Pesto sosu küçük kapaklı bir kavanoza koyup, üzerinin kararmaması için zeytinyağı dökün. Buzdolabında 6-7 gün kadar saklayabilirsiniz. Daha uzun süre saklamak istiyorsanız kullanacağınız miktarlarda buzdolabı poşetlerine koyup, buzlukta 1-2 ay muhafaza edebilirsiniz.
Barilla Fesleğenli Pesto (Pesto Genovese) Kullanım Önerileri
Açıldıktan sonra buzdolabında saklanmalı ve 5 gün içerisinde tüketilmelidir.
Rendelenmiş parmesan peyniri ve zeytinyağını azar azar ekleyip karıştırma işlemini sürdürün. Hazır durumda olan pesto sosu, yemek hazırlamaya vakit olmadığında bile domates, peynir, ekmek dilimi üzerinde sakınmadan kullanmak üzere buzdolabında saklayın.
Pesto sosu genellikle makarna sosu olarak bilinir. Ama bir çok yemeğe lezzet katmak için kullanılabilir. Tavuk yemeklerinde, peynirli domatesli sandviçlerde, pizzalarda, et yemeklerinde ve kızarmış ekmeğin üzerine sürüp, sabah kahvaltılarında tüketebilirsiniz.
İlgili 25 soru bulundu
Pesto sosu ısıtmamalısınız. Çünkü, ısıtmak taze fesleğenin rengini, tadını ve dokusunu değiştirebilir. Sıcak makarnanın üzerine hazır veya ev yapımı pesto sosunu eklemeyi tercih edin.
Barilla Gıda Pesto Sos Kullanım Süresi
Barilla pesto sos üzerinde açıldıktan sonra buzdolabında saklayınız ve 5 gün içerisinde tüketiniz yazmaktadır.
Serin yerde sakladığınız ve ağzını iyice kapattığınız domates soslar aylarca tazeliğini korur. Konserveler ağzı açıldıktan sonra buzdolabında bekletilmeli ve birkaç güne kadar tüketilmelidir.
Pesto sosu da marketten alıp veya evde yapıp aylarca dondurucuda saklayabileceğiniz yiyeceklerden.
gercekten inanilmaz lezzetlidir ama cok da yaglidir. burada tarif edilen klasik versiyonu pesto genovese olarak da bilinir. somon baligi filetosunun üzerine bir parça crème fraiche ile sürülüp firina verildiginde, lezzette kuzey-güney karisimi yakalanip afiyetle tüketilebilecek bir sos.
Acı sosu buzdolabında saklarsanız acılığının gitgide azaldığını göreceksiniz. İçinde bolca sirke olduğu için serin ve kuru bir yerde saklayabilirsiniz.
Pesto sosun en bilinen kullanım alanlarından biri makarnalardır. Özellikle penne, fettucini ve İtalyan mantısı tortellininin üstünde kullanılmaktadır. Salatalarda, sandviçlerde, et ve tavuk yemeklerinde de çokça kullanılmaktadır. Pesto sos yalnız olarak da tüketilen bir sosdur.
Yaprak yaprak ayıklayıp, bol suda yıkadığınız fesleğenleri güzelce kurulayın. Mutfak robotuna fesleğenleri ekleyin. Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri, sarımsak, limon suyu tuz ve çam fıstığını ekleyin. Tüm malzemeleri mutfak robotunda püre haline getirin.
Kabarma, bombeleşme varsa bu clostridium botulinum adlı bakterinin ürediğini gösterir ve asla tüketilmemelidir. Kapak eğer sızdırmışsa, küflenme varsa kesinlikle bu konservenin de tadına bile bakılmamalıdır. Kapağı açtığınızda renginde, kokusunda, değişiklik varsa bu konserve de tüketilmemelidir.
İlk olarak oda sıcaklığında, soğuduktan sonra ise buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Kışlık domates sosu konserveleri, güneş görmeyen bir ortamda, oda sıcaklığında muhafaza edilmelidir. Kavanozlar açıldıktan sonra ise buzdolabında saklanmalı ve iki gün içerisinde tüketilmelidir.
Pesto sosu ister sıcak ister soğuk olarak kırmız et, balık ve makarna ile servis edebilirsiniz.
Harika Bir Tarif İçin...
Barilla Pesto alla Genovese'yi bir miktar makarna pişme suyu ile açarak yeni süzdüğünüz makarnanız ile karıştırabilir ya da doğrudan yeni süzülmüş makarnaya ekleyip karıştırarak servis edebilirsiniz.
Pesto sos, makarna, ekmek ve salataların içerisinde kullanılan bir sos çeşididir. Gerçek pesto sosu çam fıstığı, fesleğen ve parmesan peyniri ile hazırlanır. Ancak zeytinli, rokalı, kişnişli ve cevizli gibi çeşitleri de mevcuttur.
Makarnası İçin: 1/2paketyassı spaghetti. 3/4su bardağıpesto sos.
Barilla Pesto Genovese Fesleğenli Makarna Sosu 190 Gr Fiyatları | Cepte Şok.
Pesto sos ana malzemesi fesleğen olan İtalyan mutfağının en ünlü yiyeceklerinden biridir. Makarnadan tavuğa pek çok yemeğe sos olur ya da birlikte servis edilir. Taze ekmeğin üzerine sürüp yemesi de ayrı güzeldir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri