En az lise veya denge mezunu olunması ile beraber 4 yıllık lisans üzerinden pilot olmak mümkün. Bu bağlamda Pilotaj bölümü ile birlikte Sivil Havacılık Yüksekokulu ön plana çıkar. Bu bölümlerden mezun olunması doğrultusunda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kapsamında bir eğitim daha almak gerekmektedir.
Üniversitemiz Pilotaj Lisans Programı, Sivil Havacılık Yüksekokulu altında eğitim veren lisans düzeyinde bir programdır. Bu programdan mezun olan öğrencilerimiz, Lisans Diploması ile birlikte SHGM'den Havayolu Nakliye Pilotu Lisansı (ATPL-(A)) almaya hak kazanacaklardır.
En az 17 yaşında olmak, Havacılık Tıp Merkezlerinden alınmış 2. sınıf sağlık sertifikasına sahip olmak, Adli Sicil Kaydı bulunmamak. Havayolu pilotu olmak ya da özel jetler gibi ticari uçaklarda pilot olup para kazanmak istiyorsanız ATPL, Havayolu Nakliye Pilotu Lisansı kurslarına katılmanız gerekecektir.
Havayolu pilotu (ATPL) lisansına sahip olmak için ödenmesi gereken ücretler, okullar arasında farklılık göstermekle beraber ortalama 80.000 Euro civarındadır. Paranızın karşılığında aldığınızın adil olup olmadığını ancak siz belirleyebilirsiniz. Maliyetleri muhakkak karşılaştırın.
Pilotaj bölümünün başarı sıralamaları ile taban puanlarına bakabilirsiniz. Pilotaj bölümünün verileri ÖSYM ve YÖK Atlas sitesinden alınmıştır. Üniversite Sayısı: Pilotaj bölümü toplam 12 adet üniversitede bulunmaktadır. SAY Puan türündededir.
İlgili 36 soru bulundu
Pilot Olmak İçin Boy/Kilo Sınırı Var MI? Hem kadınlarda hem de erkeklerde pilot olabilmek için belirlenmiş bir boy ve kilo sınırı bulunmaktadır. Pilot olmak isteyen erkek ve kadın adayların boylarının en az 1.57 en fazla ise 1.95 olması gerekmekte; beden kitle indekslerinin ise 20 ila 30 arasında olması istenmektedir.
Pilotaj sıralama ve Pilotaj puanları ile ilgili tablo sütunları aşağıdaki gibidir. Pilotaj Bölümü 2023 taban puanları en düşük 219,73930, en yüksek 532,88237'dir. Pilotaj Bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 620432, en yüksek 2185'dir.
Pilotaj Bölümü Sayısal (SAY) puan türünden öğrenci kabul etmektedir. 5. Verilecek pilotaj eğitimi neleri kapsamaktadır?
1) Pilotaj Eğitimi süresi ne kadardır? Pilotaj Eğitimimiz Hazırlık Sınıfı ile birlikte toplam 5 yıllık süreyi kapsamaktadır. İngilizce dil bilgisine sahip olan ve yapılacak sınavda muafiyet kazanan öğrenciler, uçuş eğitimlerini de içerecek şekilde 4 yıl akademik eğitim öğretim görürler.
Bir low cost havayolu şirketinde maliyet oldukça ön planda olduğundan dolayı yaz aylarında ortalama 20 gün, kış aylarında ise bu günler biraz azalır. Charter firmalarında ise, herşey örneğin uçuş satılan tur şirketlerine bağlı olduğu için kış aylarında bazen 3 gün, yaz aylarında ise 26 gün çalıştığınız da olabilir.
vatandaşı ve lisans mezunu olmanız gerekiyor. Yabancı dil olarak İngilizceniz iyi seviyede olmalı. İngilizce seviyeniz başvuru sınavları kapsamında teste tabi tutulacaktır.
Gözlük Takıyorum Pilot Olabilir miyim? Genelde gözlük kullanmanın pilotajı engelleyeceği yönünde yanlış bir kanı yaygınlaşmış olup, pilotaj göz şartları kapsamında gözlük, uçuş eğitimi veya uçuculuk meslek yaşantısının hiçbir evresinde sorun teşkil etmemektedir.
Türk Hava Yolları Havacılık Akademisi'nde ücretli pilot yetiştirme programında ücret netleşti. THY için yetiştirilen pilotlar dışında ücretli pilot adayı da almaya başlayacak olan THY Akademi'den pilot eğitimi almak isteyenler 85 bin euro'yu (yaklaşık 850 bin TL) gözden çıkaracak.
Haftalık uçuş görev süresi 60 saattir. b) Döner Kanat ve Diğer Hava Araçları Tek veya çift pilot: Günde 10 saat uçuş görev süresi, 6 saat uçuş süresi. 1.
Pilotlar, gerek yerli gerekse de yabancı havayolları başta olmak üzere birçok genel havacılık sektöründe çalışma imkanı bulabilirler. Ayrıca havacılık eğitimi sektöründe de istihdamları söz konusudur. Pilotlar talep durumunda orduda da belirli yeterlilikler sağlandığı takdirde görev alabilirler.
En az lise veya denge mezunu olunması ile beraber 4 yıllık lisans üzerinden pilot olmak mümkün. Bu bağlamda Pilotaj bölümü ile birlikte Sivil Havacılık Yüksekokulu ön plana çıkar. Bu bölümlerden mezun olunması doğrultusunda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kapsamında bir eğitim daha almak gerekmektedir.
En düşük yardımcı pilot maaşı 40.000 TL ve en yüksek yardımcı pilot maaş 60.000 TL olarak bilinmektedir. Kaptan pilot maaşları ise 60.000 TL ve 100.000 TL arasında olduğu tahmin edilmektedir.
a) En az 18 yaşında olmak. b) En az lise veya dengi okul mezunu olmak. c) SHGM tarafından düzenlenmiş geçerli 1. sınıf sağlık sertifikası sahibi olmak. ç) SHGM tarafından yetkili kılınmış uçuş eğitim organizasyonlarında gerekli teorik bilgi ve uçuş eğitimini başarıyla tamamlamış olmak.
Havacılık dilinin ve verilecek pilotluk eğitimlerinin büyük kısmının İngilizce olmasından dolayı, adayların iyi derecede İngilizce bilmesi isteniyor. Bu nedenle, son 2 yıl içinde uluslararası geçerliliğe sahip IELTS İngilizce sınavından istenilen minimum puanı belgeleyen pilot adaylarının başvuruları kabul ediliyor.
Zaten tüm pilotaj eğitimi gereksiz pahalı ve öğrencilerin ülkemiz dışında eğitim alacak yerleri kısıtlanmış durumda. Bunun üzerine 4000 Euro civarında ekstra masraf oluştuğu söylenmekte. Sadece bu ekstra eğitim zorunluluğunun karşılığı güncel kurlar ile 70,500 TL tutuyor.
Lisans Eğitimi: Pilot olmak için en az lisans diplomasına sahip olmanız gereklidir. Lisans eğitimi, ülkeden ülkeye farklılık gösterir. Bazı ülkelerde, pilot eğitimi üniversitelerde sunulurken, diğer ülkelerde özel uçuş okullarında sunulur. Uçuş Eğitimi: Pilot olmak isteyen adaylar uçuş okullarında uçuş eğitimi alırlar.
Pilot adayları bu eğitimlerde, matematik ve fizik derslerinin yanı sıra, SMS (Safety Management System), Hava Hukuku, Genel Uçak Bilgisi, Uçuş Prensipleri, Uçuş Performansı ve Planlama, Meteoroloji, Navigasyon, İnsan Performansı, İletişim, Operasyon Prosedürleri, Genel Uçak Emniyeti gibi dersleri alıyor.
Yine Antalya Bilim Üniversitesi tarafından 19 Mayıs tarihinde büyük bir emekle düzenlenen “Üniversitelerarası Hassas İniş Yarışması”nda KTO Karatay Üniversitesi Pilotaj Bölümü öğrencileri, takım sıralaması ve bireysel sıralamada birincilik alarak, havacılıktaki başarısını bir kez daha göstermiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri