Ayrıca cildinizin doğal bir pembe veya altın rengine sahip olduğunu, pembe rengin alt tonunuzun soğuk olduğu anlamına geldiğini ve altın renginin alt tonunuzun sıcak olduğu anlamına geldiğini fark edebilirsiniz. İkisinin karışımı, nötr bir alt tona sahip olduğunuz anlamına gelir.
Soğuk cilt alt tonuna sahip kişilerin cilt altındaki pigmentleri pembedir. Bu kişilere makyajda mavi, lacivert, kobalt mavi, mor, mürdüm, bordo, lila, yeşil, gri, gümüş ve pembenin tüm tonları yakışır. Fondöten: Genel olarak soğuk alt tona sahip kişiler alt tonunda pembe tona sahip fondötenler tercih etmelidirler.
Soğuk cilt alt tonuna sahip kişilerin cilt altındaki pigmentleri kırmızı/pembedir. Bu nedenle bu cilt alt tonuna pembe alt tonlu da denmektedir. Sanılanın aksine soğuk alt tonlu ciltlerin mutlaka soluk pembe beyaz olması şart değildir. Oldukça esmer bir kişi de soğuk alt tonlu olabilir.
Sarı alt tonlu muyum pembe mi? Eğer ten rengin pembe tonlarında görünüyorsa soğuk alt tonlusun, sarı görünüyorsa sıcak alt tonlusun demektir.
Buzlu sarı ya da soğan kabuğu kızılı gibi saç renkleri cildinin pembemsi ve kırmızımsı alt tonlarına mükemmel biçimde eşlik edecektir. Platinyum sarı ve şampanya rengi de yine soluk tenlilere yakışan saç boyası renklerinden bazıları.
İlgili 43 soru bulundu
Ayrıca cildinizin doğal bir pembe veya altın rengine sahip olduğunu, pembe rengin alt tonunuzun soğuk olduğu anlamına geldiğini ve altın renginin alt tonunuzun sıcak olduğu anlamına geldiğini fark edebilirsiniz. İkisinin karışımı, nötr bir alt tona sahip olduğunuz anlamına gelir.
Cilt alt tonunu belirlemede kullanılan en basit yöntem, damar kontrolüdür. Gün ışığında bileğinizdeki damarlarınızı kontrol ediyorsunuz; damarlarınız mavi görünüyorsa soğuk, yeşil görünüyorsa sıcak alt tona sahip olduğunuz anlamına geliyor. Hem yeşil, hem maviyse de nötr alt tonlusunuz demektir.
Bu yöntemlerden biri, damar renginize bakmaktır. Bileğinizin iç kısmında yer alan damarları gün ışığında daha net bir şekilde görebilirsiniz. Damarlarınız mavi ise soğuk, yeşil ise sıcak cilt alt tonuna sahipsiniz demektir. Hem yeşil hem mavi görünüyorsa cilt alt tonunuz nötrdür.
Buğday ten rengi, açık ten ile esmer arasındaki ten rengine verilen isimdir. Buğday tenliler için orta ten rengi denilebilir. Buğday tenliler genellikle sarı alt tona sahip olurlar.
Nötr cilt alt tonu olanlara hardal rengi, buz mavisi, turuncu tonları yakışıyor. Turuncu ile kırmızı arasındaki mercan tonları nötr cilt alt tonunu ortaya çıkarmana yardımcı olur.
Soğuk & pembe alt tonlu insanlar ne renk giymeli? Soğuk cilt alt tonu kıyafet seçiminde de soğuk renk yelpazesinden yararlanmak mümkün. Mavi, zümrüt yeşili, koyu mor, lila, pembe, gri, siyah ve beyaz gibi renkler pembe alt tonlu ciltlerle harika bir uyum yakalar.
Soğuk cilt alt tonu
Soğuk cilt alt tonuna sahip kişilerin cilt altındaki pigmentleri pembedir. Soğuk alt tona sahip ciltlerin mutlaka beyaz tenli olması da şart değildir. Oldukça esmer biri de soğuk alt tonlu olabilir. Bu cilt tonuna sahip kişilere mavi ve mor tonları çok yakışır.
Aksi takdirde sonuç, yanıltıcı olabilir. Eğer damarlarınız; mavi veya mor ise soğuk alt tona, yeşil ise sıcak alt tona, hem yeşil hem de mavi/mor ise nötr alt tona sahipsiniz demektir.
Cilt rengini ne belirler? Bir kişinin ten rengi, cildindeki melanin miktarına göre belirlenir. Melanin, cildin epidermisinde bulunan özel hücreler olan melanositler tarafından üretilir. Cildinizdeki melanin miktarı ten renginizle doğru orantılıdır.
True Match Fondöten renklerindeki 1'den 7'ye kadar olan sayılar açıktan koyuya giderken, C, W ve N harfleri ise soğuk, sıcak ve nötr alt tonları ifade ediyor. 3W, 4W ve 7W renkleri sarı alt tonlu fondötenler olarak sıcak alt tona uygunlar.
1.1. Soğuk Alt Ton
Cilt alt tonu soğuk olan kişilerin cilt altındaki pigmentler pembe, mavi veya mor renkli oluyor. Soğuk alt ton genellikle açık ten renkleriyle ilişkilendirilse de esmer kişilerde de soğuk alt ton görülebiliyor. Bu alt tona sahip kişilere mavi, mor ve pembe tonları öneriliyor.
Öncelikle bilinmesi gereken buğday ten renginin beyaza yakın olmasıyla beraber hafif kavruk görünmesidir. Yani buğday renk aslında beyaz ve esmer ten rengi arasında kalmaktadır. Bu sebepten dolayı da buğday ten renginde sarı renk pigmentleri daha etkindir. Hafif kavrukluğu veren bu sarı renk tonlarıdır.
Buğday ile kumral ten birbirine çok yakın olan iki ten rengidir. Kumral ten rengi daha beyaza yakınken buğday ten rengi daha sarı tonlu bir renktir. Kumrallar biraz daha beyaz alt tonlu bir tene sahipken buğdaylar daha sarı tonludur fakat tonları birbirlerine oldukça yakındır.
Beyaz ve buğday tenli kişilere gümüş takılar, esmer tenli kişilere de altın ya da rose gold takılar daha çok yakışır.
Soğuk Cilt Tonu:
Cilt Tonu: Mavi, mor ve pembe alt tonlarına sahip. Göz Makyajı: Mavi, mor veya pembe tonlar soğuk cilt tonlarına harika uyum sağlar. Gri ve gümüş farlar da tercih edilebilir. Dudaklar: Kırmızı, pembe veya vişne gibi canlı renkler soğuk tonlu ciltlerle mükemmel uyum sağlar.
Soğuk Cilt Alt Tonuna Yakışan Kıyafetler
Cilt alt tonu soğuk olanları en çok yakışacak renkler, buz mavisi, parlak mavi tonları, mor ve koyu mor, zümrüt, pembe, lavantadır. Daha sıcak tonlarda giyinmek istediğiniz zamanlarda kırmızı, açık sarı ve yakut renklerini kullanabilirsiniz.
Cilt alt tonu, sıcak - soğuk ve nötr olmak üzere üçe ayrılır. Sıcak alt tonlar turuncu, sarı ve altın renklerinden oluşan bir yelpazeden meydana gelir. Soğuk alt tonlar ise daha donuk olan pembe ve mavi renk skalasına sahiptir. Nötr alt tonu, kendi ten renginize oldukça yakındır.
Sıcak cilt alt tonu: Zeytin yeşili, kahverengi, mercan, turuncu, kehribar, sarı, şeftali ve benzeri tonlarla iyi görünüyorsanız. Nötr cilt alt tonu: Giydiğiniz hemen her tonda iyi görünüyorsanız. Zeytin alt tonu: Yeşil, mor, pembe ve pastel tonlar dışında hemen her renkle iyi görünüyorsanız.
Sıcak alt tonuna sahip kişilerin cilt altındaki renk pigmentleri sarıya çalar, bu kişilere bordo, mavi, pembe ve pastel renkler yakışmaz. Sıcak cilt alt tonlu insanlara bakır, turuncu, alev kırmızısı, yeşil tonları, mercan ve toprak renkleri çok yakışır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri