Bulunuduğumuz ortamda üşümek ya da sıcaktan bunalmak istemeyiz.Termostatik vana bulunduğumuz ortamı konfor şartlarına getirerek tasarruf yapmamızı sağlar.Termostatik vana ısı yalıtımlı evlerde kullanıldığında %30 civarında tasarruf sağlamaktadır.
Termostatik Radyatör Vanasının Avantajları
Mekan ısısını etkileyen dış faktörleri algılayarak (cephe farkı, güneş ve rüzgarın etkisi) radyatörden geçen su miktarını ayarlar. Böylece hem ortamın ısısı sizin istediğiniz gibi olur hem de bu vana sayesinde gereksiz tüketimin önüne geçilerek tasarruf edilir.
En ideali, oda termostatı ile termostatik vananın birlikte kullanılmasıdır. Ancak oda termostatını kullandığınız odada termostatik vana kullanılmamalıdır. Çünkü termostatik vana radyatör sıcaklığı istenen seviyeye geldiğinde sıcaklığı sabitler.
Bu bağlamda tüm peteklerde termostatik vanaya gerek var mı sorusu sorulduğunda cevabı şu olacaktır. Merkezi sistemde termostatik vana kullanımı yaygın ve gerekli olup tüm peteklere takılmasına gerek yoktur. Ancak ev aşırı sıcak oluyor ise bunu en düşüğe çekmek adına termostatik vana taktırılır.
Termostatik Radyatör Vanaları arzu ettiğiniz oda sıcaklığının konforunu evinize taşırken harici (güneş vb.) ve dahili (ortamda bulunan insanlar, çalışan elektrikli cihazlar vb.) kaynaklardan yayılan ısının, oda sıcaklığını arttıran etkilerini algılayarak, gereksiz oda sıcaklık artışının önüne geçer.
İlgili 38 soru bulundu
Oda termostatı satın aldığınızda cihazı, yaşam alanınızda en uzun süre kullandığınız odaya ya da bölüme yerleştirmelisiniz. Oturma odası evlerde genellikle en çok kullanılan alan olduğu için termostatı buraya yerleştirebilirsiniz. Oda termostatı, tercihen camlara ve kapıya yakın olmayacak şekilde konumlandırılmalıdır.
Oda termostatlı kombi ev ısınmadan duruyor veya oda termostatlı kombi devreye girip çıkıyor gibi bir sorununuz varsa sebebi muhtemelen kombi petek suyu sıcaklığını düşük tutmanızdan kaynaklanıyordur. Oda termostatı takılı olan bir kombi petek suyu sıcaklığı en az 55-60 derece aralığında tutulmalıdır.
Peteklerin havasının alınması için purjör anahtarı, purjör tıpası ve kısa düz bir tornavida gereklidir. Purjör tıpası radyatörün sağ veya sol üst kısmında yer alır.Petek radyatör havası düz tornavida ile pürjör tıpasını saat yönünün aksine anahtarı çevirerek alınır. Anahtarı bir anda değil yavaş yavaş açmak gerekir.
Ayrıca bahsetmiş olduğumuz özellikler merkezi sistemde kullanılan TS EN 215'e uygun termostatik vana için geçerlidir. Diğer bireysel veya müstakil kullanımdaki termostatik vanaları direkt kapatılabilir özelliktedir.
Kombinizle birlikte kullanabileceğiniz bir ürün olan oda termostatları, kalorifer sisteminizin kombi üzerinden ayarlanan sıcaklık derecesi yerine, bulunduğu ortamın sıcaklığına göre çalışmasını sağlayan cihazlardır.
Kombiler, çalışma prensibi olarak ayarladığınız dereceyi peteklerdeki suyun sıcaklığına göre dengeler. Bu da oda sıcaklığı veya ortam sıcaklığıyla bağlantısızdır. İşte bu ve benzeri durumların önüne geçmek adına oda termostatı kullanmanız en sağlıklı sonucu almanızı sağlar.
oda termostatı hangi kombiler ile uyumludur. Ürün gamımızda yer alan oda termostatlarının tümü; 220 V ve kuru kontak aç/kapa sistemiyle çalışan tüm kombi markalarıyla uyumlu olarak çalışmaktadır.
Termostatik vanalar ortamın ısısının kontrol altına almak için radyatörleri belirli bir derecede sabitler. Her radyatörün ayrı ayrı kontrol edilmesini sağlayan ürünler böylece evlerin fazla veya yetersiz ısınmasını önler. Bununla birlikte fazla doğalgaz kullanımının önüne geçmek için termostatik vanalar idealdir.
Oda Termostatı Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Kombi + oda termostatı kullanımında ortalama %5 ile %15 arasında yakıt tasarrufu sağlanır.
Doğalgaz ve elektrik faturalarında tasarruf sağlayan akıllı oda termostatları enerji tüketimini kontrol altında tutarak faturadaki tutarı düşürüyor.
Oda termostatı dünya standartlarına göre kış şartlarındaki ideal sıcaklık olan 22 ⁰C'ye ayarlanmalıdır. Eğer daha yüksek ayarlanır ise yakıt harcaması artar. Eğer termostatı 22 ⁰C'ye ayarladığımız takdirde evimiz yeterli derecede ısınmıyor ise kombi üzerinden sıcaklık arttırılabilir.
Kullanılmayan petekler nasıl kapatılır? Termostatik petek vanaları kadran 0'ı gösterecek şekilde saat yönünde döndürülerek kapatılır.
Merkezi ısıtma sistemlerinde kanun ve yönetmelik gereği, tasarruf ve konfor sağlamak için evinizdeki tüm radyatörlere termostatik vana takılması zorunludur. Ayrıca bireysel sistemlerde de önemli ölçüde tasarruf ve konfor sağlaması nedeniyle termostatik vana kullanımı tavsiye edilir.
Termostatik vana derece ayarları, genellikle 1'den 5'e kadar bir gösterge üzerinde belirlenir ve sensör üzerindeki ayar kadranını çevirerek ayarlanabilir.
Kombi kitapçığında peteklerin havası alınırken kombinin kapalı olması önerilir. Ancak kombi açıkken de hava alma işlemi gerçekleştirilebilir. Kombi açıkken peteğin havası alınırsa bir kişinin de kombinin başında beklemesi gerekir.
Peteğin havası alınırken öncelikle kalorifer peteğinizde yer alan üst vananın kapatılması ve alt vananın açılması gerekir.
Evet kombi çalışırken petek havası alınır. Fakat bir kişi de hava alma sırasında kombiye su takviye ediyor olmalıdır. Hava alınırken purjör birden açılmamalıdır.
Kombileri mümkün olduğu kadar minimum düşük derecelerde kullanılırsa daha fazla tasarruf elde edilir. En verimli yoğuşmalı kombilerin çalışma sıcaklık dereceleri 30 ile 50 derece sıcaklıklarda elde edilir. 50 derece üstündeki kalorifer derecesi ayarlandığında tasarruf miktarı düşmeye başlar.
Kombinizi ihtiyacınızdan daha yüksek ısılara ayarlamak fazladan enerji tüketimine neden olur. Oturma odanız için önerilen sıcaklık 22 °C (Santigrat derece), yatak odaları içinse 20 °C'dir. Ayrıca bu sıcaklıkları birer derece düşürerek enerji tüketiminde %7 oranında tasarruf sağlayabilirsiniz.
“Kablosuz oda termostatı kaç metreden çeker?” sorusu, ortalama 30 metreye kadar olarak yanıtlanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri