Çubukların uçları arama yapılacak yere dik bakar. Cihaz pillidir. Çalıştırıldıktan sonra arama yapılacak yere çubuklar yaklaştırılır. Her hangi bir metal yoğunluğu ile karşılaştığında çubuklar birbirine çapraz yapacaktır.
Altınarama çubukları, bulunduğu alanlarda toprak altında olan altınların bulunmasını sağlayan L şeklinde bir çubuktur.
Ancak yapılan bazı testlerin bu alanda istatistik olarak işe yaradığını gösterdiği bilinmektedir. Alan tarama altın bulur mu gibi başlıklarla sıklıkla değerlendirilen konu dahilinde 3 adet kapalı kova içinde hangisinde altın bulunduğunun denendiği bir testte çubukların yüzde yetmiş doğruluk oranı sağladığı görülmüştür.
Define arama çubuklarının çalışma prensibi antenlerden alınan elektromanyetik dalgalara dayanmaktadır. Altın arama çubukları da toprak altında kalan madeni ayrıştırıcı özelliği ile daha detaylı algılama sağlar.
Bazen, pirinç bir çubuğa binen biri tam olarak metalle karşılaştığında, çarpma çubuğu dik durur ve diğer çubuk ona doğru bir üçgen olacak şekilde yaslanır. Bu şekilde kullanılan pirinç çubuklar sahada hiçbir metali kaçırmaz.
İlgili 39 soru bulundu
Pirinç çubuk alaşımı, esasen bakırın çinko ile karışımından elde edilen kahverengiye çalan sarı renkli metaldir. Pirinç alaşımı içinde bakır ve çinko kadar olmasa da, kurşun, nikel, mangan, aliminyum, fosfor, arsenik, tunç ve kalayda bulunur.
Alan tarama çubukları özellikle geniş alan taramaları için işe yaramaktadır ve tercih edilmektedir. Alan tarama çubukları ile 400- 500 metre genişliğinde arazi taramaları yapabilirsiniz. Alan tarama çubukları için satın almadan önce detaylı bilgi edinip alan taramasındaki amacınıza uygun olup olmadığını kontrol ediniz.
Alan tarama çubukları farklı iş alanlarında kullanılır. Su, maden ya da metal gibi materyallerin tespit edilmesinde bu çubuklardan yararlanılır. Kullanım amacı ve alanı geniş olan alan tarama çubukları bu durumuyla oldukça fazla seçeneği de bulundurmuş olur.
En çok kullanılan su bulma yöntemi, Y ya da sapan şeklinde fındık, karaağaç ve meşeden yapılan ağaç çubuklar ile su aramadır. Bu işlemde, Sapanın iki ucunu ellerinizle tutup, sapını toprak alana doğrultuyorsunuz. Su kaynağına rest gelindiğinde, titreme ve sap kısmı aşağı doğru hareket etmeye başlıyor.
yüzden radyestezi yöntemi ile define, su, altın vb. enerji alanımızı geniş tutmuş oluruz.
Define arama çubukları, alan taramasını anten sayesinde tespit eder. Toprak altının çok derinindeki alan tarama define arama çubukları ile mümkündür.
İzinsiz bir şekilde altın ve define aramanın suç olduğunu bilmelisiniz. İzinsiz şekilde define araştırması yapan kişiler 3 aydan 2 yıla kadar uzanan hapis cezasına uğrayacakları kanun kapsamında belirtilmektedir.
Mıknatıslar nikel, kobalt, demir gibi elementleri çekme özelliği gösterirken, bakır, alüminyum, altın ve gümüş gibi maddelerde çok da etkili değildir.
Altın, birçok kaya türünde karşımıza çıksa da en fazla kuvars kayalarda bulunur. Bu ne kadar önemli bir ipucu gibi görünse de kuvars kayalar o kadar fazladır ki daha fazla bilgiye ihtiyaç duyulur. Bu yüzden de kirli ya da çürümüş olarak bilinen kuvarslara bakmak, altın bulma olasılığını artıracaktır.
Mıknatıs, demir, kobalt ve nikel gibi madenleri çekmektedir. Bakır- alüminyum gibi maddelere ve radyum, paladyum, altın, gümüş ve platini çekmemektedir. Pek çok alanda kullanılan değerli madenler gurubunda bulunan mıknatıslar, soy metal özelliğine karşı çekim gücünden yoksundur.
Uydu görüntüleriyle yerin altını görmek ve bilgi edinmek mümkün mü? Optik Sensörler ile yer yüzeyinin altından bilgi edinmek mümkün değildir. Ancak aktif algılayıcıların (SAR, Radar, vb.) uygun koşullarda yer yüzeyi altından bilgi edinmesi bir dereceye kadar mümkün olabilir.
Geçen yüzyıl boyunca yapılan çeşitli araştırmalar, eline çubuk alıp su arayan herhangi bir kişinin suyun yerini tahmin etmede herkesten daha iyi olmadığını göstermiştir. Konuyla ilgili hiçbir araştırma ve deneyde gerçekten işe yaradığına dair bir kanıta rastlanmamıştır.
Su aramada genellikle söğüt ve incir ağacı dalları kullanılır. Çünkü, söğüt ve incir dalı suya duyarlı bir bitkidir. Yeraltı seviyesi yüzeye yakın ve bolsa, söğüt ve incir dalı tepki veriyor ve yeraltı suyu bulunabilir diye bir fikir var.
Çubukları bozmadan farklı bir yerden yürüyelim; çubuklar tekrar çarpı yapar boşluğun bittiği yerle tekrar çarpı yapan yer boşluğun genişliğidir. Bozmadan tekrar yürüyelim çubuklar açılır daha sonra tekrar çarpı yapar son çarpı yapan yerle şimdiki çarpı arası boşluğun yüksekliğidir.
Cihaz ana ekranında seçilen frekans değeri ile alan tarama anteni veya çubuğunun ilettiği frekans değerinin aynı değere sahip olduğundan şüphe duyulmaktadır. Bir multimetre cihazı ile bu değeri ölçebilirsiniz. Böylece kullandığınız alan tarama cihazının doğruluğunu ölçmüş olursunuz.
Alan tarama cihazı, çalışma prensibi olarak elektromanyetik alandan yararlanılarak üretilmiştir. Maddelerin sahip olduğu ve yaydığı farklı frekansları bulunmaktadır. Alan tarama cihazları maddelerin yaydığı bu frekans aralıklarını ölçer ve farklı frekans aralığına sahip madde tespit ettiğinde uyarı verir.
Alan tarama cihazı nedir; alan tarama cihazları yerin altına gönderdiği frekanslarla birlikte cihazın hedef kaynağına ulaşması sonucu alarm vermektedir. Bu alarm, cihazın oluşturduğu elektro manyetik dalgaların yerin altındaki maddeye çarptığı ve sinyalin önünü kesen bir maddenin varlığını ispatlar.
Topraklama çubuğu, bakır çapı 12,4 mm ile 40 mm arasındaki ölçülerde, boyu ise 1m ile 1,5m arasındaki uzunluklarla topraklamayı sağlayan, toprağa çakılarak kullanılan topraklayıcılardır. Topraklamada önemli husus iletkenlerin toprağın derine çakılması ve çubuğun toprağın altında kalmasıdır.
Okul Öncesi Çocuklarınız İçin Renkli Abeslang.
Alan taramalar, özellikle geniş arazilerde ve çok derinde olabilecek bazı metal veya boşlukların tespitinde kullanılan yardımcı cihazlardır. Alan tarama cihazları detektörlere nazaran büyük arazilerde hedefe varmada ya da yön göstermede çok daha pratik ve hızlı sonuç veren cihazlardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri