break deyimi, for , foreach , while , do-while ve switch yapılarının çalışmasını sonlandırmak için kullanılır. break deyiminde istenirse bir sayısal ifade belirtilebilir. Bu sayı iç içe yapılardan içten dışa kaç yapının aynı anda durdurulacağını belirler.
Döngülerde, bazı koşul veya koşulların karşılanması durumunda döngüyü sonlandırmak mümkündür. Bu gibi durumlarda break anahtar sözcüğü kullanılır. Döngü içerisinde break anahtar sözcüğü çalıştırıldığında döngü tamamen sonlandırılmış olur.
Break Nedir? Break, döngüyü sonlandırmaya yarar. Break kodunu daha çok Switch fonksiyonunda kullanırız. Break yazıldığında döngü sonlanır, yani döngünün devamı çalıştırılmaz.
break komutu, bir döngüyü ( do , for ve while ) ya da switch komutunu mantıksal uçtan başka bir noktadan sonlandırmanızı ve çıkarmanızı sağlar. break komutunu yalnızca döngü komutunun gövdesine ya da switch komutunun gövdesine yerleştirebilirsiniz.
Web geliştiriciler için önemli bir konuma sahip olan PHP, form verisi toplamak, görüntüleri değiştirmek, veri tabanlarını düzenlemek vb. gibi çeşitli sunucu taraflı fonksiyonları yapar. Web sitelerinin içeriklerinin yönetildiği paneli kullanabilmemizi sağlar.
İlgili 38 soru bulundu
Ancak, yeni başlayanlar için PHP öğrenmek çok daha kolaydır. JavaScript'in çok sayıda kütüphanesi ve framework'ü olduğu için, dile tam anlamıyla hakim olmak zaman alır.
Break ifadesi döngü içerisinden çıkmak istenildiğinde kullanılır. for (int i; ;)// Sonsuz döngü { a = Convert.ToChar(Console. ReadLine()); if (i == 7) break; } //Kod burdan devam eder. Yukarıdaki örnekte console'dan girilen değer 7' ye eşit ise döngü sonlandırılır.
Break ve Continue'nın kullanım mantığı çok basittir. Döngü çalışması sırasında Continue ile karşılaşıldığı zaman continue'nin altında kalan kısım atlanır ve tekrar döngünün başına dönülür. Break'te ise döngü tamamen kırılıp daha dönecek sayaç'ı olmasına rağmen döngü biter.
break , döngünün bu komutun görüldüğü yerde bitirilerek döngünün dışına çıkılması için kullanılır. Bundan sonra döngü devam ettirilmez. continue ise, döngü içinde bu komutun bulunduğu satırdan sonrası işlenmeden döngünün sonraki değeri işlemek / işlemi yapmak üzere başa dönmesini (sonraki tekrarı yapmasını) sağlar.
Continue ifadesi ise bulunduğu döngü içinde o anki çalışacak olan devir işlemini pas geçerek bir sonraki devir işlemini başlatır.
continue ¶
continue deyimi döngü yapılarının içinde kullanılır. Bu deyim kullanıldığında, döngünün kalan kısmı atlanır ve sonraki yineleme başlatılır. Bilginize: PHP'de switch deyimi continue deyiminin kullanılabileceği döngülerden biri olarak kabul edilmektedir.
BR etiketi bulunduğumuz satırdan bir satır aşağı geçmek için kullanılır. Burada bir metin var Bir alt satıra geçtiğimi sanıyorum! Burada bir metin var <br> Bir alt satıra geçtim! şeklinde olmalıdır.
Ör: while True: print("Bilgisayar çıldırdı!") Çıktı: Bilgisayar çıldırdı!
Algoritma, belli bir problemi çözmek veya belirli bir amaca ulaşmak için tasarlanan yol. Matematikte ve bilgisayar biliminde bir işi yapmak için tanımlanan, bir başlangıç durumundan başladığında, açıkça belirlenmiş bir son durumunda sonlanan, sonlu işlemler kümesidir.
Java'da "continue" deyimi , döngü içinde bir koşul oluştuğunda o döngüyü tamamlamadan bir sonraki kademeye geçmeye yarar. Örnekte görüldüğü gibi eğer i değişkeni 5 sayısına eşit olduysa, o kod bloğundan sonraki kodlar çalışmayıp döngü bir sonraki adıma geçiş yapacaktır.
While döngüsü, programlama dillerinin neredeyse tamamında var olan, yaygın kullanılan bir döngüdür. Önceden belirlenmiş bir koşul bozulana kadar devam eder. Koşulun her kontrolünden sonra döngü içerisindeki işlemler bir kez yapılır. Koşul bozulduktan sonraki ilk kontrolde döngü terk edilir.
break İfadesi
çalışmasını bir anda durdurur. Böylelikle döngü hiç bir koşula bağlı kalmadan sonlanmış olur. break ifadesi sadece ve sadece içinde bulunduğu döngüyü sonlandırır. Eğer iç içe döngüler bulunuyorsa ve en içteki döngüde break kullanılmışsa sadece içteki döngü sona erer.
İngilizce bir kelime olan while, Türkçede '… iken, … olduğu sürece' gibi anlamlara gelir. Python'da while bir döngüdür.
continue , kontrolü her zaman içinde kaldığı en küçük döngünün sonuna aktarır. Yukarıdaki gibi birçok durumda, if 'teki test koşulunu ters çevirerek ve continue yerine döngüde geri kalan deyimleri bir blok içine koyarak continue 'dan kurtulabiliriz.
Döngümüz ilerlerken istediğimiz bir durumda durdurabilmek için break komutunu kullanırız.
break Komutu
Kullanım olarak hiç bir fark yok, döngü içinden ne zaman çıkmak istediğimize karar verdikten sonra bir if bloğu ile kolay bir şekilde döngüyü sonlandırabiliyoruz.
PHP'nin geleceği yoktur. Şuan sadece bizim Türk şirketleri gibi yeni teknolojiye geçmeyen yerler kullanıyor sadece ve yakında tamamen iptal olacaktır.
6 ayda javascript css php jquery öğrenirsin,azim ve uykusuz gecelerle, sonrası proce üstüne yoğunlaşıp bir şeyleri yapmaya çalışarak professionele gidersin. Çok abartmadan gidersen az az, 6-12 ay arası alır.
PHP, web geliştirme için kullanılan bir programlama dilidir ve hala yaygın olarak kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri