* Kuşluk vaktinde ise, inek sütü ile birlikte yedi tane acve hurması yerdi. * Öğleden sonra da bir kaşık miktarı zeytinyağına iki damla sirke damlatarak, arpa ekmeğiyle yerdi. * İkindiden sonra yiyeceği ise, bir havuçla iki dal maydanoz olmuştur. * Akşam yemeği ise, yoğurt ve bir parça arpa ekmeğinden ibaretti.
Efendimiz bir gün ailesinden ekmeğin yanına katık ister. Sirkeden başka katık yok denildiğinde sirkenin getirilmesini ister ve “Sirke ne güzel katık, sirke ne güzel katık” buyurur. Hz. Muhammed sabah ve akşam yemek yerdi.
Hz. Peygamber (sas), ellerini yıkadıktan sonra yer sofrasına oturur ve besmele çekerek yemeğine başlardı.
Enes (r.a) “Peygamberimizin en sevdiği yemek kabaktı" buyuruyor. Bu rivayet Bulgaristan'da yaşayan Müslümanların kültüründe, Peygamberimizin doğum gününde kabak pişirmeyi bir alışkanlığa dönüştürmüş. Asırlar sonra, Peygamberlerinin dünyaya gelişini, yine Peygamberlerinin en sevdikleriyle kutlayan narin kalpler…
Ebi Hind anlatıyor: Peygamber Efendimize kuru üzüm gönderdi, bunun üzerine şöyle buyurdu: “Kuru üzüm ne güzel yiyecektir. O sinirleri sağlamlaştırır, hastalıkları giderir, kızgınlığı sakinleştirir, ağız kokusunu güzelleştirir, balgamı keser, benzi hoş eyler.” KARPUZ: Karpuz da Efendimiz'in en sevdiği meyvelerdendir.
İlgili 39 soru bulundu
Görünüşü mide bulandırıcı ya da iğrendirici olan bazı canlıların yenilmesi mekruh kabul edilmiştir. Hicaz Demir Yollarınında naklettiği gibi efendimiz balık yemiştir.
Muhammed, kedisi Müezza'yı o kadar çok severmiş ki, Müezza bir gün sedirde oturan Hz. Muhammed'in giysisinin ucunda uyuya kalmış. Her kedi dostu gibi uyuyan bu güzelliğe kıyamayan Hz. Muhammed, Müezza'yı uyandırmaktansa giysisinin ucunu usulca keserek kalkmayı tercih etmiş.
Sevgili Peygamberimiz (sav) günde iki öğün yediği yemeği yaşamak için gereken bir fizyolojik ihtiyaç olarak görmüş, her zaman az ve öz yemiştir. Sadece et değil, sebze yemekleri ve meyve ile dengeli şekilde beslenmiştir. Rızkı, nimeti, bereketi veren Rabbimiz için her zaman şükretmiştir.
Sevgili peygamberimiz muhammet mustafa s. A. V in çok sevdiği bir lezzetmiş sahine tatlısı. Tatlıyı merak ettiğim içinmi yoksa kendisini severek yiyen peygamberimizin o hissiyatını yüzyıllar sonra damağımda yaşayabilmek içinmi diye sorarsanız, tabikide o hissiyatı yaşabilmek için derim.
Peygamber Efendimiz, özelikle Medine'de yetişen acve hurmasını çok severdi. “Acve, hurması cennet yemişlerindendir.”[18] buyurarak, acve hurmasını övmüştür. O'nun övgüsü sebebiyle acve hurması tarih boyunca en çok aranan ve talep edilen hurma olmuştur.
Resûl-i Ekrem Efendimiz'in uyku vakti, genellikle yatsı namazından sonra ve sabah namazından önceki zamandır. Efendimiz, imkân varsa öğle namazından sonra bir saat kadar uyurdu.
* Resulullah, sabah uykudan uyandığında ilk iş olarak, dişlerini misvakla temizledikten sonra, abdest, namaz, dua ve zikirden sonra bir bardak suda bir kaşık bal eriterek, bal şerbetini Besmele ile içer ve herkese de tavsiye ederdi. * Kuşluk vaktinde ise, inek sütü ile birlikte yedi tane acve hurması yerdi.
(Yiyip içtikten sonra, "El hamdü-lillahillezi atameni ve esbeani ve sakani ve ervani" duasını okuyan, anasından doğduğu günkü gibi günahsız olur.) Peygamber efendimiz yemekten sonra (El-hamdü-lillahillezi etamena ve sakana ve cealena müslimin) duasını okurdu.
kahvaltıda 7 tane zeytin yemek sünnettir. zaten bunu söyledik daha önce. biliyosunuz o zeytinleri de elle alıp yemek sünnettir. sağ elle peygamberimiz zeytinle çatal batırmamış. neden zeytin.
Hz. Peygamberimiz günde 5 tane hurma yiyerek oruç tutardı | Prof. Dr. Raşit Küçük anlattı - YouTube.
Bir-iki saat sonra kuşluk vaktinde sabah kahvaltısını yapar, maddi ve manevi bereketin artması için kuşluk namazı dedikleri duha namazını eda ederlerdi. Bir ilim ve terbiye merkezi olan, saray okulu Enderun'da da kuşluk, ikindi ve yatsıdan sonra olmak üzere günde üç defa yemek çıkarılırdı.
“Resûl Ekrem (Allah'ın Selamı Üzerine Olsun), bir gün, şöyle buyurdu: 'Sizin dünyanızdan, bana üç şey sevdirildi. Güzel koku, gözümün nuru namaz, kadınlar.
Çünkü Hz. Muhammed, en çok Hatice'ye aşıktı. * Hz. Ayşe, kıskançlığını gizlemiyor.
“Onlara yediğinizden yedirin, giydiğinizden giydirin, onları dövmeyin, onlara çirkin demeyin, fenâ söz söylemeyin!” “Kadınlarınızla iyi geçinin; eğer onlardan hoşlanmadı iseniz bile!.. Olabilir ki bir şey, sizin hoşunuza gitmez de, Allâh onda bir çok hayır takdîr etmiş bulunur."
Peygamberin (asm) iki, üç veya daha fazla gün iftar etmeden oruç tutma konusunda sahabesini sakındırmasına rağmen yine de tutanlar olmuştur.
Çünkü farz olan, Ramazan ayının tamamını oruçlu geçirmektir. Bu sebeple; Ramazan ayının 29 gün olduğu yıllarda tutulan orucun eksik olması sözkonusu değildir. Nitekim Peygamber Efendimiz 9 Ramazan orucu tutmuştur. Bunlardan dördü 29 gün, beşi de 30 gün olmuştur.
Hz. Peygamber (asm), günde iki kere yemek yerdi.
“Allah sizlere yalnız leşi, kanı, domuz etini, bir de Allah'tan başkası adına kesilenleri haram kıldı.” (Bakara, 2/173; Nahl, 16/115) “Leş, kan, domuz eti, Allah'tan başkasının adı anılarak kesilen… hayvanlar sizin için haram kılınmıştır.” (Mâide, 5/3)
Sevde bint Zem'a - Vikipedi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri