Pişik Nasıl Geçer? Pişik oluşan bölgeyi ılık suyla durulayıp, kuruduktan sonra çinko oksit veya vazelin içerikli pişik kremleri ve nemlendiricilerin sürülmesi pişiği geçirmeye yönelik uygulanabilecek doğal tedavi seçenekleridir.
Pişik gelişen bölgelerin tedavisinde çinko bazlı krem veya jeller kullanılabilir. Yine vazelinli kremler ve alkol bazlı olmayan nemlendiriciler yararlı olabilir.
Pişik olan bölgenin hijyenine dikkat edilmesi ve kuru kalmasının sağlanması pişiğin birkaç gün içinde geçmesini sağlar. Tahriş olan bölgeye çinko içeren losyon ve kremler kullanılabilir.
Probiyotikli yoğurt: Probiyotikli yoğurt, cildin kendi kendini iyileştirmesine yardımcı olur ve pişik için kullanılan doğal yöntemlerden birisidir. Burada önemli olan yoğurdun doğal ve şekersiz olması gerektiğidir. Her bebek bezi değişiminden sonra pişikli olan bölgeye oda sıcaklığında yoğurdu sürebilirsiniz.
Bebek bezi alanını sabun ve su ile nazikçe temizleyin ve kurulayın. Çinko oksit veya petrol içeren kremler ve merhemler cildi yatıştırmaya ve nemden korumaya yardımcı olur. Her bez değişiminde üzerine kalın bir şekilde (kek kreması gibi) sürülmelidir.
İlgili 15 soru bulundu
Bebek cildi, yetişkinlerden daha hassas olduğu için, sadece bebeklere özel olarak formüle edilen pişik önleyici kremleri seçmenizi tavsiye ediyoruz. En iyi pişik kremi markaları arasında, Mustela, Babe, Hametol, Burt's Bees, Veleda, Nivea Baby, Sebamed öne çıkmaktadır.
Pişik için sadece çiğ olması gerekmiyor, çok çok iyi kalite sızma bir zeytinyağı da olabilir-ama rafine zeytinyağlar kullanmayın! Sürmeden su ile biraz seyrelterek, temizlediğiniz popoya sürebilirsiniz. Azıcık kullanma ve pişiğin seyrini izleme şartı ile.
Bu bağlamda bebek pişikleri için zeytinyağı ve lavanta yağı önerilirken yetişkinler pişikleri için de yoğurt ve Hindistan cevizi yağı önerilmektedir. Orijinal zeytinyağı ve lavanta yağı, özellikle bebeklerde oluşan pişiklerde hızlı sonuçlar vermektedir.
Pişik enfeksiyonuna en çok neden olan mikroplar stafilokok bakterisi ve kandida türü mantardır. Kandidaya bağlı enfeksiyonlar; içi dolu sivilce şeklinde kırmızı pütürlere ya da yanmış, sıyrılmış gibi bir görüntüye neden olur.
Pişik Ne Kadar Sürer? Hafif pişik vakaları genellikle evde tedaviyle 3-4 gün içerisinde kaybolabilir. Ancak daha ciddi durumlarda antibiyotik ve antifungal tedavisi gerekebilir. Bu ilaçlar ve kremlerle pişiğin geçme süresi bir hafta veya daha uzun sürebilir.
Doğal ve katkısız Hindistan cevizi yağını, bebeğin pişik olduğu noktalara sürün. Sürme esnasında bir pamuktan yardım alabilirsiniz. Pişikler geçene kadar bu uygulamayı denemelisiniz. Hindistan cevizi yağı, bebeğin cildini koruyacak ve pişiği iyileştirecektir.
Pişik olunduğunda mantar enfeksiyonunu ayırt edebilmek için deriyi gözlemlemek gerekir. Döküntü olan bölgenin çevresinde küçük kırmızı benekler de oluşmaya başlarsa mantar enfeksiyonu olup olmadığını öğrenmek için doktora başvurulması gerekir. Pişik problemi için reçete edilen kremler kortizon içerebilir.
Bebeklerde Pişik Nasıl Geçer? Bebeklerde pişik tedavisinde amaç, bebeği rahatlatmak için ağrıyan cildi yatıştırmak ya da cilt üzerinde koruyucu bir bariyer oluşturarak pişik oluşumunun önüne geçmektir. Genellikle bebeğin altı temizlendikten sonra pişik önleyici çinko içeren krem ya da merhem sürülmesi önerilir.
Çünkü pudranın tanecikleri ve sonrasında oluşan küçük pudra kümecikleri en hareketli bölge olan kasık bölgesinde ve kıvrımları arasında sürtünmeye bağlı cilt travmasını artırarak pişik gelişimine zemin hazırlar. Bunun yerine her alt temizliğinden sonra pişiği önleyici kremler sürülmeli.
Uzmanlar bebek pudrasının düşünülenin aksine pişikleri azaltmadığını da ortaya koyuyorlar. Talk pudrası döküldüğü yerdeki nemi tamamıyla çeker. Nemsiz kalan ciltse pişiklerden kurtulmak yerine daha da tahriş olabilir. Ayrıca pudra bebeğin cildinde birikerek çeşitli bakterilere ve iltihaplara da davetiye çıkarabilir.
Yetişkinlerde Pişik Sebepleri
Sürtünme, ıslaklık ve nem, enfeksiyonlar, alerjik reaksiyonlar ve irritan faktörler yetişkinlerin cildinde tahrişe ve dolayısıyla pişiğe yol açabilir. Peki, bu durumda ne yapmak gerekir? Cevap aşağıda. Cildi temiz ve kuru tutmak: pişik tedavisinde cildi temiz ve kuru tutmak önemli.
Pişik, bebek bezi bölgesinde kızarıklık, ıslaklık, kabarma ve tahriş gibi belirtilerle kendini gösterir. Bebekte ağlama ve huzursuzluk, pişik belirtileri arasındadır. Düzenli bez değişimi, cildin temiz ve kuru tutulması pişik tedavisinde önemlidir. Pişik kremleri ve merhemler, cildi yatıştırmaya yardımcı olabilir.
Temiz bir pamuğu ılık suya batırarak da temizliği sağlayabilirsiniz. Bebeğinizin poposunu ılık suyla yıkayın ve pamuklu bir havlu yardımıyla kurulayın. Banyo yaptırırken de köpük ya da sabun kullanmayın. Banyo sonrasında ince bir tabaka halinde pişik kremi kullanabilirsiniz.
Çilek, yaban mersini, portakal, limon, mandalina, greyfurt, üzüm, domates ve domates bazlı ürünler gibi asidik besinler pişiğin şiddetini artırabilir. Bebekte pişik varken ishal gelişmesi pişiği kötüleştirebilir.
Bebek bezi markası değiştirmek pişik yapar mı? Bebek bezi markası değiştirmek pişik yapabilir, çünkü her markanın farklı malzemeler ve kimyasallar içerebilir. Bu nedenle, bebeğinizin cildi yeni markanın içeriğine karşı hassas olabilir ve pişiğe yol açabilir.
Çocuklarda bez kullanımına bağlı olarak genital bölgede ortaya çıkan mantar ve ekzemaya halk arasında verilen isimdir. Pişik bu bölgenin idrar ve gaitaya bağlı olarak tahriş olması ile ortaya çıkar. Burada ekzema ve mantar enfeksiyonları bazen ayrı ayrı bazen birlikte de görülebilir.
Gece beslenme sırasında bebeğinizin altını değiştirmeye gerek yoktur.Uykuda kaka yapmazlar uyanıp da kaka yaparsa altını değiştirmeniz gerekir. Günümüzde tek kullanımlık bebek bezleri yaygın kullanılmaktadır.
Bebek vazelinleri bebeklerin cildini nemlendirme, nemi cilde hapsetme, egzama, konak ve pişik gibi cilt problemlerinin önlenmesine ya da iyileştirilmesine yardımcı olma gibi işlevlere sahiptir. Bu sebeple bebeklerin ciltlerinde herhangi bir bölgede kullanılabilirler.
bebek pişikleri için doktorumuz tarafından da önerilen bi koca karı ilacı; zeytinyağını tavada yakıyorsunuz, yani yağ yanana kadar ocakta bekletiyorsunuz. soğuduktan sonra minik bir kavanoza koyun, pamukla küçük pipiye/kukuya tatbik edin.
İsilik: Bebeklerde görülebilen sivilceli pişik türündeki cilt sorunu genellikle isilik problemi olarak karşımıza çıkıyor. Bebeği aşırı şekilde sıcak tutmak ve kat kat elbise giydirmek, ter bezlerinden gerektiği kadar ter atılamamasına neden olabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri