Büyüklerimizin ev temizliğinde sık sık kullandığı arap sabunu pimapen temizliğinde mükemmel sonuç veriyor. Bir bulaşık süngerinin yüzeyine bir miktar arap sabunu damlatarak köpürt ve pimapenlerini sünger yardımı ile dairesel hareketlerle sil. Ardından temiz ve ıslak bir bez ile pimapenlerini durulamayı unutma.
Normal Pimapen temizliğinde aşındırıcı içermeyen sıvı veya krem deterjanlar kullanılmalı, temizleme işlemi beyaz yumuşak bir bezle yapılmalıdır. Pencerenin iç ve dış yüzeyi deterjanla ıslatılmış bezle camın silinmesi gibi birkaç kez sürülerek yapılmalı ve ardından bastırmadan kurulanmalıdır.
- Temiz bir bezi ıslatınız üzerine bir miktar çamaşır suyu damlatınız. Üzerinize gelmemesine özen gösteriniz. Çamaşır suyunun beyazlatıcı ve kirleri kıran etkisiyle sararmış lekelerin kaybolduğunu göreceksiniz. Amonyak gibi başka maddeler kesinlikle eklemeyiniz.
Camların Temizlenmesi:
En iyi şekilde sıcak su ve temiz bir bez ile yapılır . Camlar çok kirli olduğunda suya biraz deterjan da katılabilir. Dış yüzeyi özel kaplamalı çift camlar için (örn. Güneşten korunma camları) özel temizleme talimatları geçerlidir.
Sıcak Su ve Sabun: kurumuş pimapen etiketlerini ılık su ve hafifçe sabunlu bir bez veya sünger ile silin. Bu, yüzeydeki kirin ve bazı inşaat kalıntılarının çözülmesine yardımcı olabilir. Kurumuş etiketleri çıkarmak için saç kurutma makinesi veya fön makinesi gibi ısınma cihazları kullanabilirsiniz.
İlgili 24 soru bulundu
Bantlar plastik malzemeden oluştuğu için elastikiyetini kaybetmesinden dolayı sökülmesi zordur. Güçlü bir fön veya saç kurutma makinesi ile ısıya maruz bırakılırsa yüzeysel plastik kısmi olarak eriyecektir ve bütünlüğünü kazanacaktır.
Alkol kullanın! Pvc yüzeyindeki kurumuş bantlar basınca duyarsız hale gelmiş olabilir. Basınca duyarsız yapıştırıcılar için solvent olmayan (tiner gibi) alkolü kullanmayı düşünün. Sürtünme alkolü (izopropil) uyguladığınızda kurumuş bant kalıntısı yapışkanlığını kaybeder ve sökülebilir hale gelir.
Bunun için en doğal ve en sağlıklı olan madde olan beyaz sirkeyi kullanabilirsiniz. Cam silme için hazırladığını suyun içerisine az miktar beyaz sirke koyarak camlarınızı parlatabilirsiniz. Temizlenen camlarınızın uzun süre korunması adına camlarınızın üzerine gliserin damlatılan bir bezle temizle silebilirsiniz.
Leke tutmayan cam silme tarifi Beğenip kaydetmeyi. unutmayın Malzemeler; 2 su b kaynar su 1 yemek k. sirke 1 tatlı k bulaşık deterjanı 1 çay kaşığı zeytinyağı
Bir bardak suya birkaç damla limon suyu ekleyerek karıştırın. Limon suyu, lekeleri ve kirleri çözmeye yardımcı olabilirken, ferah bir koku bırakır. Sabunlu Su: Temizlik için yumuşak ve nötr bir sabunu hafifçe sulandırarak suya eklemek etkili bir temizlik sağlar.
Lekeleri Kolaylıkla Çıkaracak
Pimapenlerde oluşan lekeler için temizleme suyunun içine bir miktar beyaz sirke eklemeyi denemelisin. Sirkenin temizleyici etkisi hem yüzeydeki lekeyi çıkaracak hem de pimapeninn daha parlak görünmesini sağlayacaktır.
Mikrofiber bez veya gazlı bez gibi yumuşak ve çizilmeye neden olmayan bir bez kullanarak cam yüzeyi silin. Bez fazla ıslak olmamalıdır, sadece nemli olması yeterlidir. Cam yüzey üzerinde hafifçe dairesel hareketler uygulayarak silin.
SARARAN KAPILARI KAR BEYAZI YAPMAYA YARAYAN YÖNTEMLER
Karbonat ve sirke karışımı: Yarım çay bardağı karbonatı, sirkeli su karışımının içine ekleyin ve karıştırın. Bu karışımla kapıyı fırçalayın. Ardından nemli bir bezle kapıyı durulayın.
Bir sprey şişesine su ve sirke veya limon suyu karışımı hazırlayın ve cam yüzeyine püskürtün. Ardından, mikrofiber bez veya temizlik beziyle lekeleri ve pislikleri çıkarmak için ovun. Durulayın ve kurulayın: Cam yüzeyi temizledikten sonra, temiz suyla durulayın veya nemli bir bezle yüzeyi silin.
Pencerelerinizi hazırlayacağınız temizleme suyu ile temizleyin. Raylarda biriken kirleri ince bir fırça yardımıyla sürterek temizleyip kalan kalıntıları ise bir bez yardımı ile alabilirsiniz. Camları temizlemek için ise cam sillerden yardım alabilirsiniz.
Sprey şişesinde 3 su bardağı su, 2 su bardağı sirke ve bulaşık deterjanı koyarak camlar silinebilir. Bu karışım ile silinen camlar daha çok parlayacaktır. - Buğulu camlar için yumuşatıcı kullanmak etkili bir çözüm olabilir.
Sıcak su doldurduğunuz yıkama kabının içine bulaşık deterjanı koyarak, sünger yardımıyla temizleyebilirsiniz. Cam eşyalarınıza cam temizleme spreyi sıkarak parlatabilirsiniz.
CAM VE AYNA TEMİZLİĞİ
Camlarınızı silmek için yine bir sprey şişesine 3 su bardağı ılık su, 2 su bardağı sirke ve 1 yemek kaşığı kadar bulaşık deterjanınızdan koyup çalkalayın. Bu karışımla da camlarınızın temizliğini sağlayabilirsiniz.
el izi bırakmayacak cam silme suyu tarifi vericem. boş ve yıkanmış. 1 sprey şişesine 1 yemek kaşığı bulaşık deterjanı. 1 yemek kaşığı bulaşık makinası parlatıcısı. 1 yemek kaşığı elma sirkesi. ve 2 su bardağı kaynar suyu ekliyoruz. ve çalkalıyoruz.
3. Cam silerken mutaka sirke kullanın. Bir sprey şişesine 3 su bardağı su, 2 su bardağı beyaz sirke ve bulaşık deterjanı koyun. Camları bu şekilde silerseniz daha temiz gözükecektir.
Bu yüzden pencerelerinizde ısıcam kullanmanız önerilir. Isıcam sayesinde yoğuşma olmayacaktır ve bu sayede buğuda olmamış olacaktır. Isıcam kullanıldığı zaman iç camlarda oluşan sıcaklık korunacağından su buharı gibi durumlardan dolayı olan buğuyu önleyecektir.
Pimapen temizliğinde beyaz sirke kullanımı gözle görülür bir temizlik sağlar. Yüzeye zarar vermeden lekelerin çıkmasını sağlayan beyaz sirke aynı zamanda dezenfektan etkisine sahiptir. Silme suyunun içine bir fincan beyaz sirke koyarak pimapendeki sararmaları azaltıp pimapenin parlatılması sağlanır.
Yapıştırıcıyı sertleştirmek için az miktarda sofra tuzu uygulayın. Ardından, çıkartma soyulmaya başlayana kadar dezenfektanlı ıslak mendil kullanın. Birkaç ıslak mendil kullanmanız gerekebilir. Kalıntının üzerine bir silgi sürün.
Suyun içerisine bir miktar beyaz sirke dökün. Beyaz sirke asidik olduğu için etiketteki tutkalın çıkmasını kolaylaştırır. Kavanozu en fazla 30 dakika kadar bekletin ve ılık suyun altında ovalayarak durulayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri