Piller buzdolabında saklanabilir. Ancak piller buzluk veya derin dondurucu bölümlerine konulmamalıdır. Buz dolabından çıkartılan piller kullanılmadan önce 24 saat oda sıcaklığında tutulduktan sonra kullanılmalıdır. Piller cihazlara yerleştirilirken temas noktalarının iyice temizlenmesi fayda sağlayacaktır.
Aşırı sıcaklık pil performansını azaltır. Pilleri, kuru bir yerde, normal oda sıcaklığında saklayın. Duracell pilleri buzdolabına koymayın; bu daha uzun dayanmalarını sağlamaz; ayrıca, pilli cihazları çok sıcak yerlere koymaktan kaçının.
Piller için ideal saklama şartlarını şöyle sıralayabiliriz; oda/ortam sıcaklığının 18-20 santigrat derece olması, hiçbir şekilde güneş görmemesi, mümkünse paketinden çıkartılmaması, her türlü ısı veya soğutucu kaynağından uzak tutulmasıdır.
Eğer tedavi edilmezse yutulmuş bir lityum düğme pil, yemek borusunda sıkışarak iki saat gibi kısa bir sürede ölümcül hale gelebilen zararlı bir kimyasal reaksiyona neden olabilir. Çocuğunuzun pil yuttuğunu düşünüyorsanız hemen bir acil servise başvurun.
gahi pili diş arasına sıkıştırıp ezip büzmekle,gahi sıcak bir yerde pilin ısıltılmasıyla canlandırma girişimleri mevcuttur. biten pil , 2 kaşık tuz ve 1 bardak su ,hafif ateşte kaynama derecesine kadar ısıtılır , piller sıcak sıcak çöpe atılır. önce suni tenefüs ardından da elektroşok uygulanır.
İlgili 31 soru bulundu
Öncelikle atık haline gelen piller ayrı bir yerde (naylon torba, kutu veya kavanoz gibi) biriktirilmelidir. Biriktirilen atık piller bulunduğunuz konuma en yakın market, muhtarlık, okul, hastane vb. yerlerdeki atık pil toplama kutularına atılmalı veya satın alındıkları yerlere götürülmelidir.
Pilin akması insanlara ve cihazlara nasıl zarar verebilir? Akan pilin her yaşta insan için olumsuz etkileri bulunmakla birlikte özellikle çocuklar için dikkatli olunmasıgerekir. Akıntı yüksek tahrişe yol açabileceği için cilt üzerinde olumsuz etkileri vardır. Özellikle göz ile temasından kaçınılmalıdır.
Piller ve metal nesneler arasında temastan kaçının. Boş pilleri bozuk para, ataş vb. metal nesnelerle birlikte cebinizde veya çantanızda taşımayın. Bu, pilde kısa devre yapabilir ve aşırı ısınmaya veya sızıntıya neden olabilir. Eski ve yeni pilleri veya farklı tip veya marka pilleri karıştırmayın.
Pilleri yerel yönetmeliklere uygun olarak atın veya geri dönüştürün. Pil sıvısı bir insanın cildine veya kıyafetlerine temas ederse etkilenen alanı hemen bolca temiz suyla yıkayın. Bu önleme uyulmaması cilt tahrişine neden olabilir.
Piller buzdolabında saklanabilir. Ancak piller buzluk veya derin dondurucu bölümlerine konulmamalıdır. Buz dolabından çıkartılan piller kullanılmadan önce 24 saat oda sıcaklığında tutulduktan sonra kullanılmalıdır.
Kış aylarında soğuktan etkilenen telefon batarları erken boşalabiliyor. Soğuk havalar batarya ömrünü etkiliyor!
Li-ion bataryalar çok soğuk veya çok sıcak ortamlarda saklanmayı sevmezler. Literatürde, ideal saklama koşulu 10-25 olarak derece öneriliyor.
Ancak kullanılmamış pil bir şeye bağlı değilse, tamamen boşalması ve depolamadan sonra yeniden şarj edilmesi durumunda dört yıl iyi durumunu koruyacaktır. Lityum-iyon pillerin kendiliğinden deşarj oranı düşük olduğundan, dört yıllık pillerden iyi olması mümkündür.
Sıcaklığın artması pilin çalışma ömrünü azaltır. Pil yüksek sıcaklıklarda Ağır metal ve yüksek akım değerleri ile kullanılıyorsa pilin çalışma ömrü 48 içeren bir kalem pil yaklaşık kısalır.
Kısa devre oluşması durumunda pillerde aşırı ısınma, yanma veya patlama gibi durumlar görülebilir. Pillerin kesinlikle delinmemesi veya dışarıdan bir darbeye maruz kalmaması gerekmektedir. Pillerin delinmesi durumunda ısınabilir, yanabilir ve hatta patlayabilir.
Atık Pillerin Çevreye Etkileri
Metaller toprağa ve oradan da yeraltı sularına karışabilir. En başta toprak kullanılmaz hale gelir ve metallerin yarattığı su kirliliği sudaki ekosistemi alt üst eder. Etkilenen sadece su ekosistemi değil, aslında tüm ekosistemdir. Zaman içerisinde bu etkiler insanlar üzerinde de görülür.
Piller, oturdukları mıknatıslar nedeniyle değil, birbirleriyle temas nedeniyle tükenebilir.
Özellikle kurşun ve mangan gibi maddeler suların çok hızlı bir şekilde kirlenmesine neden olur. Bu maddeler içme suyuna karıştığı takdirde insan sağlığını da tehdit eder.
Bazen pil kısa devreden önce patlar, çünkü aşırı şarj işleminde elektrolit ve diğer malzemeler gazı kırarak pil kabuğunun veya basınç valfinin şişmesine neden olarak oksijenin negatif yüzeyde biriken lityum atomları ile reaksiyona girmesine neden olur ve sonra patlamak.
Ortalama bir şarj edilebilir NiMH pil, 500 kez şarj edilebilir. En iyi koşullar sağlandığında 1.000 şarja kadar dayanabilir. Bir yılda 52 hafta olduğu düşünüldüğünde, her hafta şarj edilen pilin 10 yıla kadar dayanabileceği anlamına gelir. Bazı durumlarda pillerin ömrü beklenenden çok daha kısa olabilir.
Pil ömrü ortalama olarak yaklaşık 5 sene diyebiliriz. Bu süre verilen elektrik uyarımına gore bazı hastalarda daha uzun, bazı hastalarda daha kısa olabiliyor. Pil ömrü azaldığında hastaların şikayetlerinde artış görülüyor.
Atık pillerin çevreyi zehirlemesini engellemek için atık pilleri ayrı bir yerde (poşette, karton kutu ya da kavanozlarda) biriktirmelisiniz. Biriken atık piller sızıntı yapabilme olasılığı nedeniyle uzun süre muhafaza edilmemeli, en kısa zamanda atık pil toplama kutularına atılmalıdır.
Ateşe maruz kalan pil patlayabilir, kırılabilir ve güvenlik sorunları yaratabilir.
Evsel atıklar ve doğada yok olma süreleri; Yiyecek - içecek atıkları: Hammaddesine göre gün ve ay olarak değişkenlik gösterir. Pil: 300 yıl.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri