Kök oluşmamış olsa bile, bitkinizi yaklaşık 2-3 boğumluk kesip, en alt yapraklarını gövdeden ayırarak direkt toprağa dikebilir ya da suda köklendirip toprağa alabilirsiniz. Suda köklenmesi yaklaşık 2 hafta sürecektir.
Sürgün veren kökleri ayırın ve küçük bir saksı içine yeni toprakla dikin. Bu şekilde 3 hafta sonra telgraf çiçeğiniz yeni yerinde sağlıklı şekilde büyümüş olacaktır. Eğer çok küçük sürgünler varsa birkaç gün yarım bardak suyun içinde bekletip köklerin filizlenmesini sağlayabilirsiniz.
Pembe telgraf çiçeği, doğrudan güneş ışığı alan bir yerde tutulduğu zaman kuruma ihtimali yüksek olan bir çiçektir. Bu nedenle akşam güneşi gibi yakmayan bir güneş ışığı alması yeterli olacaktır. Bunun yanı sıra güneş ışığını dolaylı yoldan alabileceği bir yere yerleştirmelisiniz.
Vegatatif Üretim Yöntemleri Çelikle Üretim, Aşı ile Üretim, Özelleşmiş Gövde ve Köklerle Üretim, Doku Kültürü ile Üretim, Ayırma ve Bölme ile Üretim ve Daldırma ile Üretim olmak üzere 6 şekilde gerçekleştirilebilir.
Köklerin fazla suya maruz kalması çürümeye yol açar ve bu gibi durumlarda kök, gövde ve yaprağa su taşıyamadığı için yapraklarda sararma görülmeye başlar. Bu yüzden yaprak sararması görülen bitkilere daha fazla su vermek bitkinizin ölmesine neden olacaktır.
İlgili 34 soru bulundu
Telgraf Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? Işık ve Sıcaklık: Telgraf çiçeği parlak ama dolaylı ışığı sever. İyi miktarda ışığa ihtiyacı vardır, eğer alamazlarsa yaprak izlerinin solmaya başladığını fark edersin. Ancak doğrudan güneş de yapraklarını yakacaktır - tam güneşi seven mor kraliçe çeşidi hariç.
Bu çiçeğin yaz aylarında esintiye direkt olarak maruz kalmaması önerilir. Telgraf çiçeği kış bakımı için ise çiçeğin bulunduğu ortamın 10 santigrat derecenin altına inmemesi gerekir. Kolay büyüyen ve bakımı kolay olan bir çiçek olsa da bunun gibi ayrıntılara dikkat etmek gerekir.
Dalı 45 derecelik açıyla kesmeniz gerekmektedir. Böylece suyla temas edecek alanı büyütür ve daha kolay köklenmesini sağlarsınız. Son olarak kestiğiniz dalı tercihen içme suyu ile doldurduğunuz cam bir kaba koyup aydınlık, ancak direk güneş ışığı almayan bir yere yerleştirin. Daha sonra da köklenmesini bekleyin.
Azotlu gübreler içerisinde yer alan çiçek coşturan gübre içeriğinde azot dışarısında bitki besin elementlerinden kükürt içerdiği için toprak için çok değerli bir üründür. Özellikle suyla doygun alanlarda azotlu gübrelerden olan nitrat içeren gübrelerde dönüşümler nedeniyle kayıplar gerçekleşmektedir.
Saksı seçimi: Telgraf çiçeği doğru bakıldığında hızla büyüyen yayılmacı bir bitki. Bu sebeple saksı seçimi yaparken tercihinizi küçük değil orta boy ve büyük saksılardan yana kullanmalı, uygun bir alanınız varsa askılı saksıları tercih etmelisiniz.
Telgraf çiçeği suyu çok sever. Yaz aylarında bol miktarlarda sulama yapılmalıdır. Kışın ise bitkiye verilen su miktarında dikkatli olunmalıdır. Soğuk aylarda hafif nemli toprak ideal toprak nemini sağlayacaktır.
Yarı gölge, doğrudan öğle güneşi almayan yerler hem yaprak renk kaliteleri için hem de bitki gelişimi için ideal alanlardır. Aşırı koyu gölge de bitki çok uzayarak sürgünleri zayıflayacağından sabah ve akşam güneşi görebilecekleri, aydınlık iç yada dış mekanlar bitki konumlandırması için tercih edilmelidir.
Haftada bir sulamanız yeterli olacaktır. Fazla suyun saksının altındaki delikten aktığına emin olun, fazla su bitkinin köklerinin çürümesine sebep olabilir. IŞIK: Direkt yoğun güneş ışığı, bitkinin yapraklarına zarar vermektedir. Direkt güneş ışığı almayan aydınlık bir ortama ihtiyaç duyar.
Suda köklenen çiçekler; telgraf çiçeği, kurdele çiçeği, pothos sarmaşığı ve dua çiçeği olarak sıralanmaktadır. Bu çiçek çeşitlerini kolaylıkla suda köklendirebilirisiniz.
Telgraf çiçeği her mevsim çiçek açar. Belli bir mevsimi yoktur.
Çayın suyunu ve posasını çiçeklerimize organik gübre olarak kullanabiliriz. | Bi̇tki̇, Çiçek, Organik gübre. Çayın Bitkilere Faydası. Çayın suyunu ve posasını çiçeklerimize organik gübre olarak kullanabiliriz.
Bir tane aspirin ve bir çorba kaşığı kuru mayayı bir litre suyla harmanlayın. Maya ve aspirin suda çözünmeye başlayınca çiçeklerinizi bu tarifle sulayın. Kısa bir sürenin ardından çiçeklerin adeta coşmuş olduğunu ve bol bol çiçeklendiğini göreceksiniz.
Her sabah kahvaltıda tüketmek için hazırlamış olduğunuz haşlanmış yumurta suyunu lavaboya dökmenin yerine, bu suyla çiçeklerinize sulama yapabilirsiniz. Kalsiyum ve protein ağırlıklı bu su, bilhassa menekşe ve sardunya gibi çiçeklere da oldukça faydalı gelmektedir.
Çiçek coşturan nasıl kullanılır? Çiçeklerinizin sağlıklı ve hızlı büyümesi, dayanıklı olması, bol yaprak ve çiçek vermesi için her sulamada 1 litre sulama suyuna bir kapak çiçek coşturan katarak çiçeklerinizi sulayın.
Daha iyi bir parlaklık elde edebilmek amacıyla yaprakları nazik bir biçimde silmek için sabunlu su ve sünger kullanılabilir. Aynı zamanda zeytinyağı kullanmayı da tercih edebilirsiniz. Her iki uygulama ile de yapraklarınız parlak bir görünüm alacaktır.
Bazı bitkilerde 5 sene bazı bitkilerde 10 sene olgunlaşma evresi düşünüldüğünde çelik ile üretilen bitki 1-2 yıl içinde yeteri kadar kök dal meydana getirip ürün verebilirler.
Yetiştirilen 60 civarında telgraf çiçeği türü bulunur. Sukulent formunda olan bu bitkinin tüm türleri yayılmacı özellik gösterirler. Ülkemizde ise en yaygın olarak 3-4 tane türü yetiştirilmektedir.
Çok hızlı büyüyen ve çoğalan bir tür bitki ve çoğaltılması da bir o kadar kolay. Sizde bu videodan faydalanarak telgraf çiçeğini çoğaltabilir, bu güzel çiçeğin görüntüsü ile evinizi, balkonunuzu güzelleştirebilirsiniz.
Telgraf Çiçeği (Tradescantia nanouk), güneş ışığı görmeden gelişim göstermez ve çiçek açmaz. Fakat, direkt olarak saatlerce kavurucu güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Sabah ve akşam ışık alabileceği yerlerde konumlandırılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri