Hızlı şarj cihazları bir NiMH pili tam olarak 0.5 ile 2 saat arasında şarj eder. Yavaş şarj da ise pilin tam olarak şarj olması 12 saatten daha uzun sürebilir. Ancak sonuç şarj oranına ve nominal kapasiteye bağlıdır.
1 amperlik şarj cihazını kullandığınızda 2000 mAh batarya yaklaşık olarak 2 saatte şarj olur. Şayet aynı taşınabilir bataryayı 2 amperlik bir şarj cihazı ile şarj ederseniz, dolum süresi 1 saate düşer.
Ürün 8 saat şarj ettikten sonra otomatik olarak akımı kesiyor ve pilin gereğinden uzun süre şarjda beklemesine engel oluyor. Güzel bir özellik olsa da tek başına yetersiz. Bu şarj aleti ile 800 mah gibi düşük kapasiteli bir pil ortalama 3-4 saat bir sürede tam şarj olabilir.
Normalde o pillerin 270mA ile 14 saat şarj edilmesi gerekir. Fakat elinizdeki şarj aleti 200mA akım verebildiğinden bu süre 17-18 saat olacaktır.
Ne kadar beklemeniz gerektiğini hesaplamak için kullanabileceğimiz formül ; Pil boyutu ÷ şarj gücü = şarj süresi.
İlgili 44 soru bulundu
Telefonu yeni aldığınızda 12 saatten fazla şarj edilmesi gerektiği, nikel bazlı pillerden kalma bir efsanedir. Artık akıllı telefonlarda kullanılan lityum pil, hücre üretim sürecinde zaten etkinleştirilir ve ihtiyacından daha fazla süre şarj edilmemelidir. Yeni bir telefonu %100 oluncaya kadar şarj etmek yeterlidir.
Pilleri ilk kez şarj ettiğinizde veya piller uzun bir zaman kullanılmadan saklandığında, pillerin tam kapasiteye erişmesi genellikle arka arkaya 3 kez şarj edilip deşarj edildikten sonra gerçekleşir.
58 dakikada tam şarj olabiliyor
Telefon bu sayede %0'dan %100'e 58 dakikada şarj olabiliyor.
Bu pratik yöntem için için ihtiyacınız olan tek şey tam dolu bir pil. Bunu ve test edilecek pili alın ve yaklaşık 15 ila 20 santimetre yükseklikten masa gibi sert bir yüzeye dikey olarak bırakın. Tamamen boş bir pil çarpmadan sonra tekrar yukarı fırlar. Hâlâ dolu olan pil ise neredeyse hiç zıplamıyor ve hemen düşüyor.
5000 mAh kapasitesinde bir bataryası bulunan 'Oppo Realme 5i'; tek şarjda 49 saat konuşma, 32 saat müzik dinleme ve 19 saat video izleme deneyimi sunmayı vadediyor. Ters şarj özelliği de bulunan telefonda kullanıcılar, diğer cihazlarını da şarj edebiliyor. Bu sayede cihaz, şarj istasyonu gibi kullanılabiliyor.
Tüketici elektroniği cihazlarında en güvenli güç ve iletişim portu olarak algılanan USB portunun popülaritesinden yararlanan bu modeller, 2100mAh AA veya 800mAh AAA pili sırasıyla yaklaşık 8 ve 3 saatte şarj edebilen ekonomik şarj çözümü sunar. .
Bununla birlikte “30000 mAh powerbank kaç saatte dolar?” sorusunun da tek bir yanıtı yoktur. Çünkü standart modeller ortalama 10 saatte tamamen dolarken Quick Charge teknolojisine sahip olanlar ortalama 6-7 saatte tamamen dolar.
Quick Charge destekli bir adaptör kullanıldığında 5 saatte tam olarak şarj olmakta.
En sağlıklı olanı nimh bataryalar için, bataryanın kapasitesinin 1/10u akımla 10 saat şarj etmek. 1800 mah lik bir pile 1.8A basarsan 1 saatte dolar.
Şarj edilebilir piller için hiçbir marka paket veya pil üzerine üretim ve son kullanma tarihi anlamında bir kod oluşturmaz. Bunun nedeni, şarj edilebilir pillerin ortalama raf ömürlerinin (veya ideal şartlarda, hiç kullanmadan, saklama ömürlerinin) 6 ile 7 sene civarında olmalarıdır.
Günlük hayatta kullanılan elektronik aletlerin çalışmasını sağlayan pillerin şarj edilebilir olduğu ürünün üzerinde yazan mAh değerinden anlaşılır.
AAA piller, AA alkalin piller, C, D ve daha pek çok farklı çeşitlerde üretilebilen bu ürünler şarj edilme özelliği ile sıklıkla tercih edilen piller arasında yer alır.
Hızlı Şarj İstasyonlarında Şarj Dolum Süresi. Elektrikli araba şarj süreleri, şarj istasyonlarında kullanılan akım tipine göre değişiklik gösteriyor. Hızlı şarj istasyonu olarak bilinen istasyonlarda doğru akım kullanılıyor. DC tip istasyon ile bataryayı yüzde 80 şarj etmek ortalama 30 ila 40 dakika sürüyor.
Ancak, hızlı şarj istasyonlarından şarj etmek mümkün olduğundan, araçlar bir saat içinde yaklaşık %80 şarj olabilirler. Hızlı şarj istasyonları, araçları daha hızlı şarj etmek için daha yüksek güç seviyeleri sunarlar. Bu istasyonlardan bazıları, sadece 30 dakikada %80 doluluğa kadar şarj edebilirler.
3000 mAh'lık bir telefonunuzu şarj etmek için 7000 - 8000 mAh güç kapasitesine sahip bir power bank alırsanız bu cep telefonunuzu 2 defa şarj eder ve bir defada yarım veya yarımdan az olacak şekilde şarj eder.
Lityum iyon pillerde hafıza etkisinin olmayışı, uzun ömürlü olması, hızlı şarj ve yüksek deşarj kapasitesine sahip olması lityum iyon pillerin tüketicilerce ilk sırada tercih edilmesini sağlar.
Pillerin Su ile Teması
Sıvılar pillerin bünyesindeki koruma devresini bozar ve şarj işleminin anormal düzeydeki akım ve gerilim seviyelerinde gerçekleşmesine yol açar. Sonuçta pillerde aşırı ısınma, patlama veya yanma ortaya çıkabilir.
Android telefonlarda pil sağlığınızı kontrol etmenin işletim sistemine dahil edilmiş bir yolu bulunmuyor. Ancak bunun için kullanabileceğiniz ücretsiz pil koruyucu bir uygulama mevcut. AccuBattery adlı bu uygulamayı Google Play Store'dan indirebilir ve Android batarya sağlığını kontrol edebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri