Masaj yapmaya ilk başladığınızda güçlü bir esneme veya yanma hissi yaşayabilirsiniz, ancak bu his zamanla azalmaktadır. 2-5 dakika arasında masaj yeterlidir.
Masajın gebeliğin 34. ya da 35. haftalarından itibaren yapılması tavsiye edilir. Perine masajının amacı doğum esnasında yara izi ve yırtılma riskini minimuma indirmektir. Doğum süreci için oldukça faydalı olan masaj türü, annenin farkındalığını da artırır.
Perine masajı şu şekilde yapılıyor
Baş parmağınıza yağdan bolca sürün. Parmağınızı vajinanın içine yerleştirin sonra bir kere Kegel egzersizi uygulayın. Sonra kaslarınızı gevşetin ve parmağınızı nazikçe arkaya, aşağıya doğru çekerek bir U hareketi yaptırın. Bunu 3 dakika kadar sürdürün.
2-5 dakika arasında masaj yeterlidir.
Kadınlardaki perine uzunluğu 0.5 ila 5 cm arasında değişir ve bölge içinde cilt, cilt altı dokusu, bağ doku, kas doku gibi farklı yapılar yer alır. Küçük olmasına rağmen, içinde farklı yapılar barındırdığından işlevsel olarak da önemli bir alandır.
İlgili 44 soru bulundu
Ancak doğumu başlatmak için; yürüyüş yapmak, merdiven çıkmak, cinsel ilişki, göğüslerin uyarılması, pilates topu üzerinde kalçanızla yapacağınız dairesel hareketler kısmen işe yarayabilir. Bazı 'hurma, ananas, ahududu yaprağı çayı' gibi gıdaların tüketimi de zararsızdır.
Perine günde 1-2 kez ve tuvalete gittikten sonra temizlenmelidir. Kullanılan ped veya bezler sık sık değiştirilmeli, tampon kullanılmamalıdır. Perine temiz tutulduğunda iyileşme hızla gerçekleşir. Perine ağrısını gidermek için ılık suya buz atılarak oturma banyosu uygulanılabilir.
Doğum yaklaştıkça merdiven çıkmak, Yere diz çöküp pilates topu üzerine yaslanarak bebeğin başının pelvise yerleşmesini kolaylaştırmak, Doğum yaklaştıkça masaj yağları ile perine masajı yapmak.
Başlangıç aşamasında sancılar bele vuran regl sancıları gibi hissedilebilirken bu ağrılar zamanla daha şiddetli ve uzun süreli bir hal alır. Sıklığı da giderek artarak her 3 veya 5 dakikada bir sancı hissedilmeye başlanır. Doğum sancısı, gebeliğin son dönemi olarak kabul edilen 38 ila 42. haftaları arasında başlar.
Doğumun ikinci evresinde bebeğin aşağıya doğru inmesi için ve doğum kanalından çıkarak doğması için ıkınmalarla anne adayının destek olması çok önemlidir. Ikınma sancı geldiğinde yapılır, sancıların geçtiği ara dönemlerde ıkınma yapmadan normal nefes alıp vermeniz gerekir. Her sancıda tekrar ıkınmanız gerekir.
Sezaryenin en önemli avantajı bebek açısından riski en aza indirmesidir. Anne açısından normal hayatına dönmesi genelde 3-4 gün kadar sürmektedir. Ameliyat sonrası rahim kasılmalarına bağlı olarak normal doğuma göre ağrılar daha fazla ve uzun sürebilmektedir.
PERİNE BAKIMI
İşlem ve işlemin ne amaçla yapılacağı hastaya açıklanır. Hastanın mahremiyetini sağlamak için yatağın etrafındaki perde kapatılır. Hastanın yatağı yükseltilir. Hastaya dorsal rekümbent pozisyonu verilir.
Hastalık veya aşırı diyet nedeniyle hızla kilo kaybetmek bir kişide sarkma ve fazla cildin tahribatını görülmektedir. Bu çirkin etkiler vücudun dışında görülebildiği gibi, dahili olarak da meydana gelebilir ve ağırlık baskısı ortadan kalksa bile perine ve diğer kasların kalıcı olarak sarkmasına neden olabilir.
Temizlik yaparken önden arkaya doğru yıkamak anüs bölgesindeki bakterilerin vulva ve vajinaya taşınmasını önleyecektir. Vulva gibi perine ve anüs bölgesi de sabunlu su ile yıkanabilir. Yıkama işleminden sonra sabun kalıntıları bırakılmadan bölge iyice durulanmalıdır.
Kanlı ve Sümüksü Bir Akıntı Olması
Çoğu zaman akşamları, tuvalette ya da ani ayağa kalkılınca açık pembemsi ya da kahverengi, sümüksü bir akıntı gelebilir. Rahim ağzından gelen bu akıntı erken doğum sinyali de olabilir. Bu tarz bir akıntı görüyorsanız zaman kaybetmeden doktora başvurmalısınız.
Anne adayının doğum sürecinin yaklaşmasında en önemli işaret rahim kasılmalarının düzenli hale gelmesidir. Kasılmalar ortalama 20 dakika aralıklarla görülmeye başlar ve ağrı ile kramp giderek şiddetli hale gelir. Düzenli sancılar her zaman doğumun başladığına dair haberidir.
Dikişsiz Doğum yani Epizyotomi normal doğum sırasında, hekim tarafından perineye uygulanan kesidir. Epizyosuz yani dikişsiz doğum 20. yüzyılda doğum sonrası pelvik tabanda gelişen problemlerden korunmak amacı ile desteklenmiş bir uygulamadır.
Perine, dış dudaklar ile anüs arasında yer alan vücut bölgesidir. İdrar ve dışkı işlevlerinin kontrolünü sağlayan kasları barındırır. Bu kaslar doğum sırasında gevşeyerek bebeğin doğmasına izin verirler.
Vajina İç Dudak Sarkmasının Sebepleri
Hormonal Değişiklikler: Hormonal değişiklikler, özellikle ergenlik döneminde ve menopozda iç dudaklarda sarkmalara neden olabilir. Doğum ve Gebelik: Vajinal doğum ve gebelik, vajina iç dudaklarının esnekliğini etkileyebilir ve sarkmalara yol açabilir.
Vajina İç dudak sarkması psikolojik ve fiziksel bazı sorunlara neden olabilir. İç dudak sarkmasının kesin bir nedeni yoktur ancak çoğu zaman genetik faktörler nedeniyle ortaya çıkar. Bunun yanı sıra doğumlar, yaşlanma ve hormonal değişimler iç dudak sarkmasına neden olabilir.
Supine Pozisyon (Sırt Üstü Yatar Pozisyon) * Hastanın yüzü yukarı bakacak şekilde yatırılmasıdır. * Hasta güvenliği açısından yatağın ortasında olmalıdır. * Başı yastıkla desteklenmelidir.
Perine bölgesine yapılan sıcak su uygulamasının perineal bütünlük açısından koruyucu etkisi yapılan araştırmalarla desteklenmektedir. Aynı zamanda litaratürde perine bütünlüğüne etkisi dışında ağrıyı azalttığına yönelik çalışmalar mevcuttur.
Perine, makat ile vajina girişi arasında kalan kısıma verilen isim. Normal doğumda genellikle yırtılma olmaması ve bebeğin kolayca çıkması için bu bölgeye küçük bir kesik atılabilir.
Epidural normal doğumda anne adayı doğum ağrılarını hissetmez. Bu yüzden Epidural doğuma prenses doğum da denmektedir. Anne adayı epidural normal doğumda bebeğin çıkışı sırasındaki epizyo denilen kesiyi hissetmez. Epidural normal doğum da anne adayı bebeğin çıkış anındaki ağrıyı da hissetmez.
Bilindiği gibi sezaryen seksiyo bir ameliyat olup normal doğumun elvermediği ya da anne ve bebek hayatı açısından risk teşkil eden durumlarda annenin karnına ve rahmine bir kesi yapılarak bebeğin doğurtulması işlemidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri