Zeytinyağlı lahana yemekleri ve etsiz lahana sarması ortalama 2 hafta derin dondurucuda kalabilirken kızartma işlemi görmüş lahana yaklaşık 3 hafta derin dondurucuda muhafaza edilebilir. Etli lahana sarması ise pişirildikten sonra ılıtıp, vakumlu poşet ya da kaplarda derin dondurucuda saklanabilir.
Pişmiş sarma derin dondurucuya konur mu? Sarmaları pişen tencere içerisinden ağzı sıkı kapalı buzdolabı kaplarından birine alarak kolaylıkla saklayabilirsiniz. Kabın ağzını hiç açmadığınız sürece 4-5 gün boyunca saklayabilirsiniz. Buzluğa koyduğunuz sarmaları ise 20-30 güne dek tüketebilirsiniz.
Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 30 dk kadar kontrollü bir şekilde pişiriyoruz. 📌Biraz zahmetli olsa da mükemmel bir hazır yemek, kesinlikle lezzetinden bir şey kaybetmiyor dondurulduğu zaman. 📌Sarmaları bir tencereye de sıralayıp dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
Lahanaları önce 3 dakika kaynar su içinde bekletin, ardından 3 dakika boyunca ise buzlu soğuk su içerisinde bekletin. Lahanaların Kurumasını bekleyin. Kuruyan Lahanayı Koroplast Kilitli Poşet içerisine yerleştirin ve ardından derin dondurucuya koyun. Lahananız 12 süresince taze kalacaktır.
Sarmalık olan yaprakları istediğiniz miktarda dizin ve poşetlere yerleştirin bir tutam kadarda haşlanmış saplarından koyun. Yemeklik lahanayı da istediğiniz miktarda poşetlere yerleştirin. Poşetlerin havasını alıp sıkıca bağlayın ve derin dondurucuya kaldırın. Kışın gerektiği zaman çıkarıp tazesi gibi kullanıyorum.
İlgili 36 soru bulundu
Buzlukta saklanan sarmaları çıkardıktan sonra, buzların erimesi beklenir. Buzlar çözüldüğünde, tencereye alınan sarmaların üzerine ılık su eklenir. Suyla birlikte zeytinyağı ve limon da ekleyerek sarmanıza güzel bir tat katabilirsiniz. Kısık ateşte pişirilmeye bırakılan sarmalar, yaklaşık 30 dakika sonra tüketilebilir.
Lahananın derin dondurucu içerisinde taze kalma süresi ortalama 8-10 ay arasındadır. Her poşete ya da kaba olabildiğince az miktarda lahana koyun. Çünkü bir kere dondurucudan çıkarılan sebzenin çözülme gerçekleştikten sonra tekrar dondurulmaması gerekir.
Lahanalarınızı sarmalık ebata küçültün, iç ekleyerek sarın. Tencerenize dizdiğiniz sarmalara limonsuyu ve küçük doğradığınız sarımsakları ekleyin, dolma seviyesinden 1 parmak eksik sıcak su koyarak, dolma kapağı veya porselen kapak kapatarak 40-50 dk pişirin.
Tabanına beyaz lahana yerleştirdiğimiz tencereye dizelim. Çok az salçalı su yapıp üzerilerine gezdirelim. Üzerlerini geçecek kadar su ekleyip porselen bir tabakla sarmaları sabitleyip ocağa alalım. Kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 1 saat 15 dakika pişirelim.
Bu soru çoğu kişinin kafasını karıştırıyor. Fakat sorunun cevabı çok basit: Her şeyi koyabilirsiniz. Uzun süre saklamak istediğiniz her yemeğinizi derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz; çorbalar, sebze yemekleri, pilavlar, makarnalar, hamur işleri, etler, etli yemekler, baklagiller…
Lahanayı kullandıktan sonra kalan parçalarını Koroplast Kilitli Poşet içerisine yerleştirin ve buzdolabına koyun. 1 hafta içerisinde tüketmeyi unutmayın.
Mümkünse bir gün dolapta dinlendirip ertesi gün servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Orta boy bir lahana sarması için tencereye 6-7 su bardağı su koymalısınız.
Lahana ilk önce dış kirli kabukları soyulur. Daha sonra ters çevrilip tam ortasından SAP kısmı bıçakla bir güzel resimde görüldüğü gibi çıkartılır. Daha sonra lahanayı alabilecek bir tencereye kaynayan suyun içine lahanayı koyup kapağını kapatırız. Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra lahanamız hazırdır.
Sarmış olduğunuz tüm lahanaları sırt sırta dizin. Ayrı bır sos tenceresinde 2 yemek kaşığı sıvıyağ ile bir yemek kaşığı salçayı kavurun. Bir miktar su ile açın ,içine tuz ve çay kaşığının ucuyla şeker ekleyin ve lahanaların üzerine dökün. Kapağını kapatarak kısık ateşte sarmalarınızı pişirin.
Pişmiş sarma kokusu duymaya başladığınızda kapağını açıp çatalla tabağı ve üste örttüğünüz yaprakları hafifçe kaldırın. Üst tarafa koyduğunuz pirinçler pişmişse eğer sarmalarınız pişmiş demektir.
1) Lahana. Lahana hem emzirme döneminde hem de katı gıdaya geçiş döneminde gaz yapan bir sebzedir. Doktorlar eğer tüketilecekse patates ile pişirilip tercih edilmesini tavsiye ediyor. Lahananın gaz yapan maddelere sahip olduğunu unutmamalısınız.
Soğanlar kavrulunca kıyma ve salça eklenir, karıştırılır. 10 dk kadar bu şekilde kavrulur. (kıymanın iyice erimesi lazım) Ardından tüm baharatlar, tuz ve toz şeker eklenir. (bunları tercihe göre pirinç ve bulguru ekledikten sonra da ekleyebilirsiniz) Baharatlardan sonra yıkanıp süzülen pirinç ve bulgur eklenir.
Bu nedenle artan dolmalarınızı fırında ısıtmanız da mümkün. Yine çok az su ile birlikte dolmaları küçük bir fırın kabına dizip 170-180 derecede üzerleri hafifçe kızarana kadar fırınlayabilirsiniz. Bu fırınlama işlemi biberlerin daha da lezzetlenmesini de sağlayacaktır aynı zamanda.
Güvecin ya da döküm tencerinin altına birkaç lahana yaprağı yerleştirin. Üzerine kaburgaları dizin. Biraz tuz ve karabiber ekleyin. İçi: Derin bir kasede incecik kıyılmış, soğanları, taze baharatları ve diğer iç malzemesini iyice harmanlayın.
Sarmamız piştikten sonra ocağın altını kapatıp bir tavaya zeytinyağını ve salçayı koyuyoruz. Salça pişince ocağı kapatmadan hemen önce ezdiğimiz sarımsağı, naneyi ve pul biberi de ekliyoruz. Sosumuzu sıcakken tencerede sarmaların üzerine döküp yaydırıyoruz. Afiyet olsun.
Lahana yapraklarını buzdolabı poşetine veya hava almayacak bir kabın içerisine yerleştirin. Lahanayı buzlukta 3 aya kadar muhafaza edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri