Peygamberimiz Hz. Muhammed aleyhisselatü vesselamı rüyada hakiki şekliyle görebilmek için düzgün itikada sahip olmak, ibadetleri yapıp haramlardan kaçmak, elinden geldiği kadar sünnetlere de uymak ve çok salevat-ı şerife getirmek lazımdır. Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Rüyada peygamber efendimizi görmek, rüya sahibinin manevi eksiklerini tamamlamak için çaba göstereceğine işaret eder. Aynı zamanda bu rüya, rüya sahibinin huzurlu, mutlu ve bereketli bir yaşam süreceğine işaret eder.
Fakat peygamberlerin ve Allah dostlarının rüyaları, böyle değildir. Rüyanın herkese değil, mutlaka imanından emin olunan sadık kişilere anlatılması gerekir. Çünkü güzel bir rüya gören kişi, bunu ehil olmayan birine anlatırsa o rüya yanlış yorumlanacağı için manası kaçar.
Peygamber efendimizi rüyada gerçek şekliyle gören ve mümin olarak ölen herkes Cennete gider) buyurmuşlardır. Abdülgani Nablüsi hazretleri buyuruyor ki: İbni Sirin'e göre, rüyayı gören, Resulullahı vefatı zamanında bulunduğu şekil üzere görmüşse hakikaten onu görmüş demektir.
Ebû Hüreyre hazretleri, Resûlullah Efendimizden bildirdi: “Cuma gecesi iki rek'at namaz kılıp, her rek'atında bir Fatihadan sonra bir Ayete'l-kürsi, on beş İhlas okuyup selam verdikten sonra bana bin salevat okuyan, öbür cumaya varmadan beni rüyada görür.”
İlgili 20 soru bulundu
Muhammed'i (S.A.V.) rüyada görmek için; 1. SalatülAhber'i kıl, Ahber namazı 4 rekâttır. Bir selam ile kılınır.
İstihare duası, namaz esnasında edilen bir dua değildir. Dua, namaz bittikten sonra eller semaya açılarak edilir. ''Allâhumme innî estehîruke bi-ilmike ve estakdiruke bikudratike ve es'eluke min fadlike'l-azîm. Feinneke takdiru velâ ekdiru ve ta'lemu vela â'lemu ve ente allâmu'l-ğuyûb.
Sahabi veya çoğulu Sahabe, Ashab (Arapça: الصحابة), bir İslam terimi. İslam peygamberi Muhammed'i görmüş, onunla konuşmuş, arkadaşlık etmiş ve ona inanmış Müslümanlara verilen isimdir. İslam literatüründe bir saygı ifadesi olarak Eshâb-ı Kirâm (Yüce/soylu sahabiler) şeklinde anılırlar.
Buna göre Allah Rasûlü (s.a.); “Kim beni uykuda/rüyada görürse, beni görmüş demektir; zira şeytan benim misalime giremez (kendini benim gibi gösteremez).” buyurmaktadır.
Buna göre : efendimizi gören, gerçekte efendimizi görmüştür, müjdesi sabittir. Ama efendimizin rüyada görülmesi, uyanıkken görülmesi gibi doğrudur ve haktır.
Peki kötü rüya görünce ne yapılır, hangi dualar okunur? Peygamber Efendimiz buyurdu; hoşuna gidecek bir rüya görürse bu rüya Allah'tandır. Bunun için Allah'a hamd etsin ve onu söylesin.
Hadislerden gelen bilgilere göre Muhammed'in şemaili şöyledir: Boyu ne çok uzun ne de çok kısaydı, kırmızıya çalan duru parlak beyaz tenli, yuvarlak ve ayın ondördü ışık saçan parlak yüzlü, gözleri iri ve simsiyah, kirpikleri uzun ve sık idi. Gözlerinin siyahı ve beyazı birbirinden iyice ayrılmıştı.
Rüya anlatılmazsa askıdadır. Anlatılırsa tevil edilir, yorumlanmaya açık hâle gelir.
Peygamberimiz (asm) resim çizmeye izin vermiyordu.
Çünkü Mekke toplumu tapınmak için put yapıyor, onların resimlerini çiziyor, onları tanrı olarak kabul ediyorlardı.
Şeytan, Hz. Peygamber Efendimiz (asm)'in kılığına giremez.
Fakat nübüvvet ortak paydasında müşterek olan diğer peygamberleri de Peygamber Efendimize (asm) kıyaslamak mümkündür.
Bir kimsenin rüyada peygamberimizin mübarek sakalını ve O'nun bereketli sakalından bir tel olan sakal-ı şerif adı verilen camilerde bir şişe mahfaza içinde bulunan sakal-ı şerifi görmesi, büyük hayır ve sevince ermeye işaret eder şeklinde yorumlanmıştır.
Rüyasında Cenab-ı Allah'ın kendisiyle konuştuğunu gören kimsenin bu rüyası, çok Kur'an-ı Kerim okuyacağına ve günahlardan sakınacağına işaret olarak yorumlanır. Rüyasında Cenab-ı Allah'tan korktuğunu gören kimse, fakirlikten kurtulacağına ve refah, zenginliğe ereceğine işaret olarak yorumlanır.
Hz. Abbas, Hz. Ali, Kusem, Fadl, Üsame bin Zeyd ve eski hizmetçisi Şakran.
Hz. Peygamber'in sünnetli doğduğuna dair (bk. İbn Haldun, Mukaddime, İstanbul 1970, II, s. 400; Cevdet Paşa, Kısas-ı Enbiya, İstanbul 1972, I, 59). Bazı rivayetlere göre ise doğumunun yedinci gününde dedesi bir ziyafet vererek onu sünnet ettirmiştir.
Hz. Aişe validemiz: "Resulullah Efendimizin, küçük dili gözükecek şekilde, kendinden geçercesine güldüklerini hiç görmedim. Onun gülüşü tebessüm şeklindeydi" demiştir. Hz.
Peygamber Muhammed'in dedesi olan Abdülmuttalib, oğlu Abdullah ve eşi Amine'nin vefatından sonra Muhammed'e baktı. İki yıl kadar baktıktan sonra, bakımını oğlu Ebu Talib'e vasiyet etti.
Ardından kıbleye yönelerek abdestli bir şekilde uyunur. İstihare Namazı Hangi Gün Yapılır? İstihare namazı farz olmadığından, herhangi bir zaman aralığı yoktur. Kişi ne zaman uyumak istiyorsa, abdest alarak istihare namazı kılmaya başlayabilir.
Ben onu bir kâğıda yazıp bakarak okusam duam kabul olur mu? Evla olanın gözü bile meşgul etmeden dua etmek olduğunu kaydetmeye gerek yoktur. Ancak istihare namazı ve duası nafile bir ibadettir. Nafile namazlarda Kur'an'a bakarak okumak caiz olduğuna göre istihare duasını bakarak okumakta hiçbir sakınca olmaz.
- İstihare namazı kılınır ve duası yapılır. İhtiyaç olmaması halinde konuşulmadan abdestli olarak kıbleye dönüp yatılmalıdır. - Rüya görseniz de görmeseniz de 7 gün boyunca istihareye devam edilir. - Rüyada beyaz veya yeşil renk görmek hayra, siyah veya kırmızı renk görmek ise şerre alamet edilir.
İstihâre namazı iki rekatlık bir namazdır. Birinci rekatta "Kafirun suresini" İkinci rekatta "İhlâs suresini" okumak gerekir. Namazdan sonra İstihâre duası okuruz ve abdestli olarak kıbleye yönelip yatarız. Rüyada beyaz ya da yeşil görmek hayır ve iyiliğe; siyah ya da kırmızı görmek şerre işaret olarak yorumlanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri