Perlitli Sıva Alçısı Tuğla, brüt beton (astarı sürülmüş), gazbeton, bims blok vb. malzemeler üzerine doğrudan uygulanabilen alçı bazlı hazır sıvadır. Perlitli sıva alçısı, yanmaz bir malzemedir. Bünyesindeki sudan dolayı yangın geciktirici özelliğe sahiptir.
İç mekânda tuğla, beton, gaz beton, brüt beton, bims blok vb malzemelerin üzerinde elle uygulanır. Kimyasal yapısından dolayı bakteri, küf ve mantar oluşturmaz. Yapısındaki sudan dolayı yangın geciktirme özelliğine sahiptir. Gözenekli bir yapıya sahip olduğu için ses emicidir.
Temiz bir kaba harç miktarına uygun su konulur ( su / alçı oranı : 6lt suya 10 kg ALL Perlitli Sıva Alçısı konulur). ALL Elle Uygulanan Sıva Alçısı su üzerine sepelenir. Alçı ile suyun tam temas edip batması için harç 1-2 dakika beklenir. Karıştırma sonrası elde edilen harç kullanıma hazırdır.
Çimento esaslı, perlit ve fiber katkılı kendisine özgü tane boyutlarında madenler performansını arttırıcı kimyasal ve ham maddeler, doğal izolasyon malzemelerinin homojen olarak karışımından oluşan yalıtım özelliği arttırılmış kolay uygulanan yüksek performanslı bir izolasyon sıvasıdır.
Uygulama sonrasında kuruma süresi yaklaşık 5-6 saattir. Bu nedenle uyguladıktan sonra kuruma süresini bekleyene kadar alanı kullanmamalısınız. Alçı kuruduktan sonra zımpara ile üzerinden geçmelisiniz.
İlgili 42 soru bulundu
Alçı sıvalar temel olarak suya ve su buharına karşı zafiyeti olan malzemelerdir. Bu sebeple, alçı sıva ıslak hacimlerde ve dış mekanlarda pek kullanılmaz. Suya karşı olan bu hassasiyet sebebiyle, alçı sıvaların seramik uygulaması öncesi ıslatılması doğru değildir.
Gazbeton, tuğla, bims, briket vb. materyallerle brülmüş duvarların iç bölümlernde yüzeyi düzeltmek için dolgu alçısı olarak kullanılır. Harcın hazırlanacağı kap temiz, yayvan ve su geçirmez olmalıdır. Kaptaki soğuk ve temiz suya, su seviyesini 1 cm geçinceye kadar alçı sepelenir.
Yani 1 torba saten alçı m2 yer yapar diye merak ediyorsanız bunun cevabı 30 metrekaredir.
Perlitli alçı ile hazırlanmış yüzeye uygulanır. Pütürlü yüzeyi perdahlayarak pürüzsüz hale getirmek için kullanılır. Saten alçı, boya öncesi yapılan son kat alçı türüdür.
Binalarda; sıva, şap, çatı kaplama ve katlar arasındaki ısı ve ses yalıtımını sağlamak amacıyla perlit kullanılmaktadır.
Saten alçı, ince sıva olarak kullanılabilir. Sıva alçısını kısaca kaba alçı olarak isimlendirebiliriz. Sıva alçısı, alçıdan sonra yüzey üzerinde görünen pürüzleri yok eder. Saten alçı ise boya öncesinde tamamen pürüzsüz bir yüzey elde edebilmemizi sağlar.
Saten alçı, sıvası yapılmış yüzeylerde veya alçıpan yüzeylerde boyadan önce uygulanan son kat işlemidir. İpeksi bir yüzey elde edilmesini sağlar. Evinizdeki duvarlara dokunduğunuzda pürüzsüz, temiz bir yüzey elde edilmesi, saten alçı sayesindedir. Saten perdah alçısı veya perdahlı alçı sıva olarak da adlandırılır.
Dİğer oda ve koridorlarda makinalı alçı sıva ile kaplanır. Kesinlikle alçı sıvadan önce kara sıva yapılmaz. Hiçbir sorunu olmadığı gibi boya için daha güzel bir alt yapı sunar. Alçı sıva üzeri saten çekilir böylece boya için pürüzsüz yüzey hazır olur.
Alçı taşının %30'luk kalsiyum klorit solusyonunda kalsinasyonu ile elde edilir. Bu yöntemle elde edilen toz partikülleri daha yoğun ve küboidal şekilli ve yüzey alanı azalmıştır. En güçlü ve en pahalı alçı tipidir.İnley ve kron yapımında yani yüksek direnç ve yüksek sertlik gerektiğinde kullanılır. Tip IV alçı denir.
Kireç Sıvası ve Alçı Sıvası
Binlerce yıldır kullanılmaktadır ve birçok modern çimento sıvasının aksine nefes alabilir. Bu nedenle rutubet sorunlarının ve yoğuşmanın önlenmesine yardımcı olabileceği dönem özellikleri için son derece uygundur.
16 kg'lık bir torba Perlitli İç Cephe Sıvasına ortalama 12,5-13,5 lt su ilave edilerek sıva makinesinde karıştırılmalı ve hazırlanan harç püskürtülerek uygulanmalıdır.
Alçı çeşitleri kartonpiyer alçı, saten alçı, yapıştırma alçısı, perlitli alçı, derz alçı, makine sıva alçısı şeklinde sıralanabilir.
DIN 18550'ye göre önerilen en az kalınlık 8 mm, en fazla kalınlık 15 mm olmalıdır. (2) Sıvanın içerisindeki su tamamen buharlaşmıştır. Yüzey özelliklerine, sıva kalınlığına, oda sıcaklığına, nem oranına ve ventilasyon özelliklerine göre farklılık gösterir.
Geleneksel alçı sargılar, su ile ıslatıldığında sertleşen alçı tozu içeren sargılardır. Ancak, Amerikan alçısı suya batırıldığında sertleşen bir alçı tozu içermez. Bunun yerine, Amerikan alçısı bir sentetik malzemeden yapılır ve hava ile temas ederek sertleşir.
Cevap: Merhabalar efendim. Tüketim: 2,5-3 kg / m² 25 kg'lık bir ürün yaklaşık olarak 10 m² alana sıva yapılır.
Alçı sıva oldukça sağlıklıdır. Nefes alan doğal bir malzemedir. Sahip olduğu pH değeriyle de insan cildine en uygun malzemedir.
Duvarınızdaki rutubeti ne kadar çabuk fark eder ve hızlı davranıp önlem alırsanız o kadar yararlı çıkarsınız. Alçı rutubeti önler mi? Sorunun cevabı ise evettir. Alçı sıvası delikli yapısı ile nem oranını koruyarak rutubet oluşumu durdurur ve engeller.
Brüt beton astarı uygulanmadan direk olarak alçı uygulanırsa duvar zeminine alçı eski boyalardan dolayı yüzeye iyi yapışmaz ve tutunamaz bu sebeple ileride kabarmalar ve dökülmeler meydana gelir.
Saten Alçı Sıva ; Alçıpan bölme duvar veya asma tavanlarda, veya karışık alçı sıva üzerine doğrudan uygulan bir sıva türüdür. Yüzeyleri düzeltmek, boya için iyi, düzgün ve pürüzsüz bir boya altlığı oluşturmak amacıyla yaparız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri