zamanaşımı süresi ise 2 yıldır. Yani cezanın kesinleşmesini takiben 2 yılın geçmesi ile artık ceza uygulanamaz hale gelir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alitumbas.av.tr

Taahhüt cayma bedeli ne zaman ödenmez?

Yani 12 aydan uzun taahhütlerde kullanım süresi 12 ayı aşmışsa herhangi bir cayma bedeli ödemeden sözleşmeyi feshedebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: donanimhaber.com

Taahhüt haczi durdurur mu?

Sözleşme yapıldığı takdirde yürütülen icra takibi durdurulur, borçlu alacaklıya borcunu taksitlerle belli süreler zarfında ödemeyi taahhüt eder ve sözleşmeye aykırılık halinde borçlunun tazyik hapsi ile karşılaşacağını kabul eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: normhukuk.net

Faturalı Taahhüt nasıl iptal edilir?

Müşteri hizmetlerini arayarak iptal ettirme. Firmaya yazılı dilekçe göndererek iptal ettirme. Firma şubesine ya da bölge müdürlüğüne giderek iptal ettirme. SMS göndererek iptal ettirme.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.sabah.com.tr

Hangi durumlarda cayma bedeli ödenmez?

İnternet hızının düşük olması gibi sebeplerle internetten beklenen verimin alınmaması durumlarında, taahhütlü aboneliklerinizi, Tüketici Koruma Kanununa göre cayma bedeli olmadan fesih edebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ozavukatlik.net

Taahhüt cayma hakkı kaç gün?

Tüketici'nin satın alma tarihinden itibaren on dört (14) gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin siparişten cayma hakkı vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bireysel.turktelekom.com.tr

Taahhüdü ihlal cezası kalktı mı?

Taahhüdü İhlal Cezası Kalktı mı ? Hayır, taahhüdü ihlal cezası İcra ve İflas Kanunu'nun 340. maddesinde hali hazırda mevcudiyetini korumaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tekcanmentesoglu.com

Taahhüt bitince cayma bedeli ödenir mi?

Taahhüt sözleşmesine göre kullanıcıların bu süre boyunca ilgili operatörde kalma sorumluluğu vardır. Eğer süresi içinde operatör değişikliği yapılmak istenirse cayma bedeli ödenmesi gerekir. Bu bedel geriye kalan taahhüt süresine ve operatöre göre farklılık gösterebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.donanimhaber.com

Taahhüt cezası nasıl öğrenilir?

444 1 444 Müşteri Hizmetleri üzerinden adınıza kesilen cezaları ve kalan taahhüt süresini öğrenebilirsiniz. Türk Telekom Online İşlemler mobil uygulaması üzerinden adınıza kesilen cezaları ve kalan taahhüt süresine paketlerim bölümünden bakabilirsiniz. Telefonunuzun arama ekranına *124# yazarak arama yapın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tamindir.com

Taahhüt iptal etme cezası ne kadar?

Asliye Hukuk Mahkemesi, bir yıldan uzun abonelik sözleşmelerinde tüketicilerin herhangi bir sebep göstermeksizin 'fesih' hakkına sahip olduğu, taahhüt süresi dolmadan abonelik iptali yapan tüketicinin faturasına 'cayma' nedeniyle herhangi bir ceza yansıtılamayacağına karar verdi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Taahhüt cayma bedeli yasal mı?

Abonelerin ceza ödemeden sözleşmeyi feshetme hakkı var

Tüketici Başvuru Merkezi Başkanı Aydın Ağaoğlu, "2014 yılında yürürlüğe giren yeni tüketici yasası, 1 yıldan uzun süreli taahhütlü aboneliklerde tüketiciye istediği zaman cayma ve sözleşmeyi fes etme hakkı getirdi hem de herhangi bir cezai bedel ödemeden" dedi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Operatör cayma bedeli kalktı mı?

CAYMA BEDELİ ÖDENMEYECEK

Bu kapsamda vatandaşlar, önceki dönemlerde düşük kalitede internet hızı hizmeti aldıkları gerekçesiyle ödedikleri yüksek cayma bedelini artık ödemeyecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenicaggazetesi.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT