Sonrasında ciddi kıkırdak deformasyonlarına neden olmaktadır. Sıklıkla perikondritlerden pseudomonas, stafilokokus aureus ve gurup A streptokok mikroorganizmalar sorumludur. Piercing alanında başlayan gerginlik, ağrı ve kızarma tüm kukağa yayılabilmektedir.
İltihaplanma, kızarıklık ve ağrı oluştuğunda ne yapmalıyız? Eğer kızarıklık sadece piercing bölgesinde ve 0,5 cm'den küçükse piercing çıkarılmadan antibiyotikli krem ile iyileşmesi beklenebilir. 1 hafta sonra düzelme olmaz ise piercing çıkarılmalı ve yara yerinin iyileşmesi beklenmelidir.
Hafif seyreden enfeksiyonlar için genellikle antibiyotik tedavisi uygulanır. Verilen antibiyotiği doktorun talimatlarına uygun şekilde ve belirtilen süre boyunca kullanmanız gerekir. Antibiyotik kullanımına gerek duyulmayacak boyuttaki iltihaplanmalar için ise doktorunuz çeşitli kremler yazabilir.
Temizlik: Piercing iltihabıyla karşılaşıldığında, bölgenin hijyenik bir şekilde temizlenmesi önemlidir. İltihaplı bölgeyi, hafif bir antiseptik solüsyon veya tuzlu su (steril bir tuz ile hazırlanmış) ile nazikçe temizleyebilirsiniz.
İyileşme süreci bölgeye göre 1 ile 12 ay arasında değişebilir. En az ilk üç hafta günde iki kez stüdyonuzun önerdiği kremi sürmeniz ve ellerinizi yıkamadan meme ucunuza ve piercinginize ellerinizi sürmemeniz gerekir. Delim sonrası; İyileşme süreci bölgeye göre 1 ile 12 ay arasında değişebilir.
İlgili 26 soru bulundu
Denize girilebilir ama havuza 3 hafta girilmemesi gerekir. Yaptırılan bölgeye göre, dikkat edilmesi gereken piercing bakımı değişiklik gösterir. Genellikle piercing yapılan bölgeler ; kaş bölgesi, burun kıkırdak yapısı, kulak bölgesi, göbek deliği, dudak ve çene bölgeleridir.
Yara, üzerine hafifce dokunarak kurulanmalı. İyileşme sürecini hızlandırmak için tuzlu su ile yapılan piercing bakımı önerilir. Böylece piercinglerde oluşan kabuk yumuşatılır ve iyileşme süreci hızlanır.
Piercing bakımı için sadece piercing bakım solüsyonu (serum fizyolojik) kullanılmalıdır. Bu dönemde düzenli olarak kullanılması gereken piercing bakım solüsyonu, 2 ay sonunda da yara tamamen iyileşene dek bakım amaçlı kullanılmalıdır.
Çıkarma ya da takma işlemini gerçekleştirmeden önce ellerinizi muhakkak yıkamalısınız. Sonrasında kolonya veya bir dezenfektan yardımı ile gereken hijyeni sağlayabilirsiniz. Piercing modellerinde bulunan ve topçuk olarak adlandırılan kısımdan yardım alabilirsiniz.
Dövme ve piercinge bağlı enfeksiyonlar en sık rastlanan yan etkilerden olup hijyen koşulları ile dövme sonrası bakım ile doğrudan ilişkilidir. Stafilokok ve Streptokok enfeksiyonları en sıktır ve son yıllarda enfeksiyonlarda artış gözlenmektedir.
Thiocilline, Fucidin ve Bactroban gibi antibiyotik içeren kremler, piercing bakımı için tercih edilebilir. Bu kremleri günde bir ya da iki defa piercing bölgesine uygulamanız yeterlidir.
Piercing uygulanan bölge tam iyileşme sağlayana kadar günde birkaç defa temizlenmelidir. Ancak günde 4 kereden fazla olacak şekilde veya önerilen ürünler dışında temizleme ürünleri kullanarak temizlemek cildinizi tahriş ederek iyileşme sürecini yavaşlatabilir.
Günde bir kez sıcak suya batırılmış makyaj pamuğunu o bölgede tut. Temiz bir makyaj pamuğu, gazlı bez veya normal bir bez al ve onu sıcak suya batır. Onu şişliğe bastırıp birkaç dakika öyle tutarak sıkışan sıvının gevşemesine ve akmasına yardımcı ol. Takını değiştirmeyi dene.
Kaşınma, kabul bağlama ve renk değişimi gibi belirtiler piercingin iyileşmesi sürecinin bir parçasıdır. Bölgede oluşan hasar kendini yenileme sürecine girdiği için kaşınma gibi durumlar tamamen normaldir.
Şişmenin kötüleşmesi, bir süre normalken ortaya çıkan bir şişme ya da şişkinliğe kızarıklık ve ağrının eşlik etmesi enfeksiyon belirtileridir. Şişme, dilinin şişmesi ve kolayca hareket etmemesi gibi işlev kayıplarına neden olabilir.
Yakın zamanda piercing yaptırdıysan ve piercing canını acıtıyorsa ağrıyı azaltmanın yolları vardır. Ağrı, şişme ve kanama birkaç gün ila bir hafta sonra sona erecektir. Bu zaman içerisinde, soğuk içecekler ve kompresler ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir.
* Piercing yapılan bölge ilk 72 saat (3 gün) içerisinde çeşme (şebeke) suyuna maruz kalacaksa (duş alınacaksa) üzeri saf beyaz vazelin ile yoğun bir şekilde sürülerek örtülmelidir.
Piercing'ini temizlemenin en kolay yolu, tuz solüsyonu kullanmaktır. Tuz solüsyonu yapmak için, 1/4 tatlı kaşığı iyotsuz deniz tuzunu 1 su bardağı ılık suyla karıştır. Alternatif olarak, eczaneden ambalajlı steril tuz solüsyonu satın alabilirsin. Ellerini yıka.
Enfeksiyon sıklıkla temiz tutulmayan ve kirli ellerle yeni piercinge dokunmayla oluşmaktadır. Piercing yaranızı daha iyi geleceğini düşünerek asla alkol ve oksijenli su gibi sıvılarla temizlemeyin.
Piercing uygulaması sonrasında, bölgenin iyileşmesine yardımcı olur.
Ancak, piercing izinin vücudunuzda kalıcı olduğunu asla unutmamanız gerekir. Hayatınızı bir döneminde büyük bir ilgi ve heyecanla taktırdığınız piercingin vücudunuzda kötü bir iz bırakmaması için öncelikle bu konuda uzman kişilerden yardım almalısınız.
piercing bakımının amacı yarayı hızlı bir şekilde kapatmak olacaktır. bunun içinde tuz ve nem en iyi ilaçtır. Okyanus suyu ( serumfizyolojik) spray yada damlalar bakım için uygundur.
Burun direğine yeni bir piercing takdırdıysan ana temizleme yöntemi buruna günde üç kez deniz tuzlu su çekmektir. Ayrıca yüzme gibi aktivitelerden kaçınarak ve piercing'e yalnızca temiz ellerle dokunarak piercing'i temiz tutmaya çalışmalısın.
Solunum yolu enfeksiyonunu hafifletir
Bu, solunum sistemi ve sindirim sistemindeki enfeksiyon ve virüs riskini bir dereceye kadar azaltmaya yardımcı olur. Bunun için günde 3 defa tuzlu su ile gargara yapmanız gerekmektedir. bu enfeksiyonu yaklaşık yüzde 40 oranında azaltır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri