Sabah aç karna iki yemek kaşığı tüketebilirsiniz. Bazı kişiler çay ve sütün içine ekleyerek tüketmektedir. Bazı tatlıların içerisine şeker yerine pekmezi tercih edebilirsiniz. Gece yatmadan önce bir yemek kaşığı içebilirsiniz.
Sabahları aç karnına tükettiğinizde güne zinde ve enerjik başlamanızı sağlar. -İçeriğinde bulunan mineraller sayesinde kemik sağlığını korumaya yardımcı olur. -Karaciğeri temizlemekte oldukça etkilidir. -Regl dönemi sancıları genellikle demir eksikliğinden kaynakların.
İnsan vücuduna faydaları saymakla bitmeyen keçiboynuzu pekmezi aç karnına da tok karnına da tüketilebilir.
Andız pekmezi, güne başlarken aç karnına bir yemek kaşığı kadar içilebilir.
Üzüm pekmezi, uzmanlar tarafından her sabah tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Özellikle soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı bir çorba kaşığı üzüm pekmezine birkaç damla limon sıkılarak tüketildiğinde doğal antibiyotik olarak en doğal tedavi yöntemidir.
İlgili 29 soru bulundu
Şaşırtıcı uyarı: Pekmezi yoğurtla birlikte yemeyin!
Zira ayrı ayrı birçok faydası olan pekmez ile yoğurt bir araya geldiğinde bu faydalarından ödün vererek birbirini nötrlüyor. Örneğin demir yönünden oldukça zengin olan pekmez vücuttaki kan hücrelerinin (alyuvarların) oluşumunu sağlayarak kansızlığa iyi geliyor.
1/2 su bardağı suyun içine pekmez ve taze sıktığınız limon suyunu ilave edin ve güzelce karıştırın. Pekmez limon karışımından daha fazla faydalanabilmek için sabahları aç karnına tüketmeye özen gösterin.
İltihap söktürücü özelliği vardır ve karaciğeri temizler.İyileşme sürecini hızlandırarak hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendirir.Öksürüğü kesmesi ile bilinir. Özellikle kuru öksürük için yemekten önce 1 kaşık tüketilmesi oldukça faydalıdır.Vücuda enerji vererek sizi zinde tutar.
Zengin besin içeriği olan pekmezi yetişkinlerin günde 1-2 yemek kaşığı, çocukların ise 1-2 tatlı kaşığı tüketmesi önerilmektedir.
Çocuklar için genellikle sabah-akşam bir tatlı kaşığı tüketilmesi önerilirken, yetişkinler için ise sabah-akşam bir yemek kaşığı tüketilmesi önerilmektedir. Dut pekmezi de keçi boynuzu pekmezi kadar popüler olmasa da öksürük ve bronşit tedavisinde kullanılmaktadır.
Pekmez, çok iyi bir antioksidan kaynağıdır ve doğal tatlandırıcılar arasında en yüksek antioksidan değerine sahiptir. Her gün 1 kaşık pekmez tüketerek, hücrelerinizi kansere ve diğer hastalıklara karşı korumuş olursunuz.
Gece yatmadan önce pekmez içildiği takdirde vücut direnci artacaktır. Bağışıklığı da güçlendiren pekmez kilo verilmesine yardımcı olacaktır. İltihabı da söken pekmez genellikle kan basıncını dengelemesi ile bilinir. Gece yatmadan önce tahin pekmez yemek kilo aldıracaktır.
Pekmezlerin çoğu iştah açıcı özelliğe sahiptir. Bu özellik nedeni ise kilo almak isteyen bireyler pekmezleri aç ya da tok tüketebilirler. Fakat kilo problemleri olan kişilerin az tüketmesi, tüketirken ise tok tüketmeleri gerekmektedir.
Pekmez ve limon karışımı uzun süre geçmek bilmeyen boğaz hırıltısının bitmesini sağlar. Daha rahat nefes alış-verişine yardımcı olur. Şiddetli öksürüğü dindirerek boğazları rahatlatmaktadır. Antioksidan özelliği sayesinde vücudu toksinlerden koruyarak iç organların daha sağlıklı kalmasını sağlar.
Pekmez içerisinde bulunan yüksek miktarda şeker ise şeker hastaları için tehlike oluşturmakta. Ayrıca kanser hastalarının da kesinlikle tüketmesi önerilmiyor. Bu ikili sık sık tüketildiğinde vücudun belli bölgelerinde şişliklere neden olabiliyor. Bu şişkinlikler genellikle elde ayakta ve yüzde meydana geliyor.
Tatlı yeme isteğini azaltıyor. Aynı zamanda vücudu serbest radikallerden, yani zararlı maddelerden koruyor. Hem tatlı yeme isteğini azalttığı hem de kan dolaşımını hızlandırdığı için kilo vermek isteyenlere de destek olan pekmez-limon karışımı, daha uzun süre tokluk sağlıyor, zayıflamak isteyenlere destek oluyor.
En sağlıklı ve faydalı, pekmez Keçi boynuzu pekmezi olarak bilinmektedir. Çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine katkı sağlar. Bunun yanı sıra bedeni kuvvetlendirir, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.
öksürük tedavisi için kullanılan pekmez içildikten sonra üzerine herhangi bir sıvı,su içilmemelidir.. eğer içilirse pekmezin etkisini azalır…….
Keçiboynuzu pekmezi içerisinde bulundurduğu demir, mineral ve vitaminlerin etkisiyle en hızlı kan yapan yiyeceklerin arasındadır. Kahvaltı rutininize ekleyeceğiniz birkaç kaşık keçiboynuzu pekmezi hem vücudunuzdaki kan oranını arttıracak hem de sağlığınıza katkıda bulunacaktır.
Pekmez içerisinde barındırdığı A, B ve D vitaminleri, magnezyum, demir, fosfor, demir, bakır, kalsiyum ve çinko elementleri bakımından oldukça zengin olan bir besindir. Özellikle akciğer hastaları başta olmak üzere, gebe anne adayları ve çocuklar için son derece faydalı ve besleyicidir.
Birkaç gün art arda tüketildiğinde istenen sonuçları veren pekmezin farklı meyvelerden yapıldığı göz önünde bulundurulmalıdır. Özellikle kalori açısından yüksek olan keçiboynuzu pekmezi ve dut pekmezi kahvaltıda düzenli yenildiğinde kolayca kilo almayı sağlar.
Özellikle kilo almak isteyenler pekmezi daha fazla tüketirken. Ancak genel olarak sağlığa faydalı olan pekmez diyet yapanlar için de limitli bir şekilde tüketilebilir. Örneğin günde 1 çay ya da tatlı kaşığı pekmez tüketmek kilo aldırmayacaktır.
Sadece kahvaltılarda değil diğer öğün aralarında da gönül rahatlığı ile tüketebileceğiniz pekmez ve limon karışımı, vücutta kan yapıcı bir etki oluşturur. Aynı zamanda vitamin, mineral ve antioksidan bakımından da vücuda fayda sağlar.
Özellikle günlük kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum ihtiyacını karşılayabilen dut pekmezi, kansızlığa iyi gelen, soğuk algınlığı etkilerini azaltan, enerji veren, karaciğeri güçlendiren ve kan dolaşımını dengeleyen sağlıklı bir besin kaynağıdır.
Sonuç olarak, her gün 1 bardak pekmez içmek, sağlıklı bir diyetin bir parçası olarak doğru miktarda tüketildiğinde, faydalı bir etkiye sahip olabilir. Pekmez, vücut bağışıklık sistemini güçlendirir, enerji verir, bağırsak sağlığını korur, şeker hastalığı riskini azaltır, stresi azaltır ve zinde kalmayı sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri