Bazı havayolu şirketleri saç sakal bakımında çok katı olabiliyorken bazıları düzgün bir şekilde kesilmiş belirli uzunluğa kadar sakalın olmasında sakınca görmüyor. Örneğin ülkemizde THY'de personellerin sakal bırakmalarına izin verilmiyor. Ancak Pegasus Airlines'ta böyle bir kısıtlamanın olmadığını söyleyebiliriz.
(3) Erkek personel sakal ve bıyık bırakamaz ve her gün sabah sakal tıraşı olur. MADDE 12 – (1) Erkek personelin tırnakları her zaman temiz ve tırnak renginin değiştiği çizgiye kadar kısaltılmış olur. (2) Kadın personelin tırnakları her zaman temiz olur.
h) Her türlü sakal ve bıyık bırakılamaz. Saçlar, kep giyildiğinde dışarı taşmayacak uzunlukta kesilir. Favoriler kulak deliği hizasını geçemez. Ancak görevin özelliğine göre ve en üst birim amirinin izni ile bu hususlar serbest bırakılabilir.
Polisler, hiçbir şekilde sakal ve bıyık bırakamaz. Saçlar, kep giyildiğinde dışarı taşmayacak uzunlukta kesilmelidir.
İş/toplu iş sözleşmesinde işçinin sakal bırakılabileceği yazılı ise işçi sakallı olarak çalışabilir. Sözleşmelerde sakalın nasıl olması gerektiği yazılı ise işçi yazılı olan şeklin dışında sakal bırakamaz.
İlgili 26 soru bulundu
Patron, iş sözleşmesinde belirtilen yada iş sözleşmesinde belirtilmeyip işyerinde uygulanan sakal bırakma uygulamasını değiştirmek istiyorsa bu konuda çalışanın rızasını almak zorunda. Çalışanın rızası olmadan işyerinde uygulanan sakal bırakma uygulamasını veya şeklini patron değiştiremez.
Saçlar, kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir), temiz bakımlı ve taranmış olur. (Danıştay Onikinci Dairesinin 20/4/2022 tarihli ve E.:2021/7000; K.:2022/2247 sayılı kararı ile iptal ibare; Hergün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz.)
Sadece bir hemşireye veya teknisyene, ara vermeleri gerektiğinde doldurmaları istenecek. Fakat kötü kliniklerde cerrahlar neredeyse bütün işi personele bırakabilir. Cerrahınızdan bu konuda bilgi isteyin. Ekstra Tedaviler: İyi klinikler genellikle sonuçlarınızı arttırmak için kan serumları gibi tedaviler sunar.
h) Her türlü sakal ve bıyık bırakılamaz. Saçlar, kep giyildiğinde dışarı taşmayacak uzunlukta kesilir. Favoriler kulak deliği hizasını geçemez.
Bina içinde ve görev mahallinde baş daima açık bulundurulur. Kulak ortasından aşağıda favori bırakılmaz. Saçlar, kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir, temiz bakımlı ve taranmış olur. Hergün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz.
Kol bölümünde jilet izi, ciddi kesik olanlar da elenir. Yazlık kısa kollu üniforma giyildiği zaman belli olacak, beş metreden görülecek her çeşit yara izi olanlar elenir. Piercing, çivi gibi materyal vücudunda bulunan kişiler elenir.
Bakanın aktardığı bilgiye göre polisler artık "Kılık Kıyafet Yönetmeliği"ne uygun şekilde resmi kıyafet giyerken bıyık bırakabilecek.
Erkek subay, askeri memur, astsubay, askeri öğrenci, erbaş ve erlerin kaşlarını aldırmaları, manikür yaptırmaları, pomat ve fazla koku kullanmaları, favori, biş, sakal ve bıyık bırakmaları yasaktır.
Pilotlara verilen eğitimin kapsamı, hiçbir şekilde kokpit dışına çıkmadan olayın kontrol altına alınması ve güvenli bir şekilde uçağın indirilebilmesi süreçlerini içeriyor. Silahlı pilotlar, kokpitte silahlarını kalçalarında kılıfında taşıyor. Dışarıda ise kilitli kutularda taşımaları gerekiyor.
BULAŞICI HASTALIKLAR Tüm Bulaşıcı Hastalıklar Geçmişte tanı konulan, tedavi olanlar da dahil olmak üzere bulaşıcı hastalıklar (HIV, Sifiliz, Tüberküloz, Hepatit B taşıyıcıları, diğer hepatit hastalıkları ve diğer bulaşıcı hastalıklar) tanısı olan tüm adayların işe girişi uygun değildir.
Ayrıca tümü vücut direncini kıran şeyler olan; erken kalkışlar, geç mesai bitimi ve farklı zaman dilimlerinde çalışma sebebiyle oldukça yorucu ve talepkar bir meslek. Sonuç olarak %70 göz kamaştırıcı ve %30 yorucu ve sıkıcı denebilir.
Dairesinin iptal kararına Yönetmelik metninde yer verildi. Artık resmen kamuda erkek memurlara sakal bırakmak serbest hale geldi.
YÖK Kanunu'nda böyle yasak yok
Halen yürürlükte olan YÖK Yasası'nın ek 17. maddesi, yürürlükteki kanunlara aykırı olmamak kaydıyla yükseköğretim kurumlarında kılık - kıyafetin serbest olduğunu belirtiyor.
Zabıta TV's post
Bu karara yapılan karar düzeltme talebi de reddedildi. Böylece sakal kesmeyene artık ceza verilmeyecek. resmen serbest hale gelmiş oldu. Kılık Kıyafet Yönetmeliği'nin iptali istemiyle dava açtı.
Cevap: Hayır bırakamaz. Gerekçe: 7068 Sayılı Kanun Madde 8 de “Kılık ve kıyafet ile ilgili olarak mevzuatta belirlenmiş kurallara uymamak.” Aylıktan Kesme Cezası gerektiren fiiller arasında sayılmakta olup; Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliği madde 5'te “Her türlü sakal ve bıyık bırakılamaz.
Bu hükme göre, ilgili mevzuatında düzenleme yer alan polisler, hakim ve savcılar ile askeri personel sakal tıraşı zorunluluğuna tabi olmaya devam edecektir.
Sakal çıkmasında testesteron hormonu etkilidir. Bir endokrinoloji polikliniğine başvurmanız ve yapılacak testlere göre hormonal bir bozukluk olup olmadığı anlaşılabilir.
edit: sakal bıyık yasak tolere etmiyorlar hemen hergün tıraş olman gerekebilir.
Sakallı aşçı olur mu
Yargıtayın kararında, yapılan iş ile kılık kıyafeti önemsediklerini ve işçinin yaptığı işe uyumlu olması gerektiğine de dikkat çekilerek, şöyle denildi: "Örneğin bir aşçının sakal ve bıyık bırakması veya bir cerrahın uzun saçlı olması kabul edilemez.
İş veren, iş yerinde yayınladığı kılık kıyafet ve görünüm talimatı ile çalışanların sakal ve bıyık kullanmasını yasaklayabilir. Bu kurala uymayan çalışanlarını da iş yerine almayabilir. Bu kurala ve yasağa uymayan çalışan, iş veren tarafından iki kez kınama cezası alırsa, iş veren işçinin iş sözleşmesini feshedebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri