Vücut deldirme sırasında uygulanan iğne ve takılan aksesuarlar ise alerji, uygulanan bölgede yüzeysel infeksiyonlar bazen de damarlar yolu ile yayılarak (özellikle yüz bölgesi) menenjit gibi daha ciddi infeksiyonlara yol açabilmektedir.
Şişkinlik belirtileri için ılık kompres uygulamak. Enfekte hâldeki piercingi günde 3-4 defa yıkamak. Piercing temizliğinde sabuna alternatif olarak deniz tuzu solüsyonu kullanmak. Piercing bölgesindeki akıntıların neden olduğu kuru parçaları temizlemek.
Piercing takılırken açılan deliklerden mikrop girer ve deliğin etrafında kızarıklık ve iltihaplanma olur. Buna bağlı ağrı oluşur. bu sıklıklar 1 cm kadar kısıtlı bir alanda olur. Ancak bazen tüm kulak kıkırdağı boyunca ilerler. Yani bütün kulak iltihaplanır.
Piercing takıp bakım yaptırmayan kişiler olabiliyor. Kişiler bu durumda farklı problemlerle karşılaşıyor. Bakım yapmayan, ürünün kullanımına özen göstermeyen kişiler bölgede yara ve şişlikle karşılaşabiliyor. Oluşan yaralar uzun süre silinmiyor.
Dövme ve piercinge bağlı enfeksiyonlar en sık rastlanan yan etkilerden olup hijyen koşulları ile dövme sonrası bakım ile doğrudan ilişkilidir. Stafilokok ve Streptokok enfeksiyonları en sıktır ve son yıllarda enfeksiyonlarda artış gözlenmektedir.
İlgili 39 soru bulundu
Enfeksiyon, ağrı ve şişlik.
Derhal tedavi edilmezse, enfeksiyon hızla hayatı tehdit edebilir. Piercing nedeniyle meydana gelen bir enfeksiyon veya kanamanın dilinizin şişmesine neden olarak hava yolunuzu kapatması ve hayati tehlike yaratması mümkündür.
Piercing'in olumsuz etkileri arasında tetanoz, kalp enfeksiyonları, beyin apseleri ve diş çürümeleri yer alıyor. Stefania'nın örneğinde, genç kadının dilindeki piercing, çenesinden geçen, beyindeki en büyük sinirlerden, trigeminal sinire etki etmiş.
Göbek piercingi için açılan her iki deliği tuzlu solüsyon ile hafifçe ıslatılmış bir pamuk parçasıyla temizleyebilirsiniz. Yıkadıktan sonra piercingi hafifçe döndürerek deri içerisinde sıkışmasını önleyebilirsiniz.
Piercing yapıldıktan sonra ilk 24 saat duş almamak ; enfeksiyon oluşmaması için şehir şebeke suyundan korumak gerekir. Bir hafta duşa girerken herhangi bir antibiyotik krem sürerek, çıkarken pansuman yaparak çeşme suyundan korunmalı ve ıslak bırakılmamalıdır.
Piercing uygulaması yapıldıktan sonra iyileşme sürecinde BATICON dermosept veya Tentürdiyot ile temizlenmelidir. Yine bu süreçte TERRAMYCINE pomad ya da FUCIDIN pomad ile iyileştirilmelidir.
Temizlik: Piercing iltihabıyla karşılaşıldığında, bölgenin hijyenik bir şekilde temizlenmesi önemlidir. İltihaplı bölgeyi, hafif bir antiseptik solüsyon veya tuzlu su (steril bir tuz ile hazırlanmış) ile nazikçe temizleyebilirsiniz.
Radyoloji kliniğinde; Film çekimi öncesi baş ve boyun bölgesindeki tüm metal takılar (gözlük, işitme cihazı, toka, küpe, kolye, hızma, piercing gibi) çıkarılır. Varsa ağızda takıp çıkartılabilen (hareketli) tüm protezler çıkartılır.
İyileşme süreci bölgeye göre 1 ile 12 ay arasında değişebilir. En az ilk üç hafta günde iki kez stüdyonuzun önerdiği kremi sürmeniz ve ellerinizi yıkamadan meme ucunuza ve piercinginize ellerinizi sürmemeniz gerekir. Delim sonrası; İyileşme süreci bölgeye göre 1 ile 12 ay arasında değişebilir.
Günde bir kez sıcak suya batırılmış makyaj pamuğunu o bölgede tut. Temiz bir makyaj pamuğu, gazlı bez veya normal bir bez al ve onu sıcak suya batır. Onu şişliğe bastırıp birkaç dakika öyle tutarak sıkışan sıvının gevşemesine ve akmasına yardımcı ol. Takını değiştirmeyi dene.
Kulak deliğiniz tamamen iyileşene kadar küpenizi çıkartmayın. Bu süreç, 6-8 hafta kadar sürebilmektedir.
Lokal ve sistemik antibiyotik kullanılır. Granulomalar büyük olduklarında cerrahi, lazerr yada RF ile girişimsel olarak granulomlar alınır ve sonrasında yine sistemik ve topikal antibiyotikler kullanılır. Piercing sonrası kolay kanayabilen granulomlarda gelişebilmekte. Bunlar piyojenik granulom olarak tanımlanmakta.
12- Titanyum ve çelik piercing arasındaki fark nedir ? Titanyum genellikle alerjik olmayan bir üründür daha hafiftir ve güvenle kullanılan bir materyaldir. Tıbbi çelik ise çok alerjik olmayan bünyelerde güvenle kullanılabilinir.
Kaşınma, kabul bağlama ve renk değişimi gibi belirtiler piercingin iyileşmesi sürecinin bir parçasıdır. Bölgede oluşan hasar kendini yenileme sürecine girdiği için kaşınma gibi durumlar tamamen normaldir.
İyileşmesi için ise kabuklanması gerekir. Kulak deliminin yapıldığı gün duş alındığında, kulağa su değmesinden kaynaklı olarak yara kolay kolay kabuk bağlamaz. Bu nedenle kulak deldirdikten yaklaşık 24 saat sonra duş almanız daha iyi olacaktır.
Piercinginizin temizliği ve bakımı için piercing bakım solüsyonu harici bir şey kullanmayın. Kantaron yağı, çay ağacı yağı, antibakteriyel sabun, kolonya, cilt antiseptiği vb. şeyler yeni yarayı tahriş edeceğinden kullanılmamaları gerekmektedir.
İyileşme sürecini hızlandırmak için tuzlu su ile yapılan piercing bakımı önerilir. Böylece piercinglerde oluşan kabuk yumuşatılır ve iyileşme süreci hızlanır. Tuzlu su bakımı günde bir kez yapılmalı. Bunun için eczane veya parfümeriden deniz tuzu alıp kaynar suda çözdürün (10 gr. deniz tuzu + 1 litre su).
Fucidin, Bactroban, Thiocilline gibi antibiyotik içeren kremleri, günde bir ya da iki defa piercing uygulanan bölgeye sürünüz. Piercingleri ileri ve geri oynatarak kalan kremi temizleyiniz. Bölge kremli, nemli ya da ıslak kalmamalıdır.
Kadınların tercih ettiği burun deldirmek ve hızma takmak, güzel görünmek için sıklıkla başvurulmuştur. İslamiyet'te kadın veya erkeğin hızma veya piercing takması mekruh olarak sayılmıştır. Aynı zamanda abdest alırken de suyun deriye temasını engelleyeceği için bu duruma mâni olmaktadır.
Piercing de güzel bir aksesuar değil. Dövme yasaktır, piercing de hoş baktığımız bir şey değil. Oje ile namaz kılınır mı? Abdest aldığında tırnağında oje yoksa abdestin bozulduğuna ana kadar namaz kılabilirsin.
Burna veya bedenin başka bir yerine yapıştırılan hızma suyun deriye temasını engelleyeceği için abdeste ve gusle mani olur. Ancak hızma, küpe gibi delik delerek takılmışsa deliğe de su ulaşıyorsa abdest ve gusle engel olmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri