1942 yılında İskenderun'da açılan bu pastane aynı zamanda Hatay'ın ilk pastanesidir. Hasan Usta'nın oğlu Tevfik Usta, Hatay'a somun ekmeğini getiren ilk kişi olarak da tanınmaktadır.
Tanım: Petek Pastanesi'nin öyküsü 1916 – 1917 yıllarında Rusya'da Nicholas'ın ve Bolşevikliğin hüküm sürdüğü yıllara dayanır. Bu yıllarda Çamlıhemşin'li Hasan Usta'nın Rusya'da pastanecilik mesleğine adım atmasıyla yaklaşık bir asrı deviren bir tutkunun temelleri atılmıştır.
Muhteşem yaş pastaları ve leziz baklava çeşitleri ile bütün İskenderun'dan tam not alan Karadeniz Petek Pastanesi, 70 yılı aşkın geçmişini ikinci kuşak girişimci Bayram Alpagül ile devam ettiriyor.
Öncelikle aşırı derecede temiz ve hijyenik bir ortamda bulunmanın verdiği güvenle, çalışanların güler yüzlü ve kibar olmaları bu mekanda nekadar elit bir ortam olduğunu size kanıtlıyor.. Künefesi, kadayıfı yanında Maraş dondurması ile servis edildiğinde bu işte number one olduklarına şahit olacaksınız..
Hatay İskenderun'da en meşhur sokak tatlısından biri olan Müşebbek Tatlısını her daim taze ve sıcak bir şekilde.
İlgili 20 soru bulundu
Etimoloji. Hatay, 1930'larda ortaya atılmış bir yer adıdır. Osmanlı döneminde bugünkü Hatay'ın kapsadığı topraklar İskenderun ve / veya Antakya olarak adlandırılıyordu.
UNESCO tarafından gastronomi şehirler ağına alınan Hatay'ın meşhur tatlısı künefe, Kurban Bayramı'nda da sofraların vazgeçilmezi oluyor. Hatay'ın meşhur tatlısı künefe, bayram sofralarının vazgeçilmez lezzeti olmaya devam ediyor.
Lebon Pastanesi
Türkiye'nin ilk pastanesi Lebon, Fransız Büyükelçiliği'nin mutfağından ayrılan Eduard Lebon tarafından, 1886 yılında, İstiklal Caddesi'ndeki Passage Oriental'in köşesindeki, 362 no'lu dükkanda kuruluyor.
Seyran Pastaneleri'nin kurucusu Ahmet Çelebi 1947 yılında Safranbolu'da doğmuştur. Mesleğe ilk adımını 1961 yılında Ankara'da atmıştır.
Görgülü Pastanesi, yolculuğuna Ahmet Görgülü tarafından 1960 İstanbul'unda, Aksaray'da kurulan bir semt pastanesi olarak başladı; ve bu semt pastanesi kimliği bugüne uzanan her adımda onun bir parçası olmaya devam etti.
Kılıçoğlu Pastaneleri'nin sahibi Murat Kılıç hedeflerini anlattı
Altınoluk Pastanesi sahibi olan İbrahim Bıyıklı, bu özel günü İzmit Bilim ve Sanat Merkezinde kutladı. verişinde bulundu. Yorum yazarak Özgün Kocaeli Topluluk Kuralları'nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz.
İstanbul 1980. 3. kuşak olarak Sedat Bey ve Yaşar Bey, bu zengin tarihi devraldı. "Merhaba”yı markalaştırarak ilk pastaneyi 1980 yılında Bakırköy'de açtılar. Pastacılığın gelişmekte olduğu İstanbul'da, hem geleneksel hem de modern lezzetleri harmanlayan "Merhaba” damaktan damağa yayılmaya devam etti.
Kahve Dünyası Cumhuriyet tarihiyle yaşıt ve “Cup Griye” ile meşhur Baylan Pastanesi'ni satın aldı.
Baylan Pastanesi 2009 yılında Harry Lenas'ın çocuğu olmadığı için kendisi tarafından “bu marka yaşasın” diyerek Altınkılıç ailesine devredildi. 2010 yılında Bebek şubesi açıldı.
Venüs Pastaneleri merkez ve şubelerinde 120 kişinin istihdam edildiğini belirten firma sahibi Bekir Baş, yeni merkezin hizmete açılmasıyla bu sayının artacağını bildirdi. Araçlı hemşerimiz Bekir Baş, “ Nispetiye Caddesi üzerinde yeni merkezimizin açılmasıyla bünyemizde 80 kişi daha istihdam edilecek.
İzmir'in simgelerinden biri olan Reyhan Pastanesi'nin mutfağı dede mesleğini sürdüren Hatice Reyhan Kutlu ve Rukiye Topkoparan kardeşlere emanet. Reyhan Pastanesi, biz İzmirliler için bambaşka bir anlam taşıyor. 1965 yılında kurulan Reyhan Pastanesi, zamanın en avangarte yerlerinden biri olarak hatırlanıyor.
Baylan ilk olarak 1923'te Harry Bey'in babası tarafından kurulmuş, yani Baylan Türkiye Cumhuriyeti'yle yaşıt, ülkemizin yaşayan en eski pastanesi, hakiki bir İstanbul müessesesi.
Aslen Rizeli olan Pelit ailesi, 1957 yılında Sevinç Pastanesi'ni açtı. Yıllar boyunca İzmirliler tarafından büyük ilgi gören Sevinç Pastanesi, İzmir'in sembolü ve buluşma noktası olarak biliniyordu.
İstanbul'da 212 yıldır açık olan Lebon Pastanesi 29 Ekim'de kepenk kapattı.
1955 yılında başlayan lezzet yolculuğumuz, ' Yanıksı Nur Dondurması' olarak Antalya Korkuteli ilçesinde üretilmeye başladı. Kışın zor şartlar altında Bey Dağları'ndan getirilen kar, kuyularda biriktirildi.
UNESCO tarafından 2017 yılında dünyanın 26'ıncı gastronomi şehri seçilen Hatay'da yörenin en meşhur yemeği tepsi kebabı yöre halkı tarafından Lahm-ı Sini olarak adlandırılıyor.
Hatay'ın Neyi Ünlü? Oruk, köfte, öcce, şıhıl mahşi, tepsi oruğu, aşur, içli köfte, kabak borani, balıkçıl pilavı, tepsi kebabı, lepeç, keşşir pilavı, kıbbıl nane, baharatlar, zahter, zeytin, zeytinyağı, biber çeşitleri ise Hatay'ın diğer ünlü yemekleridir.
Hatay'ın birçok çeşit lezzetinden başlıcaları: Nar Ekşisi, Biber salçası, Domates salçası, Kırma yeşil zeytin, Tuzlu yoğurt, Antakya peynirleri ( dil peyniri, örgü peyniri, Antakya çökeleği ), Hatay Kekiği Humus, Künefe, Cevizli Biber, Kağıt Kebabı, Kömbe, Semirsek, Aşşur, Ceviz Reçeli, Kırma Zeytin, Sakal Kaldıran, ...
Atatürk, 1 Kasım 1936 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni açış konuşmasında: “... Bu sırada, milletimizi gece gündüz meşgul eden başlıca büyük bir mesele, hakiki sahibi öz Türk olan, İskenderun — Antakya ve çevresinin mukadderatıdır. Bunun üzerinde ciddiyet ve kesinlikle durmaya mecburuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri