e) Gece uçuşu yetkisi isteniyorsa gerekli eğitimleri almış olmak. f) Bu Yönetmelikte belirtilen uçuş tecrübesine sahip olmak. a) En az 18 yaşında olmak. b) En az lise veya dengi okul mezunu olmak.
Hususi pilot olma yaşı 18, Ticari pilot olma yaşı 21 dir. 60 yaş üzeri havayollarında 3 pilot uçmak gerekir. Maksimum 65 yaşına kadar uçabilirsiniz.
En az 21 yaşında olup, lise ya da dengi bir okuldan mezun olmak. SHGM tarafından düzenlenen 1. sınıf sağlık sertifikasına sahip olmak.
Pilotaj eğitiminde yaş sınırı yoktur. Ancak işe girmek için hedeflediğiniz havayolu şirketinin iç tüzüğünde yaş sınırı olabilir.
Bir kişinin global olarak geçerli ve en genç yaşta alabileceği lisans türü LAPL'dır fakat 14 yaşından gün almış bireyler 10 saatlik teori ve 8 saatlik uçuş eğitimi aldıktan sonra amatör havacı ünvanını kazanarak tek motorlu uçaklarda 2. Pilot koltuğuna oturabilirler.
İlgili 22 soru bulundu
Pilotlar, genellikle havayolu şirketleri, özel jet sahipleri ve hava kargo şirketleri gibi kurumlarda çalışırlar. Türkiye'de iş kurumu tarafından yayınlanan istatistiklere göre, ortalama bir pilot maaşı 80.000 TL ile 150.000 TL arasında değişebilir.
Lise mezunu olmakla beraber önlisans ya da lisans mezunları kapsamında pilot olmak mümkün. Bu konuda gerekli kriter ve koşullar doğrultusunda uçuş için ilgili belgeye sahip olmak gerekir.
Şartlar şu şekilde: T.C. vatandaşı olmak (Mavi kart sahibi olanlar başvuru yapabilir.) 01/01/1984 ile 31/12/2002 tarihleri arasında doğmuş olmak.
eleman.net verilerine göre, Pilot 2023 yılında ortalama 112.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Pilot , Temmuz 2023 yılında ortalama 112.700 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 96.800 TL maaş alıyordu.
Öncelikle sınavlarda birçok zorlu İngilizce testten geçmeniz gerekecek. Pilot olmaya karar verdiğiniz ve eğitim almaya başladığınız anda İngilizce seviyenizin gayet iyi olması şart. Eğitim esnasında dil öğrenmek gibi bir alternatif maalesef bu meslek için geçerli değil.
Seviye 4 dil yeterliliği 3 yıl, Seviye 5 dil yeterliliği 6 yıl, Seviye 6 dil yeterliliği süresiz olarak geçerli olacak. ICAO üyesi başka bir ülkenin sivil havacılık otoritesinden aldıkları lisansı Türk lisansına çevirecek pilotlar da, bu talimat kapsamında İngilizce dil yeterliliği sınavına girecek.
Pilotaj eğitimi almaya hak kazanan adayların eğitim masrafları Türk Hava Yolları tarafından karşılanmakta ve belirli bir süre zarfında çalışanın maaşından kesilmektedir. Pilotaj eğitimi ne kadar sürüyor? Teorik ve uygulamalı derslerden oluşan pilotaj eğitimi, 18-24 ay sürmektedir.
Pilot olmak için en az lise mezunu olmak gerekmektedir. Lise mezunu kişiler, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından ruhsatlandırılan herhangi bir uçuş okulundan ücretli eğitim alabilmektedir, Üniversitelerin dört yıllık Pilotaj bölümünden lisans derecesi ile mezun olunarak da pilot olunabilmektedir.
Pilot olmak için gerekli eğitim süresi, lisans türüne ve eğitim seçeneklerine bağlı olarak değişir. Genellikle, pilot eğitimi 2-4 yıl arasında sürer. Ancak, bazı ülkelerde, pilot eğitimi daha kısa sürebilir veya daha uzun sürebilir.
Zaten tüm pilotaj eğitimi gereksiz pahalı ve öğrencilerin ülkemiz dışında eğitim alacak yerleri kısıtlanmış durumda. Bunun üzerine 4000 Euro civarında ekstra masraf oluştuğu söylenmekte. Sadece bu ekstra eğitim zorunluluğunun karşılığı güncel kurlar ile 70,500 TL tutuyor.
2.Fiziki Koşullar: Boy uzunluğunun en az 165 cm. en çok 190 cm. olması, vücut kitle indeksinin (VKİ) en fazla 30 olması (VKİ=Vücut Ağırlığı (kg) / Boy uzunluğunun karesi (m2)); dilinde kekemelik, pelteklik ve tutukluk bulunmaması gerekir.
13) Uçuş görev süresi hiçbir şekilde haftalık 56 saati, bir ay içinde 210 saati, üç ay içinde 500 saati, bir takvim yılı içinde ise 1800 saati geçemez (Tablo–1).
Türkiye'de bir dönem için pilotların emeklilik yaşı 63 olarak uygulamaya alınmıştır. Şu an ise pilotların hizmet süresi 65 yaş olarak belirlenmiştir. Emeklilik yaşı pilotlar için ülkelere göre farklı koşullar doğrultusunda belirlenmiştir.
Sivil Havacılık Yüksekokulu Pilotaj Bölümü lisans düzeyi eğitim süresi (4 yıl) 8 yarıyıldır. Üniversitemiz 2022-2023 Akademik yılında, YKS-AYT Sınavı, sayısal (SAY) puan türünde, Pilotaj Programına 20 kontenjan ile öğrenci kabul edecektir.
Hostes olabilmek için getirilmiş olan yaş sınırı 30 olarak belirlenmiştir. 30 yaşını doldurmuş olan kişiler, hostes olabilmek için başvuru yapma hakkına sahip değillerdir.
Bugün dünyamızda birçok global havayolunda tecrübesiz kabin memuru olmak için üst yaş sınırı bulunmamaktadır.
THY, bir süre önce yaptığı alımlarda çok doğru ve yerinde bir kararla 2022 yılında yapılan tecrübesiz kabin memuru alımı yaş kriterini, 18 yaşını bitirmiş olup, 39 yaşından gün almamış olarak revize etmişti. Aynı uygulamanın yeni yapılacak 2 bin 600 kişilik alımlarda da geçerli olması birçok kişiye yarayacak.
BULAŞICI HASTALIKLAR Tüm Bulaşıcı Hastalıklar Geçmişte tanı konulan, tedavi olanlar da dahil olmak üzere bulaşıcı hastalıklar (HIV, Sifiliz, Tüberküloz, Hepatit B taşıyıcıları, diğer hepatit hastalıkları ve diğer bulaşıcı hastalıklar) tanısı olan tüm adayların işe girişi uygun değildir.
Ülkemizde bazı üniversitelerde pilotaj bölümü İngilizce olarak okutulmaktadır. Çünkü pilot olabilmek için yabancı dil şartı aranmaktadır. Türkçe okutulan pilotaj bölümlerinde ise akademik İngilizce ve temel İngilizce dersleri yer almaktadır.
Pilotlar, gerek yerli gerekse de yabancı havayolları başta olmak üzere birçok genel havacılık sektöründe çalışma imkanı bulabilirler. Ayrıca havacılık eğitimi sektöründe de istihdamları söz konusudur. Pilotlar talep durumunda orduda da belirli yeterlilikler sağlandığı takdirde görev alabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri