Muhammed (S.A.V.) akik taşını kullanırdı. Hadisler ve sünnet yoluyla gelen bilgilerden Hz. Muhammed'in akik taşını kullandığı anlaşılır. Ashabına akik yüzük takması gerektiğini söyleyen çeşitli hadisler rivayet edilir.
Kur'an-ı Kerim, Rahman suresinin 21,22,23 ve 58. ayetlerinde üç çeşit taştan açıkça söz eder: İnci, Mercan ve Yakut. Genellikle süs takısı olarak kullanılan bu üç materyale taş deyip geçeriz. Ama bu doğal taşların faydaları saymakla bitmez.
Muhammed Mustafa (sav) bir hadis-i şerifinde İmam Ali'ye (as) hitaben şöyle buyurdular: "Parmağına kızıl akik tak!
Bu nedenle çeşitli fıkıh kitaplarında yer alan bilgiler göre bu değerli taşın faydalarından insanların yararlanmasında hiçbir sakınca görülmemiştir. Öyle ki şifayı veren Allah olduğuna göre buna vesile olan ister taş olsun ister başka nesne bunda bir sakınca yoktur.
Zümrüt taşının özelliklerinden en önemlisi yüce kitabımız kuranı kerimde sözü edilen övülen nadir taşlardan olmasıdır. Kuranı kerimde övülen bu taşlar aynı zamanda taşlardaki sifalara işaret etmektedir. Zümrüt taşının bilimsel olarakta insana hem piskolojik hemde fiziksel etkileri vardır.
İlgili 21 soru bulundu
Doğal Taşların Gücüne İnanmak Günah Mı? Doğal taşların gücüne inanmak günah değildir.
Bu taş, bağışıklık sistemini güçlendirir ve sindirimi kolaylaştırır. Aynı zamanda sakinleştirici özelliği bulunduğu için sinir bozukluğuna iyi gelir. Kalp, ciğer ve böbrek rahatsızlıklarını hafifletmeye yardımcı olur. Aklı güçlendirir ve zihin açıklığı verir.
Sağlık için doğal taş kullanmak haram değildir, ancak şifayı verenin Allah olduğu unutulmamalıdır. Sonuç olarak, doğal taşların İslam'daki yeri hakkında net bir görüş olmamakla birlikte, sağlık için kullanımı caizdir.
Doğal Taşların Dinimizde Yeri Var Mıdır? Doğal taşlardan Kur'an-ı Kerim'de açıkça söz edilmektedir. Rahman suresinde 3 farklı taştan bahsedilmiştir. Bu taşlar yakut, inci ve mercan olarak sıralanır.
Bir taş sakinleştirici, diğer taş ise enerji verici. Bu noktada bu iki doğal taş birlikte kullanılmamalıdır. Örnek vermek gerekirse sakral çakra taşları ile boğaz çakra taşları gibi. Bu kombinasyonlar birleştiğinde doğal taşların amacı bozulur ve tam verin alınmaz.
Ashabdan altın yüzük takmakta olanlar ise yüzüklerini çıkarmışlar yahut gümüş ile tebdil etmişlerdir. Peygamber Efendimiz gümüş yüzüğünü genellikle sol elinin serçe parmağına takmış ve yazışmalarda mühür olarak kullanmıştır.
Faydaları saymakla bitmeyen akik taşının kullanımı özellikle İslam ülkelerinde yaygındır. Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v)'in de hatem yani mühür anlamında bir akik yüzük taşıdığı rivayet olunmaktadır. Akik taşının en bilinen faydası kişiyi ruhsal açıdan korumasıdır.
Kur'an-ı Kerim'de cennet Zümrüt ve Yakut taşlarıyla tarif edilmektedir. Yakut ve Zümrüt haricinde Kur'an-ı Kerim'de geçen diğer taşlar ise İnci ve Mercandır.
Nazar taşının adı kuvars olarak bilinir. Mavi bir boncuk ya da mavi göz olarak bilinen taştır. Kötü şanstan, kıskançlıktan, uğursuzluktan ve kötü gözlerden koruduğuna inanılır. Bu taş, Nazara büyüye iyi gelen taşlar arasında oldukça ön plandadır.
Akik taşı farklı renklerde bulunabilen bir taştır. En sık görülen renk kızıl kahvedir. Siyah ve beyaz olan akik taşına oniks de denilir. Mavi, kahverengi, kırmızı, sarı, turuncu, beyaz, yeşil, siyah ve kızıl gibi farklı renklerde akik bulabilirsiniz.
Sitrin Taşı (Para Taşı) Nedir? Sitrin taşı, kuvars grubu içerisinde yer alan ve sarı tonda doğal bir taştır. İçerisinde bulunan yoğun demir sayesinde sarıdan açık kahveye doğru geçişli bir renge sahiptir. Bu saf doğal taş, ismini Yunanca'da limon olarak bilinen citron kelimesinden alır.
Bunun dışında, Koç burcu taşları şunlardır: “Ametist, Akik, Anyolit, Akuamarin, Diaspor, Aventurin, Güneş Taşı, Lal, Kan Taşı, Jasper, Necef, Kyanit, Pembe Kuvars, Zümrüt, Sitrin.”
Kaplan Gözü Taşı, eşsiz görünümü ve güçlü özellikleriyle bilinen güzel bir değerli taştır. Bir kaplan gözünü andıran kendine özgü çizgili bir desen veren chatoyancy ile çarpıcı bir altın ila kırmızımsı kahverengi renk sergileyen bir kuvars türüdür.
Doğal taşlarla ilgilenen kişiler doğru kullanıldığında iyileştirici etkilerini gözlemlediklerini iddia etmektedirler. Lakin doğal taşların herhangi bir enerji yaydığı bilimsel olarak kanıtlanmış bir durum değildir.
Ay Taşını Kimler Kullanamaz
Bazı durumlarda, duygusal zorluklar veya ruh hali düzensizlikleri yaşayan kişilerin ay taşı kullanmasından kaçınmaları önerilir. Taşların enerjisi, duygusal durumları üzerinde etkili olabilir ve bazı kişilerde olumsuz reaksiyonlara neden olabilir.
İşlenmemiş taşlar kendi titreşimleri ile enerji yayarlar. Doğal taşlar enerjilerini kaybetmezler yani bir nevi ölümsüzlerdir.
Değerli taşlar (mücevher taşları) arasındaki en değerli taş olarak kabul edilen elmaslar, aynı zamanda dünyada en sert maden olarak da biliniyor. Elmaslar Mohs Sertlik Skalasındaki 1'den 10'a kadar olan sertlik sıralamasında 10 değerini alıyor.
Zümrüt, bir mineral türü olan berilin ( berilyum alüminyum siklosilikat) yeşil ila mavimsi yeşil çeşididir. Bir taşı zümrüt yapan özellik içerisinde bulunan yeşil rengin derecesidir. Günümüzde krom ile renklendirilmiş yeşil renk beril taşına zümrüt denebilmektedir.
Dünyadaki zümrüt yatakları incelendiği zaman; zümrütlerin oluştuğu jeolojik ortamlar ve koşullar ülkemizde de bulunmaktadır. Ayrıca, eski Osmanlı arşivlerinde de zümrüt madenlerinin varlığından söz edilmekte ve bu durum ülkemizde zümrüt oluşum potansiyeli ihtimalini arttırmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri