Enerji Verimi Yüksektir Alüminyumun ısıl iletkenliği, çeliğe ve demire kıyasla üç kat daha fazladır. Daha hızlı ısınan radyatör petek, bulunduğu ortama düşük sıcaklıklarda ısı yaymaktadır. Alüminyum ısıyı çok iyi ilettiği için diğer malzemelere kıyasla istenilen sıcaklığa daha çabuk ulaşılabilir.
Alüminyum ısıl iletkenliği demir ve çeliğe göre üç kat fazladır. ısıtma sistemlerinde kullanılan en verimli metaldir. Bu sebeple daha çabuk ısınır ve daha çabuk soğur. İstenildiğinde ısınmaya, kullanılmadığında soğumaya daha uygundur.
Evet, alüminyum petekler daha hızlı ısınır ve soğur, daha az su kapasitesine ihtiyaç duyar ve daha hafiftir. Bu özellikleri sayesinde alüminyum petekler, enerji tasarrufu sağlayabilirler. Alüminyum petekler, diğer radyatör türlerine göre daha hızlı ısınır ve soğur.
Alüminyum radyatörler, hafif, dayanıklı ve yüksek ısı iletkenliğine sahip olduğu için tercih edilirler. Ayrıca, alüminyum radyatörler, çelik radyatörlere göre daha hızlı ısınma ve soğuma sağlar. Bununla birlikte, alüminyum radyatörler genellikle çelik radyatörlere göre daha pahalıdır.
En İyi Radyatör Petek Tavsiyemiz
Bu radyatörler ısıyı daha verimli bir şekilde iletir. Ancak ekonomik açıdan biraz daha uygun bir şey arıyorsanız Demirdöküm Plus modelinin, 2300kcal/h olanını tavsiye edebiliriz. Bunların yanı sıra Ferroli ve ECA marka radyatör de kullanabilirsiniz.
İlgili 41 soru bulundu
Panel radyatörler çekme işlemine uygun soğuk saç malzemeden üretilmektedir. DemirDöküm panel radyatörler daha sonra, çinko, fosfat ve kataforez boya ile kaplanmaktadır.
Alüminyum radyatör paslanır mı? Alüminyum petekler çevrecidir. Korozyona ve oksidiyona maruz kalmazlar. Panel radyatörlerde metal sac olmasından dolayı zamanla oksitlenerek paslanma olur.
Evet, alüminyum radyatörler temizlenebilir. Radyatörler, zamanla toz, kir ve pas birikimi ile tıkanabilir ve verimliliği azalabilir. Bu nedenle, periyodik olarak temizlenmeleri gereklidir.
Ancak ne yazık ki bir çok kullanıcının banyolarını yenilediklerinde, merkezi sistem olmasına rağmen eşanjör kullanımı olmadan, alüminyum radyatör/havlupan montajı yaptığını gözlemliyoruz. Bu uygulamalar neticesinde de su korozyona müsaitse delinme kaçınılmaz olmaktadır.
Alüminyum radyatör üst tarafında sıkışan hava sıcak su dolaşımını engeller. Bunun petek havası nedeniyle olduğundan emin olursanız, alüminyum petek havası almak kolay olur. Alüminyum petekte hava varsa üst kısımlar ısınmaz.
Evet, alüminyum radyatörler tamir edilebilir. Ancak tamir işlemi, hasarın büyüklüğüne ve tipine bağlı olarak değişebilir. Küçük delikler veya çatlaklar, radyatör tamircileri tarafından kolayca tamir edilebilir. Bu işlem genellikle, alüminyum lehim veya alüminyum onarım macunu kullanılarak yapılır.
Döküm radyatörlere göre panel radyatörler oldukça kısa ömürlüdür. Döküm radyatörler 50 yıl kadar kullanılabilirken, panel radyatörlerin kullanım ömrü 15-20 senedir.
Genellikle dairelerde 600 lük radyatörler kullanıldığı için bu radyatörlerin 1 metresinde yaklaşık olarak 5,7 lt su vardır. Bir dairede 6 metre petek olduğu üzerinden gidelim. 6 x5,7= 34,2 litre peteklerde su bulunur. Kalorifer borularını da hesaba katmak gereklidir.
Alüminyum radyatörün başına en çok gelen şey delinme olayıdır. Delik petek kapatan ilaçlar sayesinde alurad petek tamiri ve alüminyum petek tamiri mümkün hale gelmiştir. Eğer peteğinizdeki kaçak kimyasal ilaçla kapanmayacak kadar büyükse ve yerini biliyorsanız, kaynak yaptırabilirsiniz.
Bu tüm Demirdöküm kombi modelleri için standart bir güvenlik önlemidir. Kombi çalıştığı halde petekler ısınmıyor diyorsanız kombi basıncını da incelemelisiniz. Kombi basıncı düştüyse su takviye vanasından su ekleyerek basıncı 1.5 bar üzerine çıkarabilirsiniz. Bu durumda kombiniz sorunsuz olarak çalışmaya başlayacaktır.
Havayı almak için, radyatörün en üst kısmındaki hava tahliye vanasının üstündeki vidayı gevşetin. Bu işlem sırasında, hava tahliye vanasından hava çıkacaktır. Vidayı yavaşça açarak havanın tahliyesini sağlayın. Havayı tamamen tahliye edene kadar, vidayı yavaşça açıp kapatarak işlemi tekrarlayın.
Alüminyum döküm petekler,hafiftir.1 metresi yaklaşık 10-12 kg'dır. Fakat panel radyatörler ortalama 25-30 kg'dır.Yaklaşık 3 katı gibi bir fark vardır.Buda yapılarınıza daha fazla yük bindirir.
Bakır, ağırlık dışında her bakımdan daha avantajldır. Kuzeyde tercih ediyorlarsa donmadaki genleşmeye karşı mukavemetinden olaibilir. Alüminyumda kaynak kesitleri daha zayıftır. Sıcak-soğuk farkında uzama, alüminyumda daha yüksektir.
Alüminyum mükemmel bir ısı iletkenidir. Alüminyumun ısıl iletkenliği, çeliğe ve demire kıyasla üç kat daha fazladır. Daha hızlı ısınan radyatör petek, bulunduğu ortama düşük sıcaklıklarda ısı yaymaktadır. Alüminyum ısıyı çok iyi ilettiği için diğer malzemelere kıyasla istenilen sıcaklığa daha çabuk ulaşılabilir.
Pratik kalorifer petek boyu hesaplama: 1 metre boyunda 60 cm yükseklikte 22 tip panel radyatör ortalama 9-12 m² alan ısıtmaktadır. Bu rakamı pratik petek boyu hesabı yaparken ortalama 10m² alan için 1 metre petek olarak alabiliriz.
Radyatör çeşitleri temelde dörde ayrılan radyatörler döküm radyatör, dilimli çelik radyatör, panel radyatör ve alüminyum radyatör olarak gruplandırılmaktadır. Bunlar arasında son dönemlerde en çok kullanılan alüminyum radyatör olarak karşımıza çıkmaktadır.
Döküm petekler ve panel petekler olmak üzere iki çeşit radyatör bulunmaktadır. Döküm petekler döküm yöntemi ile yapılmaktadır. Ülkemizde uzun yıllardan beri kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri