Perdelerinizi yıkarken çok az bir deterjanın yanı sıra perdelerinizin arasında 2-3 adet küp şeker ya da yıkama gözüne 1 kaşık toz şeker ve az miktarda karbonat ekleyerek perdelerinizde bulunan leke ve gri renkten kolaylıkla kurtulabilirsiniz.
Tül perdelerinizi makine içine alın ve üzerine 2 paket karbonat serpiştirin. Sonrasında 30 derece programı ayarlayarak yıkama deterjanını ekleyin. Uygun program sona erdiğinde, tülleriniz karbonat sayesinde bembeyaz çıkacaktır.
Tüllerinizi çamaşır makinesine yerleştirin. Üzerine de 1 adet bulaşık makinesi tableti koyun. Çamaşır makinenizi her zamanki derecesine ayarlayıp çalıştırın. Perdeleri makineden çıkarınca beyazladığını görebilirsiniz.
Aktif Üye. kızlar, tvde derya baykalda duymuştum deterjanla birlikte 1 paket kabartma tozu yada karbonat kullanın süper beyazlatıyor. ama krem rengi yada renkli tüllerde kullanmayın.
SODADA BEKLETİN, FARKI GÖRECEKSİNİZ!
Ama kar beyaz perdeler için çok etkili. Bir gün önceden perdelerinizi bir kovaya koyun. Üzerini geçecek kadar su ve sonrasında soda ekleyin. Ertesi gün normal bir şekilde makinede yıkayın.
İlgili 20 soru bulundu
Perdelerinizi yıkarken çok az bir deterjanın yanı sıra perdelerinizin arasında 2-3 adet küp şeker ya da yıkama gözüne 1 kaşık toz şeker ve az miktarda karbonat ekleyerek perdelerinizde bulunan leke ve gri renkten kolaylıkla kurtulabilirsiniz.
LİMON TUZU YA DA SİRKE
Limon tuzu ya da sirkeli suya batırılarak birkaç saat bekletilir. Perdeleri karışımın içinde birkaç saat ya da gece boyunca bekletmenin ardından makinenizde ve hassas programda yıkayabilirsiniz. İlk yıkamanın ardından perdeler kar beyazı görünmüyorsa yıkamayı 2-3 kere daha tekrarlayabilirsiniz.
Farklı amaçlarla kullanılan karbonat, perde temizliğinde de etkilidir. Perdelerinizi makineye yerleştirdikten sonra deterjan yerine 1 veya 2 yemek kaşığı karbonat ekleyin ve her zamanki yıkama ayarında çalıştırın. Yıkama işlemi bitince perdelerinizin normalden daha beyaz olduğunu görebilirsiniz.
Perdeler hacimliyse, makinede hassas bir programda yıkayın: "yün", "ipek", "elde yıkama" - 30–40 ° C'de. Sıkma kullanmamak veya minimum hızda ayarlamamak daha iyidir: 400–500. Sıvı deterjanlar tercih edilir. Pamuklu ve sentetik kumaşlara ağartıcı uygulanır.
Perdeyi yıkamadan önce üzerine bolca sodamatik döküp kirli suyunu aktırın, sonra biraz daha sodamatik ve perdeniz beyazsa domestos döküp bekletin, sonra makinaya atın pırıl pırıl çıkacaktır, sodamatik bir nevi karbonat ve kirleri çok güzel çıkarıyor, benim önceki perdelerim beyazdı ve herkes neyle yıkadığımı sorardı.
Tül veya perde yıkamak için öncelikle tüller ayrı perdeler ayrı şekilde makineye yerleştirilmelidir. Tül daha hassas bir kumaş türü olduğu için perdelerle karışık yıkamak doğru olmamaktadır. Tüller makinede en düşük 30 derecede yıkanmalıdır. Makinede yıkama da sıkma ve kurulama programları tüller için önerilmemektedir.
Tüllerde islenme ya da sararma sorunu yaşıyorsanız, karbonat en iyi çözüm yollarından biridir. Sararmış ya da islenmiş tül perdelerinizi karbonat ile bembeyaz yapabilirsiniz. Çamaşır makinenizin deterjan gözüne 2 çorba kaşığı karbonat ekleyin ve doğal yollardan perdeniz tertemiz olsun.
Perdenizin normal yıkadığınız dan daha farklı bir şekilde temizlediğini görünce gözlerinize inanamayacaksınız. Evde karbonatınız yoksa kabartma tozu da kullanabilirsiniz.
Sodalı su, perdelerinizin korniş bölümlerinin temizlenmesini sağlayacaktır. Belli bir süre suda beklemesi de işe yarar. Değerlendirin ve anında sodalı suda bekletilen perdelerin istenmeyen gri ve siyah lekelerden kurtulmasını sağlayın.
Perdeler eğer çamaşır makinesinde yıkacaksa hassas programlar tercih edilmesi gerekir. Ancak elde yıkama ya da hassas program bulunmayan makinelerde tercih edilmesi gereken program sentetik olmalıdır. Bunun yanında makinede 30 derece sıcaklık ve 400 devir seçilmesi tavsiye edilir.
Bir gün önceden perdeleri kovaya koyun ve kovanın yarısına kadar su doldurun. Su üzerine de 4 bardak maden soda ilave edin. Bir gece boyunca bekletin. Ertesi gün makinede yıkayın.
Yalnız dikkat, toz şekeri çamaşır makinesinin deterjan bölümlerinden birine koymuyor, doğrudan tül perdelerin üzerine ilave ediyorsunuz. Ardından makinenizi çalıştırıyorsunuz. Tül perdeleriniz makineden çıktığında eskisinden çok daha beyaz oluyor.
Perdelerin kırışmamasında etkili olan en önemli şeylerden biri, yumuşatıcı kullanmaktır. Makinenin yumuşatıcı gözüne bir ölçek yumuşatıcı ekleyerek perdelerinizin hem kırışmamasını hem de mis gibi kokmasını sağlayabilirsiniz. Perdelerinizi yıkarken makinenin sıkma ayarını da düşük seviyede tutabilirsiniz.
Tül perde yıkama işlemi için çamaşır deterjanı, karbonat, beyaz sabun kullanılabilir.
Tül ve perde deterjanı kullanılarak çamaşır makinesinde kolaylıkla yıkanabilir. Ancak beyazlatma etkisine sahip doğru deterjanlar tercih edilmelidir. Yıkama yapmadan önce ilk olarak tül perdelerin ayrı şekilde yıkanması gerektiği bilinmelidir. Yani güneşlik gibi kalın perdelerle birlikte yıkama yapılmamalıdır.
Tül perdeleri yıkarken yumuşatıcı kullanmanız gerekmez. Aslında yumuşatıcılar yüzde yüz pamuk ya da keten kumaşları yumuşatmak için kullanılır. Çünkü pamuk ve keten kumaşlar yıkadığında sertleşir oysa polyester kumaşlar için böyle durum söz konusu değildir.
Tül perde yıkanma işlemi sırasında suyun ısısının otuz ila kırk derece olması gerekmektedir. Bu sıcaklığın kullanılması tüllerin daha fazla kırışmasının önüne geçer. Daha fazla yıpranmayı engeller. Narin bir yıkama programının kullanımı da tül perdeniz için daha sağlıklı olacaktır.
Tül perdelerinizi yıkarken çamaşır makinesinin içine 3-4 adet küp şeker koyun ve yıkayın. Perdenin kumaşına göre yıkama sıcaklığını da biraz artırabilirsiniz. Önerimiz 30 °'dir. Şeker ile birlikte az miktar karbonat veya kabartma tozu kullanabilirsiniz ki etkili bir sonuç elde edebilirsiniz.
Perde temizliğinde makinenin içerisine az miktarda Arap sabunu koyarak makineye atılması halinde inanılmaz beyazlık ve parlaklık elde edilir.
Makinenin deterjan gözüne koyacağınız çamaşır suyu da pırıl pırıl perdeler için kullanabileceğiniz yöntemlerden birisidir. Çamaşır suyu ile ağartma işlemi yapmayın. Sıradan çamaşır suyu, tuz ruhu gibi ağır ağartıcı kimyasallar tül perdeler için son derece zararlıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri