Renkli Bir Akıntı: Yerleşme kanaması rengi hafif pembe, çok koyu renkli veya siyaha çalan bir renktedir. Bu renkteki bir kanamanın yerleşme kanaması olduğunu düşünebilirsiniz.
6 Nisan 2023 (Tam Pembe Ay)
Tam Pembe Ay olarak da adlandırılan Nisan 2023 Dolunayı , 6 Nisan 2023 Perşembe günü 12:34 AM EDT veya 4:34 AM UTC'de gerçekleşecek. Bu, 2023 İlkbahar sezonunun ilk dolunayı ve 2023 bahar ekinoksundan sonraki ilk dolunay olacak.
26 Nisan Pazartesi gecesi Pembe Ay'a göz atmak için dışarı çıkın. Bu yılki iki süper aydan ilki olan bu dolunay, gün batımından sonra görülebilecek ve en yüksek aydınlığa saat 23: 33'te (EDT) ulaşacak.
Dolunay, Ay'ın Güneş'e göre Dünya'nın ters tarafında kaldığı evresi. Dolunay, Ay ile Güneş'in jeosentrik zahir (ekliptik) boylamlarının farkı 180 derece olduğunda gerçekleşir. Bu durumda Ay, Dünya'ya göre Güneş ile ters noktalardadır.
İlgili 28 soru bulundu
Dolunay görenlerin ilk olarak Ayetel Kürsi okuması tavsiye olunur. Allahü lâilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ tehuzühû sinetün ve lâ nevm.
Dolunay ve deprem arasında bir ilişki yok
Ancak bunların tamamı, yerle ilgili dinamikler. Depremler her zaman ve dünyanın her yerinde gerçekleşebilir.
Nisan: Pembe Ay
Pembe Ay ismini alev çiçeklerinden alıyor.
Süper Ay adı verilen gök olayı, Ay'ın yörüngesi Dünya'ya en yakın konumda olduğunda ve Ay, dolunay evresindeyken oluşuyor. Ay, normalden yüzde 7 daha büyük ve yüzde 15 daha parlak bir şekilde görünüyor. Bu sebeple de pembe ay ya da süper ay deniliyor.
Parçalı Ay (Kanlı ay) tutulması 28 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşecek. Türkiye saatiyle 21.02'de başlayacak olan tutulma, saat 01.26'da sona erecek.
Dolunay, her ayın yaklaşık 29.5 gününde bir meydana gelir ve yaklaşık 3-4 gün boyunca görülebilir. 2023 yılında, Türkiye'de dolunay tarihleri aşağıdaki gibi olacaktır: Ocak: 6 Ocak 2023. Şubat: 5 Şubat 2023.
Bu yılda 30 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleşecek süper dolunay 1946 yılından bu yana 'Mavi Ay' adıyla anılıyor. Ağustos ayının ilk dolunayı 1 Ağustos'ta doğmuştu ancak 30 Ağustos'ta ortaya çıkacak olan ikinci tam süper Ay, bir 'Mavi Ay' olacak.
Yeni Ay'a 14 Ekim'de eşlik eden güneş tutulmasının ardından, 28 Ekim 2023'teki Dolunay'a 22:14'te parçalı ay tutulması eşlik edecek.
6 Nisan Perşembe sabah 07:35'te Terazi burcunda bir dolunay gerçekleşti. Bu dolunaya baharın başlangıcını simgelediğinden 'Pembe dolunay' adı veriliyor. Peki, bu özelliği ile Terazi burcundaki dolunay neler vaat ediyor, bizleri nasıl etkileyecek, gelin bir bakalım...
Ayın Kırmızı Olması Depremin Habercisi Mi
Bu tür renklenmeler genellikle Ay'ın alçak bir konumda doğduğu veya battığı zamanlarda gözlemlenebilir. Bu fenomen, tozlu veya partikül yüklü bir atmosferin ışığın saçılma yoluyla farklı renkleri yansıtmasından kaynaklanır.
Bu yılda 30 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleşecek süper dolunay 1946 yılından bu yana 'Mavi Ay' adıyla anılıyor. Ağustos ayının ilk dolunayı 1 Ağustos'ta doğmuştu ancak 30 Ağustos'ta ortaya çıkacak olan ikinci tam süper Ay, bir 'Mavi Ay' olacak.
Aynı ayda yaşanan ikinci süper Ay olması nedeniyle “süper mavi Ay” adını aldı. 2023'teki Süper Ay'ın ilki, 1 Ağustos tarihinde gerçekleşmişti. Süper mavi Aylar iki ya da üç yılda bir gerçekleşiyor. Bir sonraki 31 Mayıs 2026'da görülecek.
Süper ay Ay'ın yörüngesi Dünya'ya en yakın konumda olduğunda (Yerberi), aynı zamanda ay dolunay evresindeyken oluşur.
Bir sonraki Süper Ay içinse 18 Eylül 2024 tarihine kadar beklememiz gerekiyor. 2024 yılında toplam iki Süper Ay gerçekleşirken, diğer Süper Ay 17 Ekim 2024 tarihinde gözlemlenecek.
MAVİ AY DEPREM BELİRTİSİ MİDİR? "Mavi Ay" ile depremler arasında herhangi bir bilimsel ilişki yoktur. "Mavi Ay," Ay'ın dolunay evresinin takvim yılı içindeki düzenini ifade eden bir terimdir. Depremler ise yer kabuğundaki hareketlerden kaynaklanan jeolojik olaylardır ve Ay'ın evreleri ile doğrudan ilişkili değildir.
Kanlı Ay tutulması 28 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşecek. Türkiye saatiyle 21.00'de başlayacak bu tutulma, saat 01.26'da sona erecek.
Türkiye'de 2023 yılın ilk ay tutulması, 5 Mayıs 2023 tarihinde 18.15-22.30 saat dilimi arasında gerçekleşti. Parçalı Ay (Kanlı ay) tutulması 28 Ekim 2023 tarihinde gerçekleşecek. Türkiye saatiyle 21.02'de başlayacak olan tutulma, saat 01.26'da sona erecek.
DEPREMLER NERDEN GECE OLUR? Bilimsel olmasa da uzmanlar bu sorunun yanıtını belli bir çerçevede veriyor. Güneş'in çekim gücünün etkisiyle Dünya'nın gece bölümü büyük bir baskı altındayken, gündüz kısmı gevşek konumdadır. Bu sebeple depremlerin genelde gece olduğu ve aşırı basınca dayanamayıp kırıldığı tahmin ediliyor.
Gezegenlerin uzaydaki konumları da depremleri tetikleyebilir. Gezegenlerin aynı zaman diliminde aynı hizada olması Dünyanın bir tarafına daha fazla çekim kuvveti uygulaması anlamına geliyor. Bu da yer kürenin esneyerek hareket etmesine neden olabilir.
Depremler genellikle kırıkların (fay hatları) çatlamasıyla oluşur. Bunun yanı sıra volkanik faaliyetler, toprak kaymaları, mayın patlamaları veya nükleer patlamalar sonucunda da depremler gerçekleşebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri