Apış arası kaşıntı, aşırı terleme, kimyasal tahrişler, mantar, bakteri, parazit, virüs ve stres gibi birçok farklı sebeple oluşabilen bir kaşıntı türüdür.
Hastalığın tedavisi çabuk sonuç verir ve basittir. Tedavide klotrimazol veya mikonazol içeren anti-mantar merhemler kullanılır. Butenafin içeren yeni ilaçlar da mevcuttur. Bu ilaçlar mantar hücre zarında bulunan ergosterol sentezini engelleyerek mantar hücrelerinin ölümüne neden olur.
Ama genellikle topikal denilen bölgeye kasık mantarı için kremi (apış arası mantar kremi ; oldukça geniş yer tutan ve kullanılan tıbbi ve kozmetik amacıyla üretilen bir krem çeşididir. Mantar kremi, ayak mantarı, kasık mantarı ve diğer vücut bölgeleri için üretilmektedir.), losyon, pudra kullanılması ile giderilebilir.
Kasık Terlemesi Tedavisi ve Bacak Arası Terlemesinin İlaçla Tedavisinde en yaygın kullanılan ilaçlara antikolinerjikler denir ve bunlar vücudun ürettiği salgı miktarını azaltabilir. Çoğu durumda terlemeyi tedavi etmek için glikopirolat ve oksibutinin kullanılır.
iki bacağın arası, genelde tekmeye yada ok$anmaya maruz kalan mahrem bölge.
İlgili 22 soru bulundu
Bebek, gün içerisinde bez takılı değilken kuru bir havlu üzerinde bez bölgesiyle temas eden cildin havalanması sağlanacak şekilde takip edilmelidir. Pişik gelişen bölgelerin tedavisinde çinko bazlı krem veya jeller kullanılabilir. Yine vazelinli kremler ve alkol bazlı olmayan nemlendiriciler yararlı olabilir.
Halk arasında kasık mantarı olarak da bilinen tinea cruris dermatofit tipi mantarların sebep olduğu kaşıntı,kızarıklık ve lekelenme gibi şikayetlere neden olan bir hastalıktır. Çoğunlukla yoğun kaşıntı sebebiyle kişilerin yaşam kalitesini ve cinsel hayatlarını da olumsuz etkileyebilir.
Aşırı terleme sorunu ile karşı karşıya gelen kişiler farklı doktorlara gidebilmektedir. Fakat genel olarak aşırı terleme sonucunda gidilmesi gereken doktor, dermatoloji uzmanı ya da göğüs cerrahi doktoruna başvurmak gerekmektedir.
Kasık yada genital alanda kokuda bakteriyel kökenli uçucu kimyasallar bulunmuştur. Sıklıkla laktik asit ve 3-hydroxy-2-butanone gibi C2 -C5 alifatik asitleri kokudan sorumlu olduklarını görmekteyiz. Vajinal koku yine bu alana özgü Doderlein's bacilline bakteri kökenlidir.
Apış arası kaşıntı, aşırı terleme, kimyasal tahrişler, mantar, bakteri, parazit, virüs ve stres gibi birçok farklı sebeple oluşabilen bir kaşıntı türüdür. Bazen kaşıntıya yanma hissi ya da ağrı eşlik edebilir.
Kasık mantarı kaç günde geçer? İyileşme süresi yayılım alanına ve büyüklüğüne göre farklılık göstermektedir. Bir hafta ila bir ay arasında değişim gösteren tedavi süresi tırnak mantarlarında ise 6 ayda dahi tedavi edilebilir.
Bepanthol Sensiderm Kaşıntı Giderici Krem beyaz krem yapısı ve kortizon içermeyen formülüyle kaşıntıyı yatıştırır ve cilt bariyerinin yeniden yapılandırılmasını sağlar. Bu sayede cildi iyileştirir ve kaşıntı hissini giderir.
Erkeklerde görülen kasık mantarı bu bölgede kaşıntı, kızarıklık ve yanma hissine neden olur. Tek ya da çift taraflı olmak üzere kasığı etkileyen mantar, bazı durumlarda cinsel organ üzerinde de yayılabilir. Kasık mantarı çoğu zaman ayak mantarı gibi farklı bir bölgede ortaya çıkan mantar türleriyle ilişkilidir.
Itrakonazol ve Flukanozol türü ilaçlar en sık olarak reçete yazılan mantar ilaçlarıdır. Oral yolla alınan antimikotik ilaçlar kana karışarak vajinal doku içinde mantar hücrelerini yok etmektedir. Eğer dış genital alanda da tahriş söz konusu ise antimikotik cilt kremleri de tedaviye eklenebilir.
Elma sirkesinin yenileyici ve onarıcı gücü cilt hastalıkları konusunda etkili sonuçlar vermektedir. Özellikle de kadın ve erkeklerde sık sık yaşanabilen mantar enfeksiyonu söz konusu olduğunda, en doğal yöntemlerden elma sirkesi akıllara gelir.
Erkekler koku tercihlerini yaparken özellikle vanilya kokulu parfümleri birinci sırada tutarlar. Bir başka kokuya gelecek olursak eğer tarçın kokusundan bahsedebiliriz. Yapılan anket ve araştırmalara göre tarçın kokusu erkeklerin etkileme ve cezbetme konusunda ilk sırada yer almaktadır.
Vajinanın doğal ortamında bulunan mikroorganizmaların tümüne vajinal flora denir. Flora çevresel faktörlerden etkilenebilir ve bölgede akıntı, koku değişikliği gibi semptomlar yaşanabilir. Örneğin kişinin susuz kalması durumunda flora etkilenir ve amonyak kokusuna benzer bir koku duyulur.
Derideki kokulu (apokrin) ter bezlerinin çoğu kasıkta, koltuk altlarında ve meme uçlarının çevresinde bulunur. Apokrin bezleri temel olarak vücut kokusundan sorumludur, çünkü ürettikleri ter protein bakımından yüksektir ve bakteriler tarafından kolayca parçalanabilir. Bu parçalanma sonucu da “vücut kokusu” oluşur.
Driclor, koltuk altı ile el ve ayaklarda aşırı terlemeyi önlemeye yardımcı olur.
Aslında aşırı terleme hastalığı primer bölgesel hiperhidrozis denilen durumdur. Sekonder hiperhidrozis (aşırı terleme) ise başka hastalıklara bağlı yaşanan terlemedir. Bunlara örnek olarak diyabet (hipoglisemi), tiroid (hipertiroidi), obezite, alkolizm, menopoz, solunum ve kalp yetmezliği gibi hastalıklar sayılabilir.
Makatta ıslaklık hissi, akıntı ve kaşıntı genelde hemoroid gibi rahatsızlıklar sebebiyle meydana gelmektedir. Hemoroidin ortadan kaldırılmasıyla bu şikayetler de sonlanmaktadır. Bu yüzden makatta ıslaklık hissinin giderilebilmesi için bir proktoloji uzmanıyla görüşülmelidir.
Genital bölgede kararma ölü deri birikmesinden dolayı oluşabilir. Bu nedenle bu bölgeye uygun, hassas bir kese ile haftada 1-2 kez genital bölgenize kese yapabilirsiniz. Bu sayede ölü derilerden arınan genital bölge zamanla beyazlar.
Bebek bezi bölgesi hafif, kokusuz, su ve pamuktan oluşan ıslak mendiller ile temizlenmeli veya su ile yıkanmalı Hassas bölge yumuşakça kurutmalı, ovulmamalı Bez değiştirirken bebeğinizin altının tamamen kuru olması sağlanmalı İnce bir tabaka halinde koruyucu pişik kremi uygulanmalı
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri