Sadece kahvaltılarda değil diğer öğün aralarında da gönül rahatlığı ile tüketebileceğiniz pekmez ve limon karışımı, vücutta kan yapıcı bir etki oluşturur.
Pekmez limon karışımından daha fazla faydalanabilmek için sabahları aç karnına tüketmeye özen gösterin. Eğer daha hızlı etki etmesini istiyorsanız karışımı 2 yemek kaşığı pekmezle hazırlayıp sabah ve akşam, günde 2 kez aç karnına içebilirsiniz.
Sağlıklı yetişkin kişilerin pekmezi her sabah 1 veya 2 çorba kaşığı içmesi yeterlidir. Çeşitli rahatsızlıklarda kullanımı ise genellikle kür halinde olmaktadır. Örneğin; kansızlık sorunu yaşayanlarda 2 yemek kaşığı sabah kahvaltıdan önce, 1 yemek kaşığı akşam yemeğinden önce olarak kullanılmaktadır.
Üzüm ve keçiboynuzu pekmezi uzmanlar tarafından daha fazla tavsiye edilir. Bir çay bardağı kadar pekmezi cezveye koyun içine 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu ekleyin. Karıştırın ılık olan bu karışımı 7 gün boyunca aralık vermeden sabah akşam birer kaşık tüketin.
Bir su bardağından biraz az olacak şekilde içme suyu doldurduğunuz su bardağının içine pekmez ve taze sıktığınız limon suyunu ilave edin. Güzelce karıştırın. Hazırlaması bu kadar pratik olan bu karışımı uygulamak da bir hayli kolay tahmin edebileceğiniz gibi.
İlgili 28 soru bulundu
Genellikle soğuk algınlığı, boğaz ağrısı ve halsizlik gibi şikayetlerin çözümü için pekmez ve limon karışımının tüketilmesi öneriliyor. Tam bir şifa deposu olan pekmez limon karışımı, vücudun direncini arttırmaya yardımcı olur.
Sabah aç karna iki yemek kaşığı tüketebilirsiniz. Bazı kişiler çay ve sütün içine ekleyerek tüketmektedir. Bazı tatlıların içerisine şeker yerine pekmezi tercih edebilirsiniz. Gece yatmadan önce bir yemek kaşığı içebilirsiniz.
Birkaç gün art arda tüketildiğinde istenen sonuçları veren pekmezin farklı meyvelerden yapıldığı göz önünde bulundurulmalıdır. Özellikle kalori açısından yüksek olan keçiboynuzu pekmezi ve dut pekmezi kahvaltıda düzenli yenildiğinde kolayca kilo almayı sağlar.
Gece yatmadan önce pekmez içmek öksürüğü kısa bir süre içerisinde keser. Vücuda enerji veren pekmez mide ve sindirim sistemi hastalıklarını da iyileştirir. Karaciğerlerden toksinleri atan pekmez güçlü bir kalsiyum deposudur. Özellikle karadut pekmez çocuk sahibi olmak isteyenler tarafından sıklıkla tüketilmelidir.
Pekmez çeşitleri, hayati fonksiyonların devamlılığı için gerekli olan birçok vitamin ve minerali bünyesinde bulundurur. Pekmezde bulunan antioksidanlar, vücut direncini arttırarak, bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Hastalıklara karşı koruyucu etkisi nedeniyle öksürüğe iyi geldiği ve balgam söktürdüğü bilinir.
Pekmez, içindeki zengin potasyum sayesinde kan basıncının düzenlenmesinde de oldukça etkilidir. Pekmezde bulunan antioksidanlar, vücut direncini arttırarak, bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Hastalıklara karşı koruyucu etkisi nedeniyle öksürüğe iyi geldiği ve balgam söktürdüğü bilinmektedir.
Özellikle de keçiboynuzu pekmezi, pekmezlerin en şifalısı olarak değerlendirilmektedir. İçerdiği gallik asit akciğerlere etkisi bulunan güçlü bir antioksidandır. Astım hastalarına tavsiye edilmektedir. Bronşit hastalarına ve öksürük sıkıntısı olanlara da iyi gelmektedir.
İçeriğindeki potasyum sayesinde, tansiyonu dengeleyici özelliği bulunmaktadır. Zengin besin içeriği olan pekmezi yetişkinlerin günde 1-2 yemek kaşığı, çocukların ise 1-2 tatlı kaşığı tüketmesi önerilmektedir.
Pekmezlerin büyük bölümü, iştah açıcı özelliklere sahiptir. Kilo almak isteyenler, pekmezi sabah aç karnına veya tok karnına tüketebilirler.
Şiddetli öksürük, demir eksikliği ve boğaz ağrısına iyi gelen pekmez limon karışımı, özellikle kış aylarında hastalıklara karşı vücut direncinin artması için sıklıkla tüketilmektedir. Oldukça kolay bir tarifle kısa sürede hazırlanan pekmez ve limon karışımının sabahları aç karnına tüketilmesi önerilir.
Depresyon ve yorgunluğu ortadan kaldırır. B vitaminleri, kalsiyum ve magnezyum açısından zengin olması sebebiyle serotonin seviyelerinin yükselmesine destek olur ve bu sayede, ruh hali ile savaşmaya yardımcı olarak kaygılı, stresli ve gerginlikten sizi kurtarır.
Ayrıca vücut direncini, bağışıklık sisteminin direncini arttırıcı ve güçlendirici özelliği sayesinde hastalıklara karşı koruyucudur. Karaciğeri temizleyerek damarları açar. Kanı temizleme özelliği sayesinde damarların tıkanmasını önler ve damar sertliğinin oluşmasına engel olur.
Keçiboynuzu (Harnup) Pekmezi
Özellikle keçiboynuzu yetiştiriciliğinin daha çok görüldüğü Ege ve Akdeniz yöresine özgü bir pekmez çeşididir. Ayrıca en sağlıklı ve faydalı, birçok vücut sistemine ve hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Bu yüzden en faydalı pekmez çeşidi olarak gösterilmektedir.
Pekmezli yoğurt, içinde bulunan pekmez nedeni ile gereğinden fazla miktarda tüketildiği zaman kilo almaya neden olabilir. Bu nedenle de porsiyonlamaya ve yoğurdun içine ne kadar pekmez konulacağına dikkat etmeniz gerekir.
Eğer ölçülü ve doğru biçimde tüketirseniz muz kilo aldırmayacak, aksine sindirim ve boşaltım sisteminize katkıda bulunacaktır. Ayrıca muz kalori ve besin değerlerinin yanı sıra düzenli olarak tüketmek isteyebileceğiniz bir meyve.
Gün içerisinde 2 kaşık daha alabilirsiniz. Ancak pekmez yemeden önce bir saat ve yedikten sonra bir saat demir emilimini azaltacağı için peynir, çay ve kahve tüketmeyin. Üzüm B12 ve demir açısından oldukça zengindir.
İçeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde vücut direncini arttırır. Tüm bunların yanı sıra öksürüğe iyi gelmektedir ve balgam söktüren bir yapısı vardır. Ayrıca ağız içerisinde oluşan yaralara iyi geldiği de bilinmektedir.
Üzüm pekmezi düzenli bir şekilde tüketildiği zaman çok faydalı bir ürün olmaktadır. Düzenli bir şekilde her sabah 2 çorba kaşığı içilmesi tavsiye edilmektedir. Bu şekilde düzenli, bir şekilde tüketildiği zaman insan vücudundaki gerekli mineralleri karşıladığı bilinmektedir.
Her Derde Deva Tatlı Şurup: Pekmez
Soğuk algınlığı, grip, boğaz ağrıları gibi rahatsızlıklarda gırtlak kısmını yumuşatıcı ve rahatlatıcı etkisi bulunan pekmez besin değeri bakımından çılgın bir enerji kaynağı ve kanser düşmanıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri