Personel Şefi Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Personel şefi olmak için İktisadi ve İdari Bilimler, İktisat ve İşletme fakültelerinin 4 yıllık eğitim veren lisans programlarını tamamlamak gerekir. Personel şefleri, kamu kurum ve kuruluşları ile özel şirketlerde çalışabilir.
* Üst makamlardan birime gelen emir, talimat ve yönerge v.b. duyuruları personele imza karşılığı tebliğ ederek dosyalanmasını sağlamak. *Gelen, giden yazıları, şikayetlerle ilgili bilgileri ve saklanması gerekli diğer belgelerin dosyalanmasını sağlamak. * Bulunduğu birimin amirlerinin vereceği benzeri görevleri yapmak.
Üretim şefi olmak için 4 yıllık lisans eğitim veren üniversitelerin başta Endüstri Mühendisliği ve İşletme Bölümü olmak üzere Mühendislik ve İktisadi / İdari Bilimler Bölümlerinden mezun olma şartı aranmaktadır.
Kamu Şefleri kimdir? "Şefler; kamuda memur kadrolarında belirli bir süre görev yapan üniversite mezunu personel arasından kurumların Görevde Yükselme Sınavları sonucunda başarı gösterip “Yönetici” kadroya geçiş yapan ve Yönetim Hizmetleri Grubunda görev yapan kamu görevlileridir.
İlgili 24 soru bulundu
İnsan Kaynakları Şefi Ne Demek? İnsan kaynakları şefi, görev aldığı kurumun hedefleri doğrultusunda insan kaynakları politika ve süreçlerinin geliştirilmesi ile performans değerlendirme, kariyer planlama ve ücretlendirme işlemlerinin etkin bir şekilde yürütülmesinde aktif rol alır.
Menü için gereken malzemelerin ön hazırlığını yapar. Hazırlanacak tabak için gerekli olan garnitür benzeri malzemelerin ön hazırlığını yaparak aşçıbaşına yardım eder. Verilen reçetelere uyar ve reçetedeki tüm malzemeleri hazırlar. Şefin talimatlarına maksimum düzeyde uymak zorundadır.
Diğer anlamları arasında yönetici şef, şef müdür, baş şef ve usta şef olarak bilinir.
Personel müdürü, işe alım ve puantaj süreçleri başta olmak üzere personel ile ilgili tüm süreçleri yöneten kişidir. Personel müdürleri, kamu kurum ve kuruluşları ile özel şirketlerin insan kaynakları süreçlerini yönetir.
İnsan kaynakları müdürü olabilmek için insan kaynakları bölümünden mezun olmak ve bu alanda tecrübe kazanmak gerekir. İK konusunda uzmanlaşmak veya benzer bir alanda çalışmış olmak da insan kaynakları müdürü olabilmek için oldukça önemlidir. Türkiye'de yöneticilerin büyük çoğunluğu personellerini kendileri seçmektedir.
7) Şef kadrosuna atanabilmek için aşağıdaki şartlar aranır; - En az iki yıllık yüksekokul mezunu olmak, - Başkanlıkta memur, ambar memuru, santral memuru, sekreter, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni ve şoför unvanlarında en az üç yıl çalışmış olmak kaydıyla en az sekiz yıl hizmeti bulunmak, - ...
Şefler, kamuda Yardımcı Hizmetler Sınıfı hariç diğer sınıflarda görev yapan en az yükseköğrenim mezunu olan personel arasından mevzuatta belirtilen şartları yerine getirmek kaydıyla görevde yükselme sınavına katılmış, sonucunda başarı gösterip üst kadroya geçiş yapan kamu görevlileridirler.
ŞEFLERİN MEVZUATTAKİ YERİ
Keza 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede şefler; Amir ve yardımcıları, Zabıta Baş komiseri gibi yönetici kadro içinde belirlenmiştir. Yine her kurumun Görevde Yükselme Yönetmeliklerinde şube müdürü ile birlikte "Yönetim Hizmetleri Grubu" içinde belirlenmiştir.
Cevap. Genel çerçeve yönetmeliğin 5. maddesi gereğince "Programcı, Şef, Amir ve bu düzeyde görevlere atanabilmeleri için" en az iki yıllık yüksek öğrenim mezunu olmak gerekmektedir.
Personel Şefi Ne Demek? Personel şefi, personelin özlük hakları, şahsi dosyalarının kaydı ve iş bilgileriyle ilgilenir. Personel şefleri, doğrudan personel müdürüne bağlıdır ve personelle ilgili bilgileri birleştirip ilgililere sunar.
Görevde Yükselme Sınavına; Sağlık Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri uyarınca halen Sağlık Bakanlığı merkez, taşra ve döner sermaye teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine tabi olarak görev yapmakta olan personel başvurabilecektir.
Buna ilave olarak, yukarıda açıklanan mevzuat hükümleri gereğince, sözleşmeli veya işçi personel, kadroya dayalı olarak çalışan devlet memurları hakkında sicil raporu düzenleyemez ve devlet memurlarının amiri olarak görev yapamaz.
Şef servisinde çalışan memurları işle ilgili konularda yönlendirir, sınırlı da olsa emir de verebilir. sonuçta hiyerarşik sıralamada Müdürle memur arasında bulunmaktadır.
Hastane müdürü; hastaneler, klinikler, kamu sağlığı kurumları veya benzer kuruluşlardaki sağlık hizmetlerini planlamak veya koordine etmekle sorumludur.
Memurların görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları en geç 3 yılda bir yapılacak.
1. Alain Ducasse. 2018'de hayatını kaybeden 31 Michelin yıldızlı Joel Robuchon'dan sonra 21 Michelin yıldızına sahip olan Fransa'nın başarılı şeflerinden biri olan Alain Ducasse, gastronomi dünyasında önemli bir yere sahip.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri