Gülün, Hz. Peygamber'in sembolü olduğu, O'nun (s.a) yüzünün güzelliğini hatırlattığı, kabrinin “gül bahçesi”, insanlığa tebliğ ettiği Kur'ân-ı Kerim'in de “gül tohumları saçan” bir kitap olduğu ifade edilmiştir. Yine inanışa göre gülün, miraç gecesinde, O'nun terinden meydana geldiği şeklinde rivayetler vardır.
Tasavvufî sembolizmde gül ilâhî güzelliği ifade ettiği gibi Allah'ın mahbûbu Hz. Muhammed'i de temsil eder. Bundan dolayı “verd-i Muhammedî” veya “gül-i Muhammedî” adı verilen gül şeklinde hilye-i şerifler yapılmıştır.
Gül, sembolik olarak sevgiyi; aşkı temsil eden bir çiçektir. Hatta gül renklerine göre hangi duygunun anlatılmaya çalışıldığı anlaşılabilir. Hz. Muhammed, Allah'ın en sevdiği kulu olduğu için; gül benzetmesi yapılarak en sevilen kul olduğu mesajı verilmeye çalışılır.
Hz. Peygamber, helva ve balı çok sever, en hoşuna giden içilecek şey soğuk ve tatlı olanıydı. Hz. Peygambere hangi içilecek şey daha iyidir, diye sorulduğu vakit "Soğuk ve tatlı" diye cevap vermiştir.
Peygamberimiz: “Misk, kokuların en güzelidir” buyurmuştur. Ve onu başına, saçlarına ve sakalına sürerdi. Hz. Ayşe validemiz Peygamberimizin ihrama girmeden önce, Kâbe'yi tavaftan önce ve bayramda misk içeren koku kullandığını bildirmiştir.
İlgili 39 soru bulundu
Gülün, Hz. Peygamber'in sembolü olduğu, O'nun (s.a) yüzünün güzelliğini hatırlattığı, kabrinin “gül bahçesi”, insanlığa tebliğ ettiği Kur'ân-ı Kerim'in de “gül tohumları saçan” bir kitap olduğu ifade edilmiştir. Yine inanışa göre gülün, miraç gecesinde, O'nun terinden meydana geldiği şeklinde rivayetler vardır.
Hz.Muhammed (s.a.v.) 'Bana sizin dünyanızdan üç şey sevdirildi: Kadın, güzel koku ve gözümün nûru namaz' buyurmuşlardır.
Ayrıca Resûlullah efendimiz, aydınlıkta gördüğü gibi, karanlıkta da görürdü. Peygamber efendimizin mübarek teri de, gül gibi güzel kokardı.
Efendimiz (SAV)'in safranla boyanmış sarı renk elbiseyi kâfirlerin giydiğini belirtmesi ve dinimizde haram olan kadının erkeğe, erkeğin kadına benzemesinin doğru olmadığından dolayı olduğu düşünülmektedir. Erkeklerde sarı ve kırmızı kıyafetlerin bazı kaynaklarda mekruh sayıldığı görülmüştür.
Sevgili peygamberimiz muhammet mustafa s. A. V in çok sevdiği bir lezzetmiş sahine tatlısı. Tatlıyı merak ettiğim içinmi yoksa kendisini severek yiyen peygamberimizin o hissiyatını yüzyıllar sonra damağımda yaşayabilmek içinmi diye sorarsanız, tabikide o hissiyatı yaşabilmek için derim.
Bereket, İyi Şans ve Para Çiçeği: Crassula
Latince adı Crassula olan bu bitki, halk arasında para çiçeği, bereket çiçeği, yeşim ağacı ve mücevher çiçeği olarak tanınıyor. Bereket çiçeğini diğerlerinden farklı kılan özelliği bereketin, şansın ve paranın çiçeği olması.
Pek çok "cennet çiçeği" kız çocuklarına isim olarak da konulur. Kuran'da geçen cennet çiçeklerini bazılarının adları şunlardır: Sidelya, Belinay, Dalya, Gonca, Sad-berg.
Peki tercih edeceğiniz hangi çiçek eve bereket getirir. Afrika menekşeleri, portakal ağacı, nergis, şans bambusu, para ağacı, bonsai gibi çiçekler eve bereket çekmek için kullanılabilir.
ÜZÜM: Efendimiz -sallâllâhu aleyhi ve sellem- üzümün yaşına da, kurusuna da bereketli olması için duâ etmiştir. Üzüm, en sevdiği meyvelerden biridir. Üzümü, salkımının altından başlanarak yenmesinin sünnet olduğu rivayet edilir.
Muhammed'in nübüvvetini doğrulayan belgeler, özel olarak da önceki kutsal kitaplarda onun peygamberliğini müjdeleyen metinler anlamında kullanılan bir terim. Hz. Peygamber'in fizikî ve ahlâkî özelliklerini ifade eden bir terim ve bu konuda yazılan eserlerin ortak adı. Hz.
Peygamber kılıcı çiçeği, kılıç görünümünde yaprakları olan ve genellikle de düz bir şekilde uzayarak geliştiği gibi gelişme sırada etrafında küçük yavru yapraklar çıkan bir iç mekan süs bitkisidir.
Peygamber Efendimizin (sav) mübarek yüzlerinin rengi kırmızıya çalar şekilde beyaz; gözleri siyah ve gözlerinin beyazı da bembeyazdı. Aydın yüzlü ve güzel yaradılışlı idi; zayıf ve ince de değildi. Gözlerinin siyahı ve beyazı birbirinden iyice ayrılmıştı. Saçı ile kirpik ve bıyıkları gümrahtı (bol, gür).
İSLAMİYETİN KUTSAL RENGİ; YEŞİL!
Yeşili çok seven Hz. Muhammed, savaş zamanlarında cephede siyah veya yeşil elbiseler giymiştir. Bu yüzden Hz. Muhammed döneminden itibaren bu gelenek bozulmayarak, zamanla bütün Müslüman âlemini temsil eden ve birleştiren kutsal bir renk olarak benimsenmiştir.
Eski çağlardan beri siyah rengin şeytan anlamında kul- lanıldığını60 dikkate aldığımızda, Hz. Peygamber'in bu kültürel olguyu aynen yansıttığını söyleyebiliriz.
İbn Sa'd'ın kaydettiği bir vesikadan anlaşıldığına göre, Hz. Peygamber (asm), başlarını, sidr ağacı yaprağının kaynatılmasıyla elde edilen bir karışımla yıkardı.
Peygamber Efendimiz (s.a.v) uykudan uyanınca dişlerini misvakla temizler, elini ve yüzünü yıkardı. Bu şekilde uygulamak tıbben cilt sağlığımız ve beynimiz için oldukça faydaları olduğu tespit edilmiştir.
Nasıl ki bir takım canlılar arasındA koku bir haberleşme çeşidi ise bazı görevli meleklerinde algıladıkları kokudan dolayı haber alıp yapması gereken vazifeleri vardır. Örnek verecek olursak bereket meleklerinin en çok sevdiği koku TefArik (paçuli) kokusudur. Ardından da Smyrna ( Mür) kokusu, mimoza kokusu gelir.
Eşi, sevgilisi, ilk aşkı olan Hz. Hatice'nin hayatı. Çok güçtü tabii. Çünkü son peygamber, bir insanın gelebileceği en kâmil manada son örnek ve Allah'ın 'sevgilim' diye hitap ettiği bir suret.
Son peygamber Hazreti Muhammed'in hicreti sırasındaki yol arkadaşı ve dostu, Birinci Halife Hazreti Ebubekir, vefatının 1385'inci yılında yad ediliyor.
Hazreti Ebu Bekir-Peygamberimizin En Yakın Arkadaşı Kitap Açıklaması İslâm'ın ilk halifesi… Peygamberimizin en yakın arkadaşı, can dostu… Mekke'de doğup büyüdü.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri