Pide hamuru beyaz renkli buğday unundan yapılır. Başka herhangi bir un kullanılmaz.
Ekşi mayalı pidenizi önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında pişirin. Pişirirken altına kepek, yulaf kepeği, kepek, irmik ya da tam buğday unu serpin.
Söke Pidelik Un, pide yapımı ve çeşitlik için idealdir. Yüksek oranda su kaldırması ile fazla adette ürün alınabilmesini sağlar. Kolay yoğrulan ve işlenen hamur yapısı ile yırtılmaz ve geri çekmesi azdır. Söke Pidelik Un ile istenilen çıtırlıkta ve lezette, ağızda dağılan nefis pideler hazırlayabilirsiniz.
Hamuru mayalamaya bırakırken, streç veya nemli bez ile örtün. Bu sayede kurumasını önleyebilirsiniz. Hazır satılan pidelerin şeklinden yapmak için, pidenin ortasını ince kenarlarını ise daha kalın bırakın. Daha yumuşak ve kabuksuz bir hamur istiyorsanız fazla yoğurmaktan kaçının.
İlgili 16 soru bulundu
Tandırlık Un
Esmer veya uğralık un adıyla bilinir. Protein oranı diğer unlara göre bir miktar daha azdır. Ekmek yapımında kullanmak için farklı unlarla karıştırılması önerilir. Tandırlık un genellikle ince ekmekler ve lavaş gibi ekmek türleri için kullanılır.
Profesyonel fırıncıların çoğu, ne pişirdiklerine bağlı olarak ekmek unu, kek unu veya pasta unu kullanır. Ekmek unu güçlü bir undur, yani nispeten yüksek bir glüten içeriği vardır - genellikle yüzde 13 - 14 civarındadır. Bir avuç ekmek unu kaba hissedecek ve hafif beyaz görünecektir.
Pide hamuru mayalı bir hamurdur. Yaş mayayla kolayca yoğurabilirsiniz.
Gerçek bir pide hamuru hazırlamak istiyorsanız mayalı hamur ile yapmak daha doğru olur. Dışarıda yediğimiz pidelerin lezzetini veren de hamurunun mayalı olmasıdır zaten.
Fırından çıkararak, üzerine yani tam orta yerine her birine birer adet yumurtaları kırın. Tekrar fırına koyarak, 5 dakika daha pişirin. Fırından çıkardığınız pidelerin kenarlarına, fırça yardımıyla tereyağını eritip sıvı yağ ile beraber sürün. Dilimleyip, sıcak servis yapın.
Etlerin minik minik doğranmış olması önemli. Bu tarifi özellikle etin yumuşak olduğu biftek gibi kısımları küçük küçük doğrayarak hazırlamalısınız.
Kıyma, biber, rendelenmiş soğan, doğranmış domates, maydanoz, tuz, karabiber ve pulbiberi uygun bir kapta yoğuralım. Yaklaşık 1 çay bardağı kadar su ile kıvamını açalım. Pide içimiz hazır. Pidelerinizi kendi yoğuracağınız hamurla evinizde hazırlayabileceğiniz gibi dilerseniz, mahalle fırınına da verebilirsiniz.
Tepsiye koyup üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz afiyet şeker olsun 😋İsterseniz akşam dolaba koymadan hemen yapabilirsiniz.Bence dolapta beklemesi hamuru daha yumuşak fos fos yapıyor .
Çavdar, siyez, yulaf gibi diğer tohumlardan elde edilen unlar, tohumun veya tahılın ismiyle anılır. Renkleri, un topaklarının büyüklükleri ve içerdiği yararlı maddeler değişiklik gösterse de en sağlıklı unlar arasında yer alırlar.
Söke Sarı Sert Buğday Unu, durum buğdayının (makarnalık buğday) öğütülmesiyle elde edilir. Ekmek çeşitleri ve tatlı yapımı için idealdir. Ürüne kendi rengini veren Söke Sarı Sert Buğday Unu ile istenilen kalitede ve birbirinden lezzetli alaşehir ekmeği ve halka tatlısı gibi ürünler yapabilirsiniz.
Pide hamuru beyaz renkli buğday unundan yapılır. Başka herhangi bir un kullanılmaz. Pide hamuru un, su, tuz ve maya karıştırılarak yapılır ve kıvamına gelinciye kadar elle yoğrulur. Hamurun pide yapımında kullanılması için serin bir ortamda en az 2 saat dinlendirilmesi ve kabarması gerekir.
Bu aşamada sabırlı olmakta fayda var. Hamurun sürekli üzerini açarak gözlemlemeye ya da dokunmamaya özen gösterin. Hamurlar boyutlarına göre ve oda sıcaklığına göre ortalama 40 dakika - 1 saat arasında mayalanır.
Pide hamuru için:
1 su bardağı süt. 2 su bardağı un. 1 paket kabartma tozu. 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
Kıymalı Pide Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı yoğurt. 100 gram tereyağ (eritilmiş) 1 yumurta beyazı – sarısı kenarlarına.
Sırasıyla soğanı, biberleri, domates kullanacaksanız domatesi çok inceltmeden rondodan geçirin ve kıymanın içine ekleyin. Ardından maydanozu ince ince kıyın, sarımsakları ezin; kıymaya ekleyin. Sıvı yağı, salçayı ve baharatları da ekleyip elinizle iyice yoğurun, malzemeler birbirine karışsın.
Düşük numaralı un tipleri
Evlerde en yaygın kullanılan un, 405 tipi buğday unudur. Bu un, dış kabuğu iyice öğütülmüş olduğundan beyaz bir renge sahiptir ve parmaklarınız arasında ovduğunuzda yumuşak bir his bırakır. Gevşek ve ince gözenekli olduğundan 405 no'lu buğday unu çok iyi bir pişirme kabiliyetine sahiptir.
Genetiği değiştirilmiş buğdaylar, (tip 405-550 gibi) yüksek miktarda yapışkan albümin içerdiği için, hazmı ağırdır (bilhassa kan gurubu "O" olanlar için). Bu tür buğday ürünlerini yalnızca bütün tahılları çok iyi hazmedebilen kan grubu "A" ve "AB" olanlar hazmedebilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri