İşlenmiş etler; bol miktarda tuz, kimyasal, koruyucu ve tatlandırıcı içerir. Tüm bu zararlı içerikleri mikrodalga radyasyonuyla birleştirince ortaya harika(!) bir yemek çıkacağını söylememize gerek var mı? Eğer kolestrol seviyenizin tavan yapmasını istemiyorsanız işlenmiş etleri mikrodalgada ısıtmaktan vazgeçmelisiniz.
Mikrodalgada kavurma ısıtılır mı? Günümüzde mikrodalga dondurulmuş ürünlerin çözdürülmesinde, kurutma, kavurma ve pişirme işlemlerinde kullanılmaktadır.
Eti soğuk suda çözdüreceksiniz paketinden çıkarmayın. * Mikrodalga yöntemi, et hemen pişirilecekse kullanılmalıdır. Çünkü mikrodalgada çözülme sonucu etin bazı bölümleri ısınabilir, hatta pişebilir. * Dondurulmuş eti, fırın, ocak ya da ızgarada çözdürmeden de pişirebilirsiniz.
Yiyecekleri taze olarak tüketmek her zaman sağlık açısından yararlıdır. Ancak ne kadar lezzetli ve sağlıklı olursa olsun, bazen taze hazırlanmış bir yemekte sağlık açısından yararını kaybeder ve bir mikrodalga fırında yeniden ısıtırsanız gıda zehirlenmesine neden olabilir.
İlgili 31 soru bulundu
İşlenmiş etler; bol miktarda tuz, kimyasal, koruyucu ve tatlandırıcı içerir. Tüm bu zararlı içerikleri mikrodalga radyasyonuyla birleştirince ortaya harika(!) bir yemek çıkacağını söylememize gerek var mı? Eğer kolestrol seviyenizin tavan yapmasını istemiyorsanız işlenmiş etleri mikrodalgada ısıtmaktan vazgeçmelisiniz.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Et tekrar ısıtılır mı? Yemekleri tekrar tekrar ısıtmak bakteri oranının artmasına neden olur. Bu nedenle olabildiğince tek seferlik yemekler yapmalı, özellikle et gruplarında dikkatli olunmalıdır.
-Çalışma süresini 1 dakikaya ayarlayıp, çalıştırın. 1 dakika süreyi aşmamaya dikkat edin. -Süre sonunda kabı fırından çok dikkatli bir şekilde çıkarın ve içindeki suyu dökün. -Kap sıcaksa mikrodalgada kullanmayın.
Mikrodalgada veya soğuk suda çözdürülmüş etler +4 derecenin üzerinde tutulduğu için tekrar dondurulmamalıdır. Dondurulmuş etleri çözdürmeden doğrudan fırında veya ızgarada pişirebilirsiniz.
Tavuklar mikrodalgaya konulmamalıdır. Mantar gibi, protein açısından zengindir. Bu, yeniden ısıtma etkisi altında tadını tamamen değiştirir. Tavuk eti, ciddi gıda zehirlenmesine yol açabilecek zararlı bakterileri serbest bırakır. Isıtıldığında sadece tadı değişmekle kalmaz, mikrodalga fırın hiçbir bakteriyi yok etmez.
Geleneksel Döner Lezzeti 4 Dakikada Sofranızda...
Mikrodalga fırında 700 watt 4 dakika, Tavada 4 dakika, Fırında 250°C de 4 dakika ısıtıp tüketebilirsiniz.
7-Bazı tabaklar
Bazı tabakların üzerinde metal rengi desenler bulunur. Bu tabakların da mikrodalga içinde kullanılması doğru değildir. Mikrodalga içinde bir ısıtma yapılacaksa, kesinlikle düz renk ve cam tabaklar kullanmalısınız.
Mikrodalga fırınlarında cam, kağıt, seramik veya plastik kaplar kullanılmaktadır. Çünkü mikrodalgalar bu malzemelerden geçebilmektedir. Mikrodalga fırında kullanıma uygun olmayan plastik kaplar, mikrodalga fırında kullanılmamalıdır.
Etinizi mikrodalganın içine sığacak büyüklükte bir kaba alın. Kabınızın aliminyum ya da metal olmamasına dikkat edin. Çözülme özelliğini seçin ve çalıştırın. Böylece etiniz hızlı bir şekilde çözülecektir.
İşte bu soruna tek bir bardak yardımı ile son verebiliriz. Tabağınızın tam ortasına mikrodalgaya dayanıklı bir bardak koyun ve yemeğinizi kenarlarına yayın. Eşit oranda ısıtılmış yemeğiniz saniyeler içinde hazır.
Ya da buzluktan çıkardığı donmuş bir etin 1 dakikadan kısa süre içinde çözülebilme kolaylığını hiç bir şef inkar edemez. Ancak biraz vakit ayırıp incelendiği takdirde, tüm bilimsel gerekçelerle kanıtlanan gerçek şudur ki; mikrodalga fırın sağlığa zararlıdır.
Ayrıca yapılan araştırmalar sonucunda uzmanlar mikrodalga fırınların kullandığı radyofrekansların insan vücuduna zararlı olmayacak kadar düşük seviyede olduğunu belirtiyor. Bu nedenle mikrodalga radyasyon yayar mı ve mikrodalgada yemek ısıtmak zararlı mı sorularına cevabımız hayır oluyor.
Kıymayı düşük güçte mikrodalgaya koyun. 450 gram kıyma için 3 dakika hedefleyin. Etin pişmeye başlamasını önlemek için yüzde 100 yerine yüzde 50 güç kullanın. Etinizi her 45 saniyede bir, özellikle ilk dakikadan sonra kontrol edin. Buz çözme ayarlarında bile, et eşit olmayan şekilde çözülme eğilimindedir.
Tezgahta çözülmüş eti tekrar dondurucuya kaldırmayın
Yani, etinizi tezgahta tamamen çözülene kadar beklettiyseniz, sonrasında tekrar dondurucuya koymamalısınız. Dahası kokusunda bir farklılık ya da garip bir renge dönüştüğünü fark ederseniz, güvenliğiniz için eti atmalısınız.
Mikrodalga fırınlar, besindeki su moleküllerini sallamak için özel olarak belirlenmiş bir titreşim sıklığındaki radyo dalgalarını kullanır. Bu su molekülleri artan bir şekilde sallandığı zaman, atomsal seviyede titreşmeye başlar ve ısı üretirler.
Pişen et soframızda, oda sıcaklığında mümkün olduğunca kısa süre tutulmalı (en fazla 2 saat), tüketilemeyecek kısımlar buzdolabına alınmalıdır. Buzdolabında saklanan pişmiş ürün tüketileceği miktarlarda ısıtılarak, kalan kısım ise 3-4 gün içinde tüketilmelidir. Et suyu içeren yemekler ise 1-2 gün içinde tüketilmelidir.
Yemeklerin en fazla 1 kere ısıtılması gerekir.
Yemeğin ısıtıldığı, kokusunun gelmesi ile anlaşılacaktır. Pişirilen ya da kavrulan et derin dondurucuda en fazla 3 ay, çiğ kıyma ise 4 ay saklanabilir.
Yemeklere doğranmış et ekleyin.
Pişmiş et, tavuk eti ve balık tek lokmalık parçalara bölünebilir ve tavada veya güveçte pişen yemeklere eklenebilir. Bu yöntem tahılları ve sebzeleri kullanmak için de güzel bir yol. Bu etleri pilav ve çorba gibi yemeklere de ekleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri