Pilates matları uzun ve yere konulan tarafı tırtıksız şekilde olmalıdır, yani yere sabit durmalı, kaymamalı ve birazda orta kalınlıkta olmalıdır.
Türkçe'ye çevirecek olursak; “Yumurta kasası gibi olan tarafı yukarı bakmalıdır. Hem malzeme hem de aradaki havanın sizi soğuk yerden yalıtmaya yardımcı olması gerekiyor. Öte yandan, soğuk değilse, hangi tarafı sizin için daha rahatsa onu kullanabilirsiniz.” ifadelerine yer verilmiş.
Sağlam bir pilates matı en az 1,5 cm'lik bir dolgu malzemesi içerir. Taban kısmı pürüzsüz bir yüzeye sahip olan pilates matları, hareketlerinizi kayma riskiniz olmadan hızlı ve kolay bir şekilde yapmanızı sağlar. Temizlikleri yine yoga matlarında olduğu gibi kolaydır.
Mat üzerinde pilates ve egzersiz yapacaksanız biraz daha kalın yaklaşık 10 -15 mm civarındaki matlar idealdir. Pilates matlarının kalın olma sebebi ise pilates pozlarında, özelilikle yerde yapılan pozlarda omurganın incinmesini önlemek. Kalın matlar omurgaya masaj yaparak, rahatlatır.
Pilates ve Spor Matı
Kas gruplarınızı ve iskelet sisteminizi sakatlık riskine karşı koruyan spor ve pilates matı çeşitleri, vücut ağırlığınızı dengeli bir şekilde dağıtır ve spor performansınızı da artırır. Spor salonu yer minderi çeşitleri, ağırlık kaldırırken de size büyük fayda sağlar.
İlgili 34 soru bulundu
Ne Sıklıkta Pilates Yapmalıyım? Spor yapmak serotonin hormonu (mutluluk hormonu) salgıladığı için devamlı ve düzenli spor yaptığınızda kendinizi daha iyi hissedersiniz. Mat pilates ya da reformer pilates haftada en az iki en fazla üç gün yapılabilir. Grup derslerinde genelde tercih edilen haftada üç gündür.
Pilates, bedenin dengesine ve sağlıklı duruşuna yardımcı olan, omurgayı desteklemekte belirgin işlevi olan merkez kas grupları üzerine yoğunlaşan, aynı zamanda nefes teknikleri ve zihinsel konsantrasyon da içeren, güçlendirici, sıkılaştırıcı ve dengeleyici bir egzersiz programıdır.
2. Ekipman Seçimine Dlkkat Edin. · Pilates Matı: Pilates yapmak için ihtiyacınız olan ekipmanların başında yoga ya da pilates matı gelir. Evde, sert bir zemin üzerinde egzersiz yapmak, omurganız ve kaslarınız için doğru değildir.
İyi durulandıklarından emin olun ve bir yoga matını her zaman havada kurutun. Asla kurutucuya koymayın. Matınız yıkanmıyorsa, bir ölçek beyaz sirke ve üç ölçek su karışımı ile silmeyi deneyin. Temiz, nemli bir bezle durulayın ve kurumaya bırakın.
İdeali haftada 3 defa yapmak. Yapamıyorsanız, minimum 2 gün Pilates yapın. Bu sayede etkilerini görebilir ve forma girebilirsiniz. Eğer haftada 3 gün yapabiliyorsanız harika bir şey yapmış olursunuz.
Emin ellerde uygulanan Pilates ile hızlı sonuç almak sizin konsantrasyonunuz ve isteğiniz ile doğru orantılıdır. Düzenli uygulanan Pilates ile öğrenci, 1 ayda güç ve esneklik kazanır. Sıkılaşmak, incelmek, toparlanmak ve kas oranının artması 3 ay içerisinde gerçekleşmeye başlar.
Yoga ve pilatesin arasındaki en temel fark, odaklandıkları noktadır. Yoga ruh sağlığını geliştirmeyi amaçlarken pilates öncelikli olarak vücut sağlığına odaklanır. Her iki branş da ruh ve beden sağlığını olumlu anlamda etkiler, farklı öncelikler üzerinden hareket eder.
Düzenli pilates egzersizleri ile vücudunun yağ yakma kapasitesini artırabilir, ideal kilona kısa sürede ulaşabilirsin.
Pilates yaptıktan sonra cildin terler ve nem kaybı meydana gelir. Sağlıklı yaşam için cildinin de sağlıklı görünmesi şart! Kuruyan cildini canlandırmak ve ferahlatmak için pilates sonrası cildine Garnier Hyaluronik Aloe Jel'i uygulayabilirsin.
Duruş bozukluklarına yönelik çalışmalarda da Aletli Pilates, Mat Pilates'e göre daha hızlı sonuç verir. G&G Studio Suadiye Pilates Matwork dersleri 6-10 kişilik gruplar halinde yapılırken, Aletli Pilates dersleri tek (single), iki (düet) veya maksimum üç (trio) kişi ile yapılır.
Pilates veya egzersiz öncesi yapılan ısınma hareketleri spordan daha fazla verim almamızı sağlar. Esneme ve gerinme hareketlerinden oluşan bu dersimiz, kaslarınızın uzamasına yardımcı olacaktır.
Kalça Yuvarlama Hareketi:
Bu hareket için bir pilates topu ile çalışabilirsiniz. Pilates topunuz yoksa onun yerine bir sandalye de kullanılabilir.
Pilates Matları:
10 mm-15 mm arasında bir tercih daha doğru olacaktır. Bu şekilde omurga ve diz sağlığımızı daha iyi koruruz.
Pilates hareketlerini yapmasına engel olacak herhangi bir fiziki rahatsızlığı bulunmayan herkes pilates yapabilir. Omurilik ve eklem rahatsızlığı olup doktorlarının spor yapmasına izin verilmeyenler pilates yapmamalıdırlar. Bel ve boyun fıtığı olanlar ise hafif egzersizler şeklinde pilates yapabilirler.
Pilates yaptığınız günlerde vücudunuzun ihtiyacı kadar karbonhidrat ve protein almaya özen göstermelisiniz, aksi halde vücudunuz kas kütlenizden harcayacaktır. Pilates sonrası boşalan glikojen depolarını doldurarak enerjinin kastaki proteinlerden elde edilmesini önlemek kas yapımı için önemlidir.
İlk 30 dakika içinde 1 orta boy muz + 1 su bardağı az yağlı süt tüketimi glikojen depolarını yenilemekte, kas yapılanmasını ve onarılmasını sağlayarak ve kas gelişimini uyarmaktadır. Egzersiz sırasında kaybedilen minarelleri tekrar geri kazanmak için ise maden suyu + ayran tüketimi örnek olarak verilebilir.
Pilates, karın eritme egzersizleri bakımından çok zengin bir seçenektir. Evde zayıflamak için spor yapmak niyetinde olanların ilk aklına gelen şey bu olabilir. Haftada iki-üç kez pilates yapabilir, karın yağlarınızdan kurtaracak hareketlerle, formda kalabilirsiniz.
Reformer pilatesten en iyi şekilde verim alabilmek için en az 3 ay kadar süreye ihtiyacınız vardır. 3 ay içinde bedeninizdeki değişikleri fark edeceksinizdir. Buradaki önemli olan nokta vücudunuz istediğiniz şekli aldıktan sonra ya da verim elde ettikten sonra bırakmamanızdır.
Kalça Kaslarını Hedef Alan "Pilates Egzersizleri", Jimnastikle Bile Çalışmayan Kalça Kaslarını Harekete Geçirerek, Vücudunuzun Kısa Sürede Forma Girmesini Sağlıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri