Pepsi sözcüsü de, “Kolanın üretimi sırasında kullanılan ürünlerden kaynaklanan çok az miktarda alkol bazı içeceklerimizde yer alıyor olabilir. Ancak Pepsi'nin özel kola formülünde alkol yer almamaktadır” ifadesini kullandı.
Fransa'daki Coca-Cola direktörü Michel Pepin "gizli formülü gereği" bazı aşamalarda alkolün kullanmış olabileceğini belirtirken, Pepsi adına konuşan bir sözcü de bazı içeceklerde "alkolün izine rastlanabileceğini", ancak Pepsi Cola'nın "alkol içermediğini" söyledi.
Coca Cola'da alkol yok!
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Alkolsüz İçecekler Tebliği'ne uygun üretilen Coca Cola'da alkol yoktur. Coca-Cola'nın içerisinde alkol bulunmadığı analiz raporlarıyla da tescil edilmiştir.
Kola ve pepsi içmek caizdir; çünkü içinde alkol olduğu kesin değildir. Ancak bazı âlimlerimiz bu konularda şüphe olduğu için, "içilmese daha iyi olur" demişlerdir.
Amerika Birleşik Devletleri'nde Pepsi, karbonatlı su, yüksek fruktozlu mısır şurubu, karamel, şeker, fosforik asit, kafein, sitrik asit ve doğal tatlar ile yapılıyor. 12 ons Pepsi'nin içinde 41 gram karbonhidrat, 30 mg sodyum, 0 gram yağ, 0 gram protein, 38 mg kafein, 150 kalori bulunmaktadır.
İlgili 26 soru bulundu
Merhaba Cem, Coca-Cola'nın içerisinde fare de fare kanı da yoktur.
Kolanın içindeki böcek, kola yapımında kullanılan böcek, kolaya rengini veren Cochineal böceği gibi farklı isimlerde karşınıza çıkan herhangi bir böcek türü, böcek kanı veya herhangi bir hayvansal içerik Coca-Cola'nın içeriğinde yoktur. Dolayısıyla Coca Cola ya rengini böcek vermez.
Cochineal isimli bir böcekten elde edilen karmin isminde bir renklendirici, gıdadan, tekstile birçok sektörde kullanılıyor. Bu böceğin, kolanın renklendirilmesinde ana malzeme olduğu iddia edilmişti. Coca-Cola, kolaya rengini veren maddenin böcek değil renklendirici karamel olduğunu açıkladı.
Bu bağlamda, içerisinde kafein bulunan enerji içecekleri haram değildir.
Global pazar payı anlamında Coca-Cola rakibinden üstün olsa da, tadım testlerinde genel olarak Pepsi galip geliyor.
Sigaralarda bulunan 269 katkı maddesi arasında bal, benzil alkol, Bulgar gül yağı, etil alkol, gliserol, ıhlamur yağı, kakao özütü, rom, karamel, karanfil yağı, laktik asit de bulunuyor.
ç) Enerji içeceklerine bileşen olarak etil alkol ilave edilmez.
Ancak, gıdaların sınıflandırılmasında alkolsüz içecek ifadesi meşrubat tipi ürünleri kapsamaktadır. Su, maden suyu (doğal mineralli su), ayran, meyve suyu gibi içecekler alkol içermemelerine rağmen bu grubun dışındadır.
CÜPPELİ AHMET HOCA: Kola içmeye haram diyemeyiz. Birşeyin içindeki alkolün fazlası insana sarhoş ediyorsa bunun azı da haramdır. Kolanın içindeki alkol ne kadar çok içilirse içilsin sarhoş etmeyeceği için haram diyemeyiz.
Coca-Cola'da alkol bulunmamaktadır. Coca-Cola Şirketi olarak tüm ürünlerimiz Türkiye'de Tarım ve Orman Bakanlığı Alkolsüz İçecekler Tebliği'ne uygun olarak üretilmektedir.
Renginin koyu olması içinde böcek kanı olduğuna, hatta o böceğin Meksika'daki Cochineal türü olduğuna dair bir sürü söylenti var. Şirket bu iddialara Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'ndan aldığı raporla ve şu açıklamayla cevap veriyor: “Coca-Cola'da fare kanı da böcek de yoktur.
İslam dünyasında sarhoşluk verici özelliği sebebiyle alkollü içecek kullanımı dinen meşru (caiz, helal) görülmemektedir.
Buna göre, dinen necis sayılması, haram olan şeyleri özendirmesi, içki üretimine ve tüketimine destek olması nedeniyle “alkolsüz” olarak isimlendirilse dahi bira tüketimi caiz değildir."
İslâm ulemâsının büyük ekseriyetine göre (2) azı veya çoğu sarhoşluk veren her içki âyette geçen "hamr" mefhûmuna dâhildir ve haramdır.
Kolanın insan vücuduna faydası da bulunmaktadır. Özellikle kolanın faydalarından olarak rahatlatıcı etkisinden bahsedilebilir. Kola içildiği durumlarda vücutta rahatlık etkisi baş gösterir. Sakinleştirir ve psikolojik olarak daha iyi hissetmenizi sağlar.
Dünyada kolaya renk veren böcek olarak efsanevi bir ün yapan cochineal, gıdadan kozmetiğe kadar birçok sektörün 'canı kanı' gibi. O olmadan ne sosisin rengi pembe, ne rujlar rengarenk, ne de kolalar şu anki renginde olabilir.
içindekiler: Su, karbondioksit, limon suyu konsantresi (meyve oranı en az %3), asitlik düzenleyiciler (malik asit, sitrik asit), aroma vericiler tatlandiricilar (Sodyum Siklamat, Asesülfam K. Sukraloz), meyve ve sebze ekstraktları (kiraz, tatlı patates, havuç), koruyucu (potasyum sorbat).
Meyan kökü suyuna farenin kanı, mide özsuyu vs. gibi sıvılar da karışmakta, fare kanı da siyaha yakın bir renkte olduğu için bir sorun oluşmamaktadır.
Kola kutusu. alüminyumdan yapılmış bir metaldir.
Karmin böceklerindeki kırmızı renk, salgılanan karminik asitten kaynaklanmaktadır. Karminik asidi, Cochineal böcekleri, çevrelerindeki diğer böcek ve karıncalara karşı koruma sağlamaktadırlar. 4 Mezhep imamları dâhil pek çok önemli İslam âlimi, böcekleri yemeyi caiz görmemiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri