Penne Türkiye'de düdük diye de adlandırdığı kalın ve ince kesme makarna çeşididir. Orta kısmı boş, uç kısımları küt ve yoğun makarna tadı içerir. İtalyanca "Penne Rigate" diye telaffuz edilen Penne makarnanın içi boş bir yapısı vardır.
Penne makarnayı kaynayan suya yağ ve tuz atarak 6-7 dakika haşlıyoruz. Ayrı bir tavada tereyağını eritip kızdırdıktan sonra sarımsağı kavuruyoruz. Kavrulan sarımsağa 2 su bardağı krema atıp kaynayana kadar karıştırıyoruz. İçine kaşar ve maydanozu ilave edip kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.
İtalyan mutfağı ile özdeşleşen arabiata soslu penne makarna, acı severlerin favori yemeklerinden biridir. Özellikle cafe ve restoranlarda yer verilen bu makarna, 'penne arabiata' ismiyle de bilinir. Kurutulmuş chili biberi ile zenginleştirilen arabiata makarna, parmesan peyniri eşliğinde servis edilir.
uçları verev kesilmiş, üzerinde boyuna çizgiler bulunan makarna çeşidi.kalem makarna.
İlgili 20 soru bulundu
Penne'nin bizdeki karşılığı Kalem makarna. Arabiatta sosunun hafif acılı olması zaten makarna seven bünyenizin tüm tabağı çabucak silip süpürmenize neden oluyor. Yerinde ve tadında acı severler için mutlaka denenmesi gereken bir tarif.
Penne strascicate, Floransa kökenli geleneksel bir İtalyan makarna yemeğidir.
Derin bir tencerede 1,5 litre su ile birlikte 1 tatlı kaşığı tuzu kaynamaya bırakın ve üzerine 1 paket penne makarnayı ilave edip 8-10 dakika kadar pişirin.
Napoliten sos, İtalyanların leziz mutfak kültüründen gelen ve tüm dünyanın bayılarak yediği enfes bir sostur. İsmini İtalya'nın Napoli şehrinden alan napoliten sos, güneşi içine çekmiş kıpkırmızı taptaze domateslerden yapılır. Napoliten sos, dünyada neredeyse en çok bilinen, yapılan ve sevilen soslardan birisi.
Geniş bir tencerede su kaynatın ve tuz ekleyin. (her litre için yaklaşık 7 gram) Barilla Penne Rigate makarnanızı tencereye ekleyip pakette belirtilen süre boyunca haşlayın. O sırada Barilla Basilico sosunuzu bir tavada ısıtın. Makarnanızı süzüp sos ile buluşturun ve taze domatesleri ekleyin.
İtalya'nın güneyinde yer alan ünlü Napoli şehrinde yetişen taze domateslerin soğan ve sarımsak ile harmanlanması sonucu ortaya çıkan Napoliten makarna sosu, özellikle makarna çeşitlerinde muhteşem lezzet sağlar.
Makarna (İtalyanca: Pasta), geleneksel İtalyan mutfağının temel besini ve ulusal yemeğidir. İlk defa 1154 yılında Sicilya'da ortaya çıkmıştır.
İtalyan mutfağının tüm dünyaya ezberlettiği bir başka sos da arrabbiata sos. Arrabbiata sosu İtalyanca'da “Sugo All'arrabbiata” olarak geçiyor ve kelime manası olarak kızgın, sinirlendirilmiş anlamına geliyor.
Giderek büyüyoruz: Fettucini
Yassı ve uzun bir makarnadır. Annelerimizin, anneannelerimizin yaptığı kesme makarna ya da eriştelerin uzun halidir.
Tahmin edilene göre dünya üzerinde 600 çeşit makarna şekli var.
Spagetti (İtalyanca: Spaghetti), uzun, ince ve silindirik bir makarna türüdür. Geleneksel İtalyan mutfağının temel gıda maddelerinden biri olup diğer makarnalar gibi öğütülmüş buğday ve sudan yapılır. İtalyan spagettisi makarnalık irmikten yapılır, ancak başka yerlerde başka tür unlarla da yapılabilir.
sarımsak, soğan, domates, kırmızı biber, karabiber ve kuru maydanozla yapılan acı ve güzel bi makarna sosu.
Bolonez sos, özellikle makarnayla özdeşleşmiş bir sos çeşididir. Bolca domates, sarımsak ve kuru soğandan yapılan bolonez sos, taze ve kuru baharatlarla tatlandırılır.
İyi bir makarnanın olmazsa olmazıdır bolognese (bolonez) sos. Tarifinde yer alan bolca domates, sarımsak, kuru soğan ve kuru baharatlar ona aroma katar. Kıyma besleyici özelliğini arttırmanın yanı sıra lezzet verir. Orijinal reçetelerde belli bir miktarda şarap yer alır ancak kullanmadan da hazırlanabilir.
Makarnayı akşam saatlerinde yemek eğer porsiyon miktarını aşarsanız size kilo aldırabilir. Porsiyonun yanı sıra makarnayı hazırladığınız sosun ve içindeki tuz ve yağ oranının da etkisi büyüktür. Eğer makarnanızı kepekli, tam buğday tüketir ve porsiyona dikkat ederseniz kilo alma problemi yaşamazsınız.
1 litre (5 su bardağı) suyu kaynatın, ardından içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ atıp iyice karıştırın. Tuz ve yağ iyice karıştıktan sonra 1 paket makarnayı tencereye dökün. Pişirdiğiniz makarnanın kalınlığına göre 10-15 dakika arasında makarnayı kaynatın.
Makarnayı suya çok erken atıyorsunuz
Günün sonunda tabaklara koyduğunuz makarna eğer yapış yapış ve pişmemişse bunun tek bir sebebi var: Sabırsız olup makarnayı henüz tam olarak kaynamamış suya atmanız. Dolayısıyla makarnayı eklemeden önce suyun kaynama noktasına ulaştığından ve fokurdamaya başladığından emin olun.
Barilla S.P.A., İtalyan yemek şirketidir.
Barilla Gıda A.Ş. web sitesi ("Barilla Web Sitesi"), İstanbul, Türkiye'de bulunan bir Türk şirketi olan Barilla Gıda A.Ş.
Noodle ve makarna iki özelliğiyle birbirinden ayrılır. Birincisi; noodle makarnadan daha ince kesilir ve ön pişirme işleminden geçirilir. Bu nedenle makarnaya göre daha kırılgan bir yapıdadır. İkinci ve belki de en önemli fark ise noodle'da kullanılan unun çeşididir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri