HOME düğmesine basın, ardından [Ayarlar] — [Cihaz Tercihleri] — [Sıfırla] — [Fabrika verilerine sıfırla] öğesini seçin. [Her şeyi sil] öğesini seçin. TV'nizde bir PIN kodu ayarladıysanız, [Her şeyi sil] öğesini seçtiğinizde bu kodu girmeniz istenir.
UYARI: Factory data reset (Fabrika ayarlarına dönme) işleminde kanallar, hesap bilgileri (ör. Google hesabı), sistem ve uygulama verileri, indirilen uygulamalar, kablolu ve kablosuz ağ ayarları ve ebeveyn kilidi ayarları gibi özelleştirilmiş tüm ayarlar silinir.
Fabrika ayarlarına dönüldüğünde tüm ayarlar, kendi yüklediğiniz uygulamalar, kanal sıralaması vb. silinir. Bu nedenle bu işlemin son çare olarak görülmesi gerektiğini lütfen unutmayın. NOT: Uygulamalar Google hesabınızla senkronize edilmişse uygulamalardan bazıları geri yüklenebilir.
Uzaktan kumandadaki HOME tuşuna basın. Ayarlar öğesini seçin. TV kategorisinde [Storage & reset] (Saklama ve sıfırlama) öğesini seçin. [Factory data reset] (Fabrika ayarlarına dönme) öğesini seçin.
Fabrika ayarlarına döndürmek ve yeniden kurmak
Televizyonun "Menü" tuşuna basın. Kumandanın sağ yön tuşuna basarak en soldaki "Kurulum" menüsüne gelin. "Sıfırlama" satırına gelip "ENTER-OK" tuşuna basın. Sol yön tuşuna basarsanız televizyon sıfırlanacak ve kapanıp açılacaktır..
İlgili 39 soru bulundu
Kumandanızın sağ sol yön tuşu ile "Resim" menüsünü bulun. Açılan ekranda "Resim modu" satırını değiştirerek düzelme olup olmadığını kontrol edin. Düzelme olmaz ise fabrika ayarlarına döndürebilirsiniz.
Dikey menülü bir televizyonunuz varsa kumandanızda "Menü" tuşuna basın. Sol tarafta yukarıdan aşağıya doğru semboller gelir ve "Görüntü Ayarları" yazısını görürsünüz. OK tuşuna basarak "Görüntü Ayarları" kısmına geçin. Çıkan ekrandaki "Basit Ayar Listesi"ni kendinize göre düzenleyebilirsiniz.
Hard format atmak için öncelikle telefonunuzu kapatmalısınız. Telefonu kapattıktan sonra güç, home ve ses açma tuşlarına aynı anda basmalısınız. Recovery ekranı açılana kadar elinizi çekmemeniz gerekiyor.
Telefonu sıfırlama aşamasında kullanılan hard reset işlemi iki farklı şekilde gerçekleştirilebilir: Ayarlar bölümünden “Sistem” seçeneği tercih edilir. Açılan sayfadan “Sıfırla” sekmesine tıklanır. “Telefonu Sıfırla” aşamasına onay verilerek cihazın tamamen resetlenmesi sağlanır.
Telefonunuzdaki tüm verileri kaldırmak için telefonunuzu fabrika ayarlarına sıfırlayabilirsiniz. Fabrika ayarlarına sıfırlama işlemine "biçimlendirme" veya "tam sıfırlama" da denir.
Sağ yön tuşunu kullanarak "TV" sekmesine gelin. Aşağı yön tuşuna basarak "Hakkında" satırına gelin ve "OK" tuşuna basın. Açılan menüde "Fabrika ayarlarına dönüş" seçeneği göreceksiniz. Seçeneğin üzerine gelerek "OK" tuşuna basın.
Televizyonların genelde yan ya da arka tarafında küçük bir iğne deliği bulunuyor. Bu delik televizyonun sıfırlanması için kullanılıyor. Bunun için bir iğne alıyorsunuz ve televizyonun resetleme deliğini bulunuyorsunuz.
Sıfırlama sadece işletim sistemindeki her şeyi siler. Format ise işletim sistemi dahil her şeyi siler.
Android telefonunuza format işlemi yaptığınız takdirde, telefonunuzdaki tüm bilgilerin sıfırlandığı ve telefonun ilk satın alındığı hali gibi olacağını unutmayın. Bu sebeple, telefonda sizin için önemli olan fotoğraf, video ve çeşitli dosyaları mutlaka format atmadan önce başka bir cihaza yedekleyin.
Bilgisayar formatı, bilgisayarın sabit diskini temizlemek, işletim sistemini yeniden yüklemek ve tüm dosyaları silmek için yapılan bir işlemdir. Bu işlem genellikle, bilgisayarınızdaki sorunları gidermek, kötü amaçlı yazılımlardan kurtulmak veya bilgisayarınızın performansını artırmak için gereklidir.
Cihazı Kapatın. Home butonu, güç butonu ve ses açma butonuna aynı anda basılı tutarak cihazı açın. Açılan Android Recovery ekranında, ses tuşlarını kullanarak Wipe data / Factory reset seçeneğinin üzerine gelin. Güç butonuna basarak seçeneği seçin.
Bilgisayarınızda format işlemini başlatabilmeniz için öncelikle bilgisayarınızı power düğmesine bastığınız anda F2, F10 veya delete (Her faklı model ve marka bilgisayarda değişiklik gösterebilir.)
Format atarken öncelikle yedeklere ve verilere dikkat edilmelidir. Oynanan oyunlardaki kayıtlı dosyalar, fotoğraflar, evraklar, belgeler ve benzer veriler mutlaka format öncesinde güvenli bir alana taşınmalıdır. Bu sayede format sonrası herhangi bir veri kaybı yaşanması önlenebilir.
Kumandanızın sağ sol yön tuşlarını kullanarak "Resim modu" seçin. Kumandanızın sağ sol yön tuşuyla "Resim modu"nu değiştirin ve göz zevkinize en uygun seçenekte durun. Dilerseniz "Kullanıcı" seçeneğine gelerek "Kontrast, Parlaklık, Renk, Keskinlik, Arka ışığı" göz zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
TV'lerde Sıkça Karşılaşılan Sorunların Çözümleri Nelerdir? LCD TV ekran kararması nasıl düzelir sorusunun bir yanıtı olarak yüksek akım korumalı prizler kullanarak bu soruna önlem almanızı tavsiye ederiz. Televizyonunuzun kumandasının güç tuşuna 20-25 saniye kadar basmak bu tip sorunların bir çözüm yolu olabiliyor.
Ayarlar menüsünün başında "Görüntü ayarları" yazar kumandanızın sağ yön tuşuna basarak en sondaki "TV ayarları" seçeneğine gelin ve "OK" tuşuna basın. Açılan ekranda "Hakkında" satırına gelin ve "OK" tuşuna basın. Açılan ekranda "Yazılım güncellemeleri" satırına gelin ve "OK" tuşuna basın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri