Aşağıdaki yöntemler arasından seçim yapabilirsiniz: ▸ Sağ tıklama dönüşümü: Herhangi bir webp resmine sağ tıklayın ve içerik menüsünden "Resmi JPG olarak kaydet"i seçin.
WebP dosyalarını açmak için çeşitli görüntü düzenleme programları kullanılabilir. Adobe Photoshop, GIMP, Paint.NET gibi popüler programlar genellikle WebP formatını destekler. Dosyayı bu programlardan birine yükleyerek düzenleyebilir veya görüntüleyebilirsiniz.
WebP dosyası nedir? Google, internette yükleme sürelerini daha hızlı hale getirme misyonunun bir parçası olarak WebP formatını kullanıma sundu. WebP, web sitelerinin PNG ve JPEG gibi geleneksel formatlardan çok daha küçük dosya boyutlarıyla yüksek kaliteli görüntüleri göstermesini sağlar.
Bitmiş bir dosyayı Adobe Photoshop'ta kaydetmek istediğinizde Dosya menüsünü tıklatıp Farklı Kaydet'i seçerek JPEG dosyası oluşturabilirsiniz.
İlgili 41 soru bulundu
JPG'ler ve JPEG'ler aynı dosya formatıdır. JPG ve JPEG, Joint Photographic Experts Group'un kısaltmasıdır ve her ikisi de raster görüntü dosyası türleridir. JPG'nin dört karakter yerine üç karakter uzunluğunda olmasının tek nedeni Windows'un ilk sürümlerinin dosya adları için üç harfli bir uzantı gerektirmesidir.
Klasördeki tüm dosyaları shift tuşuna basarak toplu olarak, aynı anda seçer ve sağ tık ile yeniden adlandıra basarsanız bu iş oluyor. Çıkan kutucuğa istediğiniz ismi verin ve enter yapın. Dosya uzantıları değiştirme bu anlamda kolay gözüküyor.
WebP vs JPEG
WebP daha küçük dosya boyutuna sahip olmasıyla JPEG'ten farklılaşır. JPEG veya JPG, çok renkli görüntüler için iyi bir seçenektir. Özellikle kaliteli fotoğraflar için tercih edilen JPEG'te sıkıştırma yapıldığında görüntü kalitesinde belirli bir kayıp yaşanır. JPEG animasyon görsellerini desteklemez.
WebP; kaliteyi etkilemeden PNG, JPEG veya GIF dosya boyutlarını önemli ölçüde azaltabilir. JPEG'ler, çok sayıda renk içeren son derece ayrıntılı görüntüler içindir ve bu da onları fotoğraflar için mükemmel yapan özelliktir. Ancak, dosyaları genellikle çok büyüktür ve sıkıştırmalarda kaliteleri etkilenebilir.
Not: WebP, dosyanın üzerine yazma veya veri kaybı riski olmadığında Dosya > Farklı Kaydet bölümünde tercih edilen bir dosya biçimi olarak da kullanılabilir. Kopyasını Kaydet iletişim kutusunda, Biçim açılır menüsünde tercih ettiğiniz biçim olarak WebP'yi seçin ve Kaydet'e basın.
Eylül 2020'de Safari'de WebP sürüm 14ile web desteği eklenmiştir. Destekleyici libwebp kitaplığı, Nisan 2018'de 1.0 sürümüne ulaşmıştır. Ocak 2023 itibarıyla WebP, dünya çapında kullanılan web tarayıcılarının %96,3'ü tarafından desteklenmektedir.
WebP, web üzerinde daha küçük ve daha zengin görüntüler için kayıpsız ve kayıplı sıkıştırma sağlayan modern bir görüntü biçimidir. WebP Görüntü Uzantısı, WebP görüntülerini Windows 10 Microsoft Edge tarayıcısında görüntülemenize olanak sağlar.
JPEG, Joint Photographic Experts Group (Birleşik Fotoğraf Uzmanları Grubu) tarafından standartlaştırılmış bir sayısal görüntü kodlama biçimidir. Bu biçim, 1994 yılında ISO 10918-1 adıyla standartlaşmıştır.
Ayrı bir resim dosyası olarak kaydetmek istediğiniz resme sağ tıklayın ve ardından resim olarak kaydet'e tıklayın. Kayıt türü listesinde, istediğiniz dosya biçimini seçin. Dosya adı kutusuna, resim için yeni bir ad yazın veya önerilen dosya adını kabul edin.
Joint Photographic Experts Group (JPEG) dosyaları, dijital fotoğrafları saklamanın en yaygın yollarından biridir. Birçok modern fotoğraf makinesi, fotoğraf çekmek ve saklamak için bu dosya türünü kullanır. JPEG'ler, görüntü dosyası boyutunun önemli ölçüde küçültülmesi için sıkıştırma işleminden geçer.
JPG, en yaygın kullanılan görüntü formatlarından biri olduğundan destek konusunda bir problem yaşanmaz. Bir JPG dosyası, Windows işletim sisteminde Fotoğraflar uygulamasıyla ve MacOS işletim sisteminde Apple Fotoğraflar ile kolay bir biçimde açılabilir.
Tüm resimler sıkıştırılmamış olduğundan, mevcut en yüksek kaliteli resim formatı TIFF'dir. PNG görüntüleri kayıpsız bir sıkıştırma formatı kullanır, bu nedenle depolama için sıkıştırıldıklarında hiçbir kalite kaybı olmaz.
WebP, Google tarafından 2010 yılında geliştirilen bir dosya formatıdır. Kaliteyi koruyarak görüntüler için daha yüksek bir sıkıştırma oranı sağlar. Web yöneticileri ve geliştiricileri, sitenizin daha hızlı yüklenebilmesi için daha küçük dosya boyutlarında görüntüler oluşturabilir.
PNG dosyaları, daha büyük dosya boyutuna sahiptir ve görüntü kalitesini korur. JPG dosyaları ise, bir miktar kalite kaybına uğrasa da dosya boyutları çok daha küçüktür ve dosyalar çok yönlüdür. JPG, resimleri depolamak için varsayılan dosya biçimidir.
Avif, gelişmiş ve verimsiz olmayan WebP formatının bir çeşididir. WebP formatı, internet üzerindeki görüntülerin sıkıştırılması için kullanılan bir görüntü dosyası formatıdır. Avif ise WebP formatına alternatif olarak geliştirilmiş bir format olup, daha yüksek sıkıştırma oranı ve daha iyi görüntü kalitesi sunar.
Portable Network Graphic'in kısaltması olan PNG, bir raster görüntü dosyası türüdür. PNG'ler, grafikleri saydam veya yarı saydam arka planlarla işleyebildiğinden, özellikle web tasarımcıları arasında popüler bir dosya türüdür.
Portable Network Graphics, kısaca PNG, Türkçesi ile Taşınabilir Ağ Grafiği; görüntü saklama amacıyla kullanılan bir görsel dosya formatıdır. JPG ve JPEG dosya formatlarından sonra en çok kullanılan görüntü saklama biçimi olan PNG, diğer görsel dosya formatlarından farklı olarak pek çok avantaj da sunar.
Windows Gezgini'ni açın, Görünüm'e tıklayın ve açılan panelde Dosya türü uzantıları ibaresinin yanındaki kutucuğu işaretleyin. Bu işlem dosya uzantılarınızı görünür hale getirir.
Dosya (Bilgisayar Dosyası/Dijital Dosya)
En çok kullanılan dosya türleri ve uzantıları; metin dosyaları(txt), word dosyaları(doc, docx), excel dosyaları (xls, xlsx), powerpoint dosyaları(ppt, pptx), pdf dosyaları(pdf), resim dosyaları(png, jpg, jpef), ses dosyaları(wav, mp3) ve video dosyaları( avi, mp4)'dır.
Görev çubuğundaki arama kutusuna dosya gezgini yazın ve arama sonuçlarından Dosya Gezgini'ni seçin. Görünüm'ün altındaki Dosya Gezgini'nde yer alan Göster/gizle grubundan Dosya adı uzantıları onay kutusunu seçin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri