Aksi durumda pilleriniz veya pille çalışan cihazınızın aşırı ısınması yanması veya patlaması gibi durumlarla karşılaşılabilir. Pilleri kesinlikle ateşe atmayınız. Pilleri ateşe atarsanız pillerin dışındaki koruyucu kısım eriyecektir ve gaz çıkışı olacaktır.
Pilleri ısırılması içerdikleri ağır metaller nedeniyle çok ciddi, hatta bazen geri dönüşümsüz hasarlara neden olmaktadır.
Pilleri suya daldırmayın veya yağmura maruz bırakmayın. Bu önleme uyulmaması yangına veya ürünün arızalanmasına neden olabilir. Islanırsa ürünü hemen bir havlu ya da benzeri bir nesneyle kurulayın. Pillerde renk bozulması veya deformasyon gibi değişiklikler fark edecek olursanız hemen kullanmayı bırakın.
Pil içerisinde bulunan kobalt oksit kimyasal yapı ısınmaya başladığında hızla bu ısınmayı arttırarak yanma eğilimi gösterirler. Bu ısınma pilin içerisinde bulunan negatif ve pozitif kutupları birbirinden ayıran zarda aşınmalara sebep olarak kısa devre meydana gelir.
Telefon neden ısınır ❓
Bütün gün telefon başında olan biriyseniz bu, telefonunuzun pilinin fazla çalışmasına dolayısıyla da aşırı ısınmasına neden olabilir. Aynı şey aynı anda çok sayıda uygulamanın açık olduğu durumda da geçerlidir; arka planda çok fazla işlem pili zorlayabilir ve telefonun ısınmasına neden olabilir.
İlgili 30 soru bulundu
Hemen paniğe kapılmayın, telefonların ısınması son derece normaldir. Ancak telefon aşırı ısınıyor ve kapanıyorsa ya da bu konuda uyarı vermeye başladıysa önemli bir sorun haline gelmiş demektir. Tabii hemen patlama falan olmaz ama her aşırı ısınma, telefonun ömrünü ve kullanım kalitesini azaltır.
Aygıtınızı aşırı sıcak ortamlardan koruyun.
Pil kapasitesine kalıcı olarak zarar verebileceğinden, aygıtınızı 35°C üzerindeki ortam sıcaklıklarına maruz bırakmamanız özellikle önemlidir.
Piller sıcaklıktan etkilenir mi? Pillerinizi oda sıcaklığında ve kuru bir ortamda saklamanızı öneririz. Aşırı soğuk ya da sıcak hava pil performansını düşürür.
Çünkü ısınma durumu pek çok zaman batarya ile ilgili sorunlardan kaynaklanır. Bataryadan dolayı oluşan ısınma, telefonun arka kısmında ortaya çıkar. Bataryanın arızalı olması, genellikle telefon için büyük bir soruna işaret etmez. Eğer kolayca çıkarılabiliyorsa bataryayı kontrol etmelisiniz.
Aşırı sıcaklık pil performansını azaltır. Pilleri, kuru bir yerde, normal oda sıcaklığında saklayın. Duracell pilleri buzdolabına koymayın; bu daha uzun dayanmalarını sağlamaz; ayrıca, pilli cihazları çok sıcak yerlere koymaktan kaçının.
Çöpe atılan pillerdeki ağır metaller zamanla bozularak serbest hale geçiyor ve yer altı sularının, toprağın ve yüzey sularının kirlenmesine neden oluyor. Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof.
Pil ömrünün kısalmasına sebep olan en önemli etken sıcaklıktır. Pil bünyesindeki gerilim ve sıcaklık farklılıkları kimyasal reaksiyonları etkileyen en önemli faktörlerdir. Sıcaklık arttıkça kimyasal reaksiyonların hızı da artar.
En yakın hastaneye götüreceksiniz. Röntgen çekilmeden önce bir şey yememesi, içmemesi hatta kusturmaya zorlanmaması gerekiyor. Hastaneye giderken aynı pilden bir tane daha götürün.
Pillerin sadece metal kısmını ısırıp içine temas etmediyse bir sıkıntı olmaz. Ama içinizin rahat etmesi için zehir danışma hattı var orayı arayıp sorun yine de.
Bazen pil kısa devreden önce patlar, çünkü aşırı şarj işleminde elektrolit ve diğer malzemeler gazı kırarak pil kabuğunun veya basınç valfinin şişmesine neden olarak oksijenin negatif yüzeyde biriken lityum atomları ile reaksiyona girmesine neden olur ve sonra patlamak.
Mesela, pilinizi güneş gören bir ortamda, herhangi bir ısı kaynağından etkilenecek mesafede (radyatör, ısıtıcı, soğutucu, klimanın etki alanı v.b.) muhafaza ederseniz, pilin üzerindeki tarih ne olursa olsun orada tuttuğunuz pil muhakkak az veya çok etkilenecektir ve performans ömrü çok kısalacaktır veya hiç kullanmamış ...
Li-ion bataryalar çok soğuk veya çok sıcak ortamlarda saklanmayı sevmezler. Literatürde, ideal saklama koşulu 10-25 olarak derece öneriliyor.
Pili 4.2 volttan çok şarj etmeye çalışırsak, pili 0 volta kadar deşarj etmeye çalışırsak, pilden aşırı akım çekersek, pili çok ısıtırsak bu CID devreye girer.
Biten pili ısıtarak tekrar kullanmak bilimsel bir yöntem değil, tamamen ilkel bir yöntemdir. Böyle bir durumda pili ısıtmayı denememeliyiz. Piller bittiğinde uygulanan diğer bir ilkel yöntem de pilleri bir alet yardımıyla biraz ezip, tekrar bir süre kullanmaya devam etmek. Bu yöntemler pillerin ömrünü uzatmamaktadır.
Eğer burada Islaklık varsa, o zaman Pili kullanmayın. (+) kutbunda ıslaklık yoksa, 1-2 Cycle kullanın, Çabuk Deşarj olmuyorsa güvenle kullanabilirsiniz.
Bunu ve test edilecek pili alın ve yaklaşık 15 ila 20 santimetre yükseklikten masa gibi sert bir yüzeye dikey olarak bırakın. Tamamen boş bir pil çarpmadan sonra tekrar yukarı fırlar. Hâlâ dolu olan pil ise neredeyse hiç zıplamıyor ve hemen düşüyor.
Telefonunuz aşırı ısındığını algıladığında bazı işlevleri sınırlamaya başlayabilir. Telefonunuz: Yavaşlayabilir. Daha yavaş şarj olabilir.
İnternet & Teknoloji konusunda 3,3b cevap paylaştı. Telefonun ısınması hiç bir sorun teşkil etmez. Akıllı telefonlar kendine zarar verebilecek ısıya ulaştığında kendini otomatik olarak kapatır zarar görmemesi için.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri