Perdelerin kullanıldıkları ortamdaki buhar, pencere önünde olması sebebi ile dışarıdan gelen toz ve kir gibi sebepler, sık sık kirlenmesine neden olur. Kumaş perdelerin yıkanması, kurutulması, ütülenmesi ve tekrar yerlerine takılması, uzun süren zahmetli bir iştir.
Rocky Mountain Enstitüsü'nün yeni bir araştırmasına göre iç mekanlardaki gazlı ocaklar, dışarıya göre hava kalitesini, iki ila beş kat arasında daha kirli hale getiriyor. Nitrojen dioksit, karbon monoksit ve karbondioksit gibi birçok zararlı gaz salınmasına neden oluyor.
2. süslücüm ısıyı kesmesi dışında peteklerin tüllere, tüllerin de peteklere bir zararı olmaz. 3 senedir uzun, yere kadar olan tül perde kullanıyorum, bir sıkıntı yaşamadım.
Bunun nedeni, peteklerde bulunanan havanın peteklere gelen sıcak suyun petek içlerinde dolaşmasına engel olmasıdır. Su havadan daha ağır bir elementtir ve bu nedenle hava peteklerin üst kısmında birikirek üst kısımlara su girmesine engel olur. Bu durumda peteklerin ısınmamasına ya da kısmen ısınmasına sebep olur.
Örneğin, yere kadar 170 cm ölçtüyseniz sizin ölçünüz 165 cm olmalıdır. Tercihiniz petek üstü perde ise tavandan pencere mermerinizin 3 cm aşağısına kadar ölçü almanız gerekmektedir. Tabi peteğinizin konumunu da dikkate alarak bu ölçüyü belirlemelisiniz. Perdenizin en ölçüsünü de 5-10 cm fazla vermenizi öneririz.
İlgili 15 soru bulundu
Her ne kadar ülkemizde genellikle perdeler tavandan yere kadar uzansa da bu aslında zaman zaman boğucu bir atmosfer yaratabiliyor. Daha geleneksel bir görünüm için perdeleriniz yere hafifçe değmeli; modern bir duruş istiyorsanız da perdenizin yüksekliğini yerden bir iki cm yukarıda bitirmelisiniz.
Termostatik petek vanaları kadran 0'ı gösterecek şekilde saat yönünde döndürülerek kapatılır. Termostatik vana yoksa radyatörün sağ tarafında yer alan ikinci vanayı bulup daha fazla dönmeyene kadar saat yönünde çevirerek de petekleri kapatabilirsiniz.
Hastalıkların artmasına ve daha ağır seyretmesine neden olan hava kuruluğuna karşı, alınabilen en uygun ve pratik tedbir, petek üzeri nemlendirici kullanılmasıdır. Kalorifer üzerine asılarak içine su doldurulan bu ürün, cilt kuruluğu gibi nemsiz ortamların neden olduğu sorunlarında önüne geçer.
Radyatörler, ısındığı zaman imal edilmiş olduğu malzeme ısıdan dolayı genleşir ve bu genleşme belli bir süre sonra sona erer. Hem genleşme sırasında hem de petek soğuyuncaya kadar tık tık sesi gelmeye devam edebilir. Bu aslında normal bir durumdur ve petek üzerinde herhangi bir işlem yapılmasına gerek görülmez.
Buradasınız: TETRAD® ALÜMİNYUM RADYATÖR > Blog > Faydalı Bilgiler > PETEKLERİN İÇİNDEKİ SİYAH SU NEDİR? Kısaca bu kirli sudur. Diğer adıyla manyetit adı verilir. Sistem içerisinde suda bulunan kir partikülleri, pasla (demir oksit) birleşir.
Petek ve Kalorifer tesisat ve mekanik aksamların kireç ve pasa maruz kalmaması, zarar görmemesi için en az iki yılda bir petek tesisatlarının ve peteklerin profesyonel bir şekilde kimyasal ve makine ile temizlenmesi gerekmektedir.
Yılda en az bir kez sonbaharda veya yaz aylarının başlarında kombilerin, kombi servis firmaları tarafından uzman ve belgeli ekiplerce kombilerin altı aylık periyodik bakımlarını yaptırmalısınız. Bakımı yaptırılmayan kombi ve tesisatın verimi düşer ve ömrü azalır.
Bir kovaya ılık su doldurun, suya biraz sıvı sabun dökerek iyice köpürtün. Temiz bir bezi sabunlu suya batırın ve suyun fazlasını sıkarak akıtın. Nemli bez ile kaloriferin dışını silin. Kalorifer peteğinin paslanmaması için ikinci bir temiz bez ile peteği kurulayın.
Tesis Yöneticileri Federasyonu Başkanı Yahya Sağır da ısı pay ölçer kullanan konutlara ilişkin, "Merkezi ısıtma sistemli, ısı pay ölçerli konutlarda, kış sezonunda sıcaklığın 15 derecenin altına düşmesi halinde kaloriferlerin yakılması zorunlu. Bağımsız bölümler boş dahi olsa bu zorunluluk var.
Borçlar Kanununun 317. Maddesi gereğince kiralanan yerin temizlik ve bakım giderleri kiracı tarafından ödenmelidir. Kiracılık hukuku kapsamında Borçlar Kanununa göre demirbaşların iyi tutma halinde ki masrafları kiracıya ait olmaktadır.
Borçlar kanununun 317. maddesinde “Kiracı, kiralananın olağan kullanımı için gerekli temizlik ve bakım giderlerini ödemekle yükümlüdür. Bu konuda yerel âdete de bakılır.” ifadesi bulunmaktadır. Bu maddeye göre kombinin temizlik ve bakım masrafları kiracıya aittir.
Islık sesinin sebebi aşırı ısınma ise ntc sensör, aşırı kireçlenme ya da üç yollu vana kaynaklı olmak üzere 3 kaynaklı sorun olabilir. Arızanın net teşhisi ve çözümü için servis çağırmanızı tavsiye ederiz.
Petek Vanalarından Su Akıtıyor ise petek vanalarının çok eskimiş olabileceği akla gelir. Eğer vanalar yeni çok eski değil diyorsanız vana gevşemiştir. Petek vanasını anahtarla sıkarak su akıntısını kesebilirsiniz. Peteklerden akan su paslı ve kirli su olduğu için leke yapması kaçınılmaz olup çıkması da zor olur.
Kombiden ses gelmesi, sıcak su sisteminin çalışması sebebiyle ortaya çıkar. Ancak, türbin sisteminin arızası sebebiyle ses çıkmasının neden ise soğuk su girişiyle ilgilidir. Çünkü, bu sistemde türbinin amacı, soğuk su debisinin ölçümünü sağlamaktadır.
Isınmış kalorifer peteklerinin üzerine limon, portakal veya mandalina kabukları koyarsanız evin içindeki kötü kokuyu yok edebilirsiniz. Aynı zamanda evin çok güzel kokmasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda ferah bir koku yayıldığından günün yorgunluğu ve stres için de gevşetici bir görev görür.
Ürünün üstünde bulunan düğmeleri hareket ettirerek kapağı açıp su ve parfüm ekleyebilirsiniz. Kullanacağınız kokular sıvı jel, kuru gül gibi koku içeren ürünler olabilir. Koku haznesine kolonya, gül suyu dökerek güzel koku sağlayabilir siniz.
Radyatörün arkasına bir alüminyum folyo yerleştirmek ısı tasarrufu anlamında çok faydalıdır. Radyatörün arkasına yerleştirilen folyo, ısıyı evin duvarlarından gereksiz yere kaçmasına izin vermek yerine odaya geri yansıtacaktır.
Petek vanaları saat yönünün tersine doğru açılmaktadır. Herhangi bir peteğin vanasını kapatmadığınız takdirde diğer petekler de normal bir şekilde çalışmaya devam eder. Eğer ki kombiye yakın olan peteklerin vanalarını kısıp reglaj ayarını yaparsanız uzak olan petekler çok daha iyi ısınacaktır.
Antre, hol ve koridor için ideal sıcaklık değeri 15°C, Oturma odası, salon, yatak odası ve mutfak için ideal sıcaklık değeri 20°C, Banyo içinse ideal sıcaklık değeri 24°C'dir.
Banyo havlupanı, mutfak ve koridor petekleri olabilir. Açık kalması gereken 2 peteğin dışında diğer petekleri kapatmak kombiye zarar vermez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri