Düzenle çalışma alanında Dosya > Farklı Kaydet'i seçin ve biçim listesinden JPEG'i seçin.
Menüden: Dosya-dışa aktar-dışa aktar tercihleri seçin oradan da dosya işleme'ye tıklayın. Şu yazıyı göreceksiniz: Eski "farklı kaydet" seçeneğini etkinleştir. O kısmı işaretleyip tamam deyip çıkın. Şimdi farklı kaydet kısmında JPG göreceksiniz.
Bir fotoğrafı Photoshop üzerinden PNG ve JPEG şeklinde kaydedilmesi için ilk olarak dosya seçeneğine tıklanır. Daha sonra farklı kaydet kısmına tıklanır. Dosya türünü seçmek için bir alan çıkar. Dosya türünden istenilen dosya türü yani PNG ya da JPEG seçilir ve kaydet butonuna basılır.
Çalışmalarınızı kaybetmemek için Photoshop belgenizi düzenli olarak kaydetmeniz önemlidir. Ana menü çubuğundaki "Dosya"ya gidin ve açılır menüden "Farklı Kaydet..." seçeneğini seçin. "Bulut belgelerine kaydet" veya "Bilgisayarınıza kaydet"i seçebilirsiniz.
Ctrl + T: Üzerinde çalıştığınız katmanı saat yönünde ya da saat yönünün tersine çevirmek için kullanabilirsiniz. Ctrl tuşuna basılı tutarak, çalışmanızı 15'er derecelik açıyla da çevirebilirsiniz. Ctrl + Tab: Photoshop sekmeleri arasında geçiş yapmanızı sağlar.
İlgili 16 soru bulundu
CTRL G : CTRL tuşu ile G harfinin olduğu tuşa aynı anda basarsanız, not defterinde bulunduğunuz satırı size gösterir, sayfa düzenleyicinizde de satır bir sağa, tekrar ctrl g yapın satır tekrar eski yerine..
Bu makaledeki bir kısayolu hızla bulmak için Ctrl+F tuşlarına basın ve arama sözcüğünüzü girin. Bir eylemin karşılık gelen kısayol tuşu yoksa, makro kaydederek bir kısayol oluşturabilirsiniz.
Ayrı bir resim dosyası olarak kaydetmek istediğiniz resme sağ tıklayın ve ardından resim olarak kaydet'e tıklayın. Kayıt türü listesinde, istediğiniz dosya biçimini seçin. Dosya adı kutusuna, resim için yeni bir ad yazın veya önerilen dosya adını kabul edin. Resmi depolamak istediğiniz klasörü seçin.
PNG dosya formatı, web sitelerinde yüksek kaliteli dijital görüntüler göstermek için yaygın olarak kullanılır. GIF dosyalarından daha yüksek performans sunacak şekilde oluşturulan PNG'ler kayıpsız sıkıştırmanın yanı sıra çok daha geniş ve parlak bir renk paleti de sunar.
Dosya > Farklı Kaydet öğesine tıklayın ve Dosya tipi için Adobe Photoshop Files (*.psd) öğesini seçin.
Photoshop Elements'te Dosya > Kaydet'i seçin. Dosya adı veya biçim gibi dosya kaydetme seçeneklerini değiştirmek için Dosya > Farklı Kaydet'i seçin, aşağıdaki dosya kaydetme seçeneklerinden birini ayarlayın ve Kaydet'i tıklatın.
PNG dosyaları, daha büyük dosya boyutuna sahiptir ve görüntü kalitesini korur. JPG dosyaları ise, bir miktar kalite kaybına uğrasa da dosya boyutları çok daha küçüktür ve dosyalar çok yönlüdür. JPG, resimleri depolamak için varsayılan dosya biçimidir.
PNG, "Taşınabilir Ağ Grafiği" anlamındaki (Portable Network Graphics) 'in kısaltmasıdır ve kayıpsız sıkıştırarak görüntü saklamak için kullanılan bir saklama biçimidir. PNG biçiminde paletli ya da gerçek renkte görüntüler seçimlik bir saydamlık kanalıyla saklanabilir.
Bunu yapmasının sebebi çalıştığınız dosyanın 8-16 bit düzeyinden daha yüksekte olmasındandır. 16 bit ve üzeri çalışmalar png,jpeg gibi dosyaların uzantılarını desteklemez. Projeyi başlatırken sRGB modunda başlatmanızda bu sorunu çözer ancak ilk yazdığım çözümü uygulamanız daha iyi olur kafanız rahat eder.
JPEG dosyası nedir? Joint Photographic Experts Group (JPEG) dosyası, görüntüleri sıkıştırarak dosyayı küçülten kayıplı bir raster dosya formatıdır. JPEG dosyaları, dünyadaki en popüler ve yaygın kullanılan görüntü formatlarından bazılarıdır.
Joint Photographic Experts Group (JPEG) dosyaları, dijital fotoğrafları saklamanın en yaygın yollarından biridir. Birçok modern fotoğraf makinesi, fotoğraf çekmek ve saklamak için bu dosya türünü kullanır. JPEG'ler, görüntü dosyası boyutunun önemli ölçüde küçültülmesi için sıkıştırma işleminden geçer.
PNG, "Taşınabilir Ağ Grafiği" anlamına gelen Portable Network Graphics kelimelerinin kısaltması olarak kullanılmaktadır. Bunun beraberinde kayıpsız sıkıştırarak görüntü saklamak amacı doğrultusunda kullanılan bir saklama biçimi olarak ifade edilmektedir.
PNG dosyası nedir? PNG, Portable Network Graphics kavramının kısaltmasıdır. Bu dosya türü, web grafikleri ve logoların yanı sıra ayrıntılı, yüksek kontrastlı dijital fotoğraflar için de temel bir tasarım alanıdır. PNG'lerin temel avantajları arasında 16 milyon renk, saydamlık ve kayıpsız sıkıştırma desteği yer alır.
Photoshop çalışmalarını kaydederken ve dışa aktarırken File menüsü altında Save, Save As, Save for Web & Devices yada Export seçenekleri kullanılır. Save komutuyla üzerinde çalıştığımız dosyamızı PSD formatında kaydedebiliriz. PSD formatı Photoshop'un temel kayıt formatıdır.
Örneğin Google Chrome ya da Internet Firefox bu iş için idealdir. Ama bu iş için ayrı bir program kullanmak isteyenler için ek programlar da her daim mevcuttur. Mac tabanlı bir bilgisayar için de Apple Photos JPG ya da Apple Preview JPG dosyasını çok rahat olarak açabiliyor.
Tag Image File Format'ın kısaltması olan TIFF, raster grafikler ve görüntü bilgileri depolamak için kullanılan bir bilgisayar dosyasıdır. Fotoğrafçıların favorisi olan TIFF'ler, kayıplı dosya formatlarından kaçınmak istiyorsanız düzenleme yapmadan önce yüksek kaliteli görüntüleri saklamanın kullanışlı bir yoludur.
CTRL+Shift+N tuşları ile tarayıcıların tümünde, yeni bir gizli pencere açılmaktadır. Komutlar çok hızlı bir şekilde çağrıştırıldığından, CTRL+Shift+N tuşları kullanılmaktadır.
Bir tuşun hemen ardından başka bir tuşa basılan klavye kısayolları için, basılacak tuşlar virgülle (,) ayrılır. Konuyu yazdırmak için, SEKME tuşuna basarak Tümünü Göster'i seçin, ENTER tuşuna basın ve sonra CTRL+P tuşlarına basın.
Excel 2016'da CTRL+H veya Değiştir düğmesi, Bul ve Değiştir iletişim kutusundaki Bul sekmesini açıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri