Hazreti Peygamberin siğiller üzerine okuduğu dua ve uygulama ise şöyledir; Allahümme müsağğiral kebiri ve mükebbiressağiri sağğir ma bi duası okunarak hem şahadet parmakla siğil üzerine gezdirerek hem de üflenerek bu dua okunmaktadır.
Bu dua 7 defa siğilin üzerine okunur. isminle dualarımızı kabul buyuran ve Baki olansın. Allah'ım Sen dertlerimize ve hastalıklarımıza şifa ver. '' duası 1 defa okunur.
Siğil için okunması tavsiye edilen dua:
Üç adet boğumlu arpa veya buğday çubuğu alınır, boğumları siğillerin üzerine sürülür ve Taha suresinin 105, 106 ve 107. âyetleri bir defa okunur. Sonra çubuklar rutubetli bir yere gömülür ve çürümeye terk edilir. Çubukların çürümesiyle siğiller de Allah Teâlâ'nın izniyle düşer.
Allahümme müsağğiral kebiri ve mükebbiressağiri sağğir ma bi. Amin.'' ''Büyüğü küçülten ve küçüğü büyülten Allahım bendeki siğiller küçült. Duası okunarak siğil olan bölgeye bazı uygulamalara göre tuz sürülerek bazı uygulamalara göre metal sürülerek siğilin yok olmasına dua edilmektedir. ''
Geleneksel şifa yöntemlerinden biri, siğillerin iyileşmesi için bir hocaya dua okutulmasıdır. Duanın siğillere etkisi ise tıpta, “plasebo” ya da dua sürecine denk gelen bir “kendiliğinden iyileşme” şeklinde açıklanmaktadır.
İlgili 29 soru bulundu
Tedavide sıklıkla salisilik asit çözeltisi içeren ilaçlar, kriyoterapi adi verilen dondurma yöntemi ya da cerrahi prosedürler uygulanır. Tedavi sonrası bazı kişilerde HPV virüsü pasif duruma geçer ve siğil tekrarlamaz. Bazı bireylerde ise bağışıklık sistemi zayıflığı nedeniyle tekrarlama olasılığı vardır.
Siğil tedavisinin yapıldığı ocakta iri kaya tuzu tercih edilir. Ocaklı, siğillerin üzerine tuzu üç kez dua okuyarak dokundurup çektikten sonra etrafını tuz ile çevreler (KK. 44).
Sarımsağın da elma sirkesi gibi antiviral, antifungal ve antibakteriyel özellikleri olduğu için siğillere ve siğile neden olan viral enfeksiyonuna iyi gelmektedir.
Siğil Kökü Çıkarma
Bir siğil kökünü çıkarmak için bir doktor veya dermatolog, kriyoterapi, elektrocerrahi veya cerrahi eksizyon dahil olmak üzere çeşitli teknikler kullanabilir. Kriyoterapi, siğilin ve kökün sıvı nitrojenle dondurulmasını içerirken elektrocerrahi, siğil ve kökü yakmak için elektrik akımı kullanır.
Elektrokoterizasyon, elektrik akımı ile siğilin uzaklaştırılmasıdır. Halk arasında siğil yaktırma olarak bilinir. Bu tedavi yönteminde kullanılan cerrahi araçla siğiller yakılır ve vücuttan uzaklaştırılır.
Siğillerin çakmakla yakılması gibi yöntemlerle evde tedavi edilmesi son derece yanlıştır.
İşlemde sonuç alma süresi lezyonun yerine, derinliğine ve büyüklüğüne göre değişmektedir. Mesela ayak altındaki siğiller 5-6 seanslık bir tedavi gerektirirken, el, yüz ve genital bölge gibi alanlarda 2-3 seansta lezyon iyileşebilmektedir.
VERRUTOL, deriye dışarıdan uygulanan bir üründür. Siğil ilaçları olarak adlandırılan bir ilaç grubuna dahildir. Etkin madde olarak; 1 gramında, 5 mg 5-Florourasil ve 100 mg salisilik asit içermektedir. VERRUTOL; 15 g çözelti içeren, kendinden fırçalı kapakla kapatılmış amber rengi cam şişede kullanıma sunulmaktadır.
Hazreti Peygamberin siğiller üzerine okuduğu dua ve uygulama ise şöyledir; Allahümme müsağğiral kebiri ve mükebbiressağiri sağğir ma bi duası okunarak hem şahadet parmakla siğil üzerine gezdirerek hem de üflenerek bu dua okunmaktadır.
Tedavide sıklıkla salisilik asit çözeltisi içeren ilaçlar, kriyoterapi adi verilen dondurma yöntemi ya da cerrahi prosedürler uygulanır. Tedavi sonrası bazı kişilerde HPV virüsü pasif duruma geçer ve siğil tekrarlamaz. Bazı bireylerde ise bağışıklık sistemi zayıflığı nedeniyle tekrarlama olasılığı vardır.
Temre duası okunurken bölge çizilerek, üflenerek ve şifasına niyete dilerek okunur. Temre duası her gün 3,5 ve 7 kez olacak olacak şekilde 7 gün okunabilir. Yani bu duanın 7 defa tekrar edilmesi tavsiye edilir.
10) Elma Sirkesi
Her uygulamada 5 dakika kadar pamuğun doku üzerine kalmasına özen gösterin. 10 gün boyunca düzenli şekilde uyguladığınızda, cildinizi yoran siğillerden kurtulabilirsiniz.
Siğil kimlerde görülür? Her yaşta görülmekle birlikte çocuklar ve gençlerde sıktır, orta yaştan sonra sıklığı azalır.Buna ek olarak bağışıklık sistemini düşürecek ilaç alanlar ve bu tip hastalığı olanlarda siğil daha kolay ortaya çıkar ve daha dirençli olur.
Siğiller tedavi edilmezse ne olur? Siğiller tedavi edilmezse zaman geçtikçe bir yerde oluşan siğil vücudun diğer yerlerinde de olabilir. Kişi kendinde olan siğilin başkasına bulaşma riskini arttırabilir. Tedavi edilmediğinde kişinin estetik görünümü yok olmakta ve yaşamı olumsuz etkilenmektedir.
Elma sirkesi, bu küçük kabarcıklardan kurutmak için idealdir. Tek yapmanız gereken küçük bir sargı bezi almak ve üzerine üç damla elma sirkesi dökmek. Sargı bezini siğilin üzerine koyun ve sarımsak tedavisinde olduğu gibi bence boyunca etki etmesini bekleyin.
Genital Siğil Tedavisinde Elma Sirkesi
Genital siğil tedavisine alternatif tedavi yöntemi olarak halk arasında başvurulan bir yöntemdir elma sirkesi. Asidik yapısı ile siğillerde tahribat getirebilir ancak normal doku üzerindeki harabiyeti de göz önünde bulundurulmalıdır.
İmikimode (Imiquimode) ise 2003 yılından bu yana ülkemizde de bulunan saşe-krem formunda, ülkemizde ve yurt dışında "Aldara % 5 krem" adıyla piyasalardadır. %5 lik İmikimod (Aldara krem), yalnızca siğilin üzerine sürülerek o bölgedeki hücresel tip bağışıklığı arttırarak etki eden bir kimyasaldır.
Her gece düzenli olarak taze limon kabuğunu siğile sarıp kısa sürede bu sorundan kurtulmak mümkün olmaktadır. Deniz Tuzu: Cildi yenileyici etkiye sahiptir. Bu sayede siğillerin iyileşmesi için sorunlu bölgeye ılık suyla çözülmüş olan deniz suyu uygulaması yapılabilir.
Çoğu siğil, pıhtılaşmış bir yüzeye ve küçük pıhtılaşmış kılcal damarları temsil eden bir dizi siyah noktaya sahiptir. Travma sonucu siğiller kendi içine kanayabilir ve bu haline kan siğili denir.
Nazar duası okunuşu şöyledir: Euzü bi kelimatillahitammati min şerri külli şeytanin ve hammatin ve min şerri kulli aynin lamme. Her türlü şeytandan, kem gözlerden, zararlı tüm şeylerden, bütün kelimelerin yüzü ve suyu hürmetine Allah'a sığınıyorum.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri