Pepino Ne Zaman Yenir? Pepino sıcak günlerin meyvesidir. Bahar aylarından itibaren pazarda meyve tezgahlarında görebilirsiniz. Pepino meyvesini alırken biraz yumuşak olanlarından seçmeniz önerilir.
Olgun bir pepino meyvesinin şekli düz olmalıdır. Pepino meyvesinin etli kısmı parlak sarı renge sahip olmalıdır. Meyvenin üstünde güneş yanığı veya kahverengi benekler olmamalıdır. Son olarak meyvenin kabuğu sarı ve üzerindeki çizgiler ise mor renkte olmalıdır.
Pepino ne zaman yenir; ticari amaçlı yetiştiriciliği yapılan pepinonun, sera üretimi sayesinde her mevsim tüketilmesi mümkündür. Ancak asıl doğal hasat dönemi ağustos ayında başlar ve kasım ayına kadar devam eder. Meyveler, ağustos ayında yenmeye uygun bir tada kavuşur ama halen orta olgunluktadır.
44,90 TL Pepino (1 kg) Anamur Bahçesi Tropikal Meyveler.
İlgili 17 soru bulundu
Pepinonun tadı, kavunu andıran bir aromaya sahiptir.
İlk defa yiyen kişilerden kavuna çok benzer bir tat verdiği yorumu alınmıştır. Pepino, patlıcangillerden bir meyvedir ve çok yıllıktır. Fakat en iyi verimi almak için tek yıllık olarak yetiştirilmektedir.
Genelde Güney Amerika ülkeleri başta olmak üzere yetişen pepino meyvesi, son on yılda Avustralya, Yeni Zelanda ve Türkiye'de de yetiştirilebilen bir meyve türü olarak piyasaya sunuluyor.
Pepino, böbrek kumunda etkili olduğu kadar anemi hastalarına fayda sağlıyor. Afrodizyak (Cinsel duyguları veya isteği uyaran veya artıran) etkisi yaratıyor.
Pepinonun Zararları
Sağlığa birçok faydası olan pepinonun tüketicileri bu meyvenin herhangi bir zararı ya da yan etkisi var mı diye tereddüt edebilirler. Ancak tam bir şifa deposu olan pepinonun hiç kimseye karşı bir zararı yoktur.
Meyvesi etli ve sulu, tadı kavun aromalı, kabuğu ince kabuklu bir bitki türüdür. Meyvesinin içinde tohum olmadığı için bütünü ile yenilebilir.
Beyindeki melatonin hormonunu artıran pepino meyvesi uyku problemi yaşayan kişiler için de birebir faydalıdır.
Türkiye'de de bu meyve sevilerek tüketilmektedir. Pepino meyvesi bizim ülkemizde dondurma amaçlı, meyve salatasının içinde ve garnitür olarak yenmektedir. Pepino meyvesini yemeden önce tıpkı bir kavun ya da karpuz soyar gibi dış kabuğu soyulur. Salatalık soyar gibi de dış kabuğunu soyabilirsiniz.
1 Adet Pepino 26,00 kaloridir. Pepino içeriğinde 7,00 Karbonhidrat(g), 0,40 Protein(g), 0,10 yağ(g), 0,60 lif(g), 14,00 Sodyum(mg), barındırır.
İşte pepino meyvesinin yararları: A, B ve C vitaminleri bakımından zengindir. Kilo sorunlarını çözer. Kalp krizine karşı koruyucudur.
Meyvelerden ananas, üzüm, nar, incir ve karpuz, sebzelerden roka, kuşkonmaz olmak üzere mevsiminde tüm taze sebze-meyveler; deniz ürünleri cinsel gücü artıran doğal yiyeceklerdir. Bu besinler vücut sağlığına iyi gelerek sertleşmeye iyi gelen hormonların salgılanmasına katkıda bulunabilir.
Cinsel gücü artıran kuruyemiş hangisi diye soranlar yanıtın fındık olduğunu bilir. Fındık en eski dönemlerden beri cinsel yaşamda oldukça etkili olan bir kuruyemiş çeşididir. Fındığı dilerseniz karışık taze kuruyemiş içerisinde dilerseniz de yalnız olarak tüketebilirsiniz.
Düzenli seks yapmak antikorların daha fazla salgılanmasını sağlar, bu sayede bağışıklık sistemini güçlendirir ve bizi mikrop, virüs gibi bakterilerden korur. 2.Kalp krizi riskini azaltır. Biliyorsunuz ki orgazm esnasında östrojen ve testosteron hormonları salgılanır.
Ağustos ayında çiçek açmaya başlayan pepino bitkisinin meyveleri ekim ayından kasım ayına kadar hasat edilir.
-Pepino Fidanları Ne Zaman Meyve Verir? Dikildikten 1 yıl sonra meyve vermeye başlayacaktır.
Peki pepino nasıl bir meyvedir? Tadı kavun, ananas ve muzu andıran pepino meyvesi, etli ve sulu bir iç kısımdan ve ince kabuktan meydana geliyor. İçinde tohum bulunmayan meyvenin tüm kısımları yeniyor.
armut kavunu olarak da adlandırılıyor. latincesi solanum muricatum olan akdeniz de de yetistirilen, agac kavunu, tatlı salatalık olarak da bilinen bitki.
1-Tohumları çimlendirmeden önce bir müddet suda bekletiniz.Suda beklemeye aldığınız tohumları çıkarıp nemli bir bez veya pamuk içerisinde yerleştiriniz.Pamuk veya bezin nemli olmasına dikkat ediniz.Tohum çatlaması oluştuktan sonra çıkan çıkan filize zarar vermeden dikmek istediğiniz yere dikiniz.Periyodik olarak sulama ...
Şeker oranı düşük olmasından dolayı şeker hastalarının daha fazla talep gösterdiğini aktaran Deveci, “Pepino, ağaç kavunu olarak da biliniyor. Şeker hastalarının tüketebileceği tatsız, sulu bir meyve. Meyve olarak şekersiz olduğu için bunu tercih ediyorlar. İltihaplara karşı etkili, cilde ışıltı, canlılık veriyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri