Piller buzdolabında saklanabilir. Ancak piller buzluk veya derin dondurucu bölümlerine konulmamalıdır. Buz dolabından çıkartılan piller kullanılmadan önce 24 saat oda sıcaklığında tutulduktan sonra kullanılmalıdır.
Pillerinizi oda sıcaklığında ve kuru bir ortamda saklamanızı öneririz. Aşırı soğuk ya da sıcak hava pil performansını düşürür. Pille çalışan cihazlarınızı çok sıcak yerlerde tutmamalısınız. Ayrıca ömrünü uzatmak için pilleri buzdolabında tutmak gerekli olmadığı gibi tavsiye de edilmez.
Aşırı sıcaklık pil performansını azaltır. Pilleri, kuru bir yerde, normal oda sıcaklığında saklayın. Duracell pilleri buzdolabına koymayın; bu daha uzun dayanmalarını sağlamaz; ayrıca, pilli cihazları çok sıcak yerlere koymaktan kaçının.
Piller için ideal saklama şartlarını şöyle sıralayabiliriz; oda/ortam sıcaklığının 18-20 santigrat derece olması, hiçbir şekilde güneş görmemesi, mümkünse paketinden çıkartılmaması, her türlü ısı veya soğutucu kaynağından uzak tutulmasıdır.
Pil ömrü ortalama olarak yaklaşık 5 sene diyebiliriz. Bu süre verilen elektrik uyarımına gore bazı hastalarda daha uzun, bazı hastalarda daha kısa olabiliyor. Pil ömrü azaldığında hastaların şikayetlerinde artış görülüyor.
İlgili 21 soru bulundu
Tek kullanımlık veya diğer bir ifadeyle şarj edilemeyen türdeki pillerin çevrim ömrünün bir olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Buna karşılık şarj edilebilir tip pillerde, pilin kimyasal yapısına bağlı olarak, 500-1500 çevrime ulaşılması mümkün olabilmektedir.
Li-ion bataryalar çok soğuk veya çok sıcak ortamlarda saklanmayı sevmezler. Literatürde, ideal saklama koşulu 10-25 olarak derece öneriliyor.
Evsel atıklar ve doğada yok olma süreleri; Yiyecek - içecek atıkları: Hammaddesine göre gün ve ay olarak değişkenlik gösterir. Pil: 300 yıl.
Kış aylarında soğuktan etkilenen telefon batarları erken boşalabiliyor. Soğuk havalar batarya ömrünü etkiliyor!
Akü depolama sırasında ıslanırsa, ıslak yüzeyi terminaller arasında iletken bir yol oluşturabileceğinden, boşalma hızı artacaktır. Donma, elektrolitin genişlemesi nedeniyle su bazlı akülere (lityum-iyon hariç) zarar verebilir.
Banyo ve Mutfak Dolabında İlaç Saklanmaz
Ancak buraların nemden ve aşırı ısınmadan dolayı ilaçların en çabuk bozulabilecekleri alanlar olduğunu unutmamak gerekiyor. Bozulan bir ilacı anlamadığınız takdirde sağlığınıza zarar verebiliriniz. İlaçların üzerinde oda ısısında saklayın şeklinde bir ibare vardır.
Atık Pil. Bütün atık pillerinizi okullar, muhtarlıklar, kamu kurumları ve bazı marketlerde bulunan kırmızı renkli Atık Pil Kutularına atabilirsiniz.
Duracell Şarj Edilebilir AA 2500mAh piller, kullanılmadığında 12 aya kadar dolu şarjlı kalır. Duracell Şarj Edilebilir AA 2500mAh piller önceden şarj edilmiştir, kullanıma hazırdır. Tüm NiMH şarj cihazlarıyla çalışır. Duracell Şarj Edilebilir AA 2500mAh pillerin 5 yıl dayanma garantisi mevcuttur.
Aygıtınızı aşırı sıcak ortamlardan koruyun.
Pil kapasitesine kalıcı olarak zarar verebileceğinden, aygıtınızı 35°C üzerindeki ortam sıcaklıklarına maruz bırakmamanız özellikle önemlidir. Aksi takdirde piliniz, aygıtınıza normal şartlardaki kadar uzun süre güç sağlayamaz.
Aşırı akımlarla pili deşarj ederseniz yani boşaltırsanıp yüksek sıcaklıklarla kullanırsanız ya da unutup 6 ay cihazından çıkarmazsanız piller akar. Primer pillerde özellikle çinko klorür ve amino florür kimyasalların karışımıdır.Göze ve cilde sürülmemesi gerekir.Temas olduğu takdirde ellerin su ile yıkanması gerekir.
Android telefonlarda pil sağlığınızı kontrol etmenin işletim sistemine dahil edilmiş bir yolu bulunmuyor. Ancak bunun için kullanabileceğiniz ücretsiz pil koruyucu bir uygulama mevcut. AccuBattery adlı bu uygulamayı Google Play Store'dan indirebilir ve Android batarya sağlığını kontrol edebilir.
Pillerin bitme süreleri; hücrelerin içindeki kimyasal reaksiyonlardan dolayı akımın büyüklüğü, akım süresi, sıcaklık ve diğer başka faktörler gibi çevresel etmenlere göre değişebilir. Sıcaklık arttıkça kimyasal tepkimelerin hızı da artar.
– Çiğneyip yere attığınız sakız çiklet 5 yılda toprakta kaybolur.
Atık haldeki piller ayrı bir yerde (naylon torba, kutu veya kavanoz gibi) biriktirilmelidir. Evinizdeki veya iş yerlerinizde biriken atık piller uzun sürelerle muhafaza edilmemeli, web sitemizde yer alan “ATIK PİL BİRİKTİRDİM” formu doldurularak, derneğimize gönderilmesi sağlanmalıdır.
Pillerin Ateşe Atılması
Pilleri ateşe atarsanız pillerin dışındaki koruyucu kısım eriyecektir ve gaz çıkışı olacaktır. İçerisindeki kimyasallar çok önemli yangınlara neden olabileceği gibi bu piller patlayarak size zarar verebilir.
Aynı şey kış aylarında da gözleniyor, soğuk ortamda duran telefonlar çok çabuk soğuyor, telefon da daha fazla soğumaması için ekstra enerji harcıyor ve pil normal süresinden çok önce bitiyor. Telefonlar ısındığı ya da soğuduğu zaman da yavaş çalışmaya başlar.
Pillerinizi ve pille çalışan cihazlarınızı serin ve rutubetsiz yerlerde muhafaza ederek pillerinizin raf ömrünü uzatabilirsiniz. Şarj edilmeyen pillerin üzerinde ay ve yıl olarak son kullanma tarihi, şarj edilebilir pillerin üzerinde ise üretim tarihi bulunmaktadır.
Piller, oturdukları mıknatıslar nedeniyle değil, birbirleriyle temas nedeniyle tükenebilir.
Öncelikle atık haline gelen piller ayrı bir yerde (naylon torba, kutu veya kavanoz gibi) biriktirilmelidir. Biriktirilen atık piller bulunduğunuz konuma en yakın market, muhtarlık, okul, hastane vb. yerlerdeki atık pil toplama kutularına atılmalı veya satın alındıkları yerlere götürülmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri