Pizza hamurunun kalınlığını da yine kendinize göre ayarlayın, kalın pizza da yapabilirsiniz incecik açıp az hamur bol malzeme de yapabilirsiniz. ***Pizza hamurunu pişireceğiniz zaman tabanına mısır unu serperseniz, hem yapışmasını önlersiniz hem de piştiğinde o mısır ununun pütür pütür oluşu ek lezzet sağlar.
Pizza hamuru tarifinin püf noktasına dikkat etmek oldukça önemli. Pizzanın tabanına mısır unu serpebilir, mayalı hamurları bu şekilde açabilirsiniz.
Çift sıfır yada tek sıfır buğday unu esnek, gevrek ve hazmı kolay bir pizza için şart. Pizza yapımı için özel pizza unları internette mevcut .00 un bulamıyorsanız eğer ve beyaz ekmek unu kullanacaksanız protein oranı %11-12 civarında olmalı.
Aralarından seçim yapabileceğiniz uzun bir un listesi olmasına rağmen, pizza yapmak için herkesin hemfikir olduğu tek bir tane var: Caputo tipo 00 unu. Diğer un türlerini kullanarak başarılı bir şekilde lezzetli bir pizza yapabileceğinize şüphe yok.
Pizza hamurlarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine mısır, turşu kavurması ve tel peyniri ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Pizzayı dilimleyip servis yapın.
İlgili 39 soru bulundu
Evet mısır unu yerine normal un kullanabilirsiniz. Sade un, her türlü tarif için en iyi seçeneklerden biri olacak. Kızartılmış ürünler için bir kaplama, bulamaçlarda ve ekmek ve kek gibi unlu mamullerde koyulaştırıcı bir madde olarak kullanılabilir.
Mısır unu, Mısırın öğütülmesiyle elde edilen ince toza verilen addır. Başta ekmek ve hamur işleri olmak üzere pek çok gıdada kullanılır.
Tarifte ılık süt kullanmanız hamurun daha iyi mayalanmasını sağlar. Sütü el yakmayacak sıcaklığa kadar ısıtmanız yeterli olacaktır. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurmalısınız. Ele yapışmayan, yumuşak bir kıvam yakaladığınızda un ilavesi yeterli olacaktır.
Kenarları kızaran pizzanızı fırından alabilirsiniz. Hamurun sıcak bir fırın üzerinde dinlenmesi daha yumuşak bir hamur elde etmenize yardımcı olacaktır.
Buğday unu çeşitlerinden biri olan pizza unu, pizza yapmak için hazırlanmış ideal bir undur. Pizza hamurunun pürüzsüz ve elastik olmasını sağlar. Pizzanın içerisinde kendine has bir şekilde koku ve lezzeti sağlamaktadır. Hamuru için kullanılan un normal ekmek yapımı için kullanılan undan daha fazla proteine sahiptir.
Pizza hamuru için:
1su bardağıılık süt. 1/2tatlı kaşığıkuru maya. 1/2tatlı kaşığıtoz şeker. 1çay kaşığıtuz.
Süt, su gibi malzemelerin aşırı soğuk ya da çok sıcak bir şekilde eklenmesi mayanın yapısını bozabiliyor. Bu durum hamurun kabarmasına hatta kabarmadan sönmesine neden oluyor. Yapılan bir diğer hata ise şekerle birlikte tuzu da ilave etmek ve o şekilde mayayı karıştırmak.
Eğer hamuru oklavayla açarsanız, tüm gazı dışarı atacaktır. Bunun sonucunda ortaya kalın ve sert kabuklu pizzalar çıkacaktır.
Pizza hamurunun kalınlığı 3 milimetreyi geçmeyecek. Pizza elde açılacak ve meşe odunu yakan, ısısı 485 derece olan taş fırınlarda, 60-90 saniye kadar pişirilecek. Napoliten pizzanın bir başka özelliği de fazlaca domates sosu kullanması ve bu nedenle “sulu” bir pizza olması.
Pizza hamuru maya olmadan da yapılır. Hem de en az onun kadar, hatta aramızda kalsın ondan daha da güzel bir hamur yapmanız mümkün.
Yapmanız gereken yoğurma kabına 2 su bardağı ılık suyu ekleyip üzerine 10 gramlık kuru instant mayayı (1 yemek kaşığı) ve toz şekeri ekleyip birlikte bi karıştırın. Sonra un, zeytinyağı ve aldığı kadar unu azar azar ekleyip kulak memesi kıvamında olana kadar güzelce yoğurun.
“Gerçek pizzanın kalitesi margaritadan anlaşılır. Çok kaliteli buğdaydan elde edilmiş un, asla ince olmayan, doğru ısıda pişirilmiş bir hamur; çok lezzetli domates, kekik, kaliteli zeytinyağından sos ve iyi bir mozzarella peyniri.
Yoğurma kabına aldığımız unun ortasını havuz gibi açalım ve içerisine instant maya, şeker, tuz, zeytinyağı ve ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğuralım. Elde ettiğimiz hamurun yumuşak kıvamlı ve ele yapışmayan bir kıvamda olması gerekmektedir.
Tepsiye zeytinyağı dökülerek elle iyice yağlanır. Pizza hamuru tepsiye yerleştirildikten sonra yağlı parmak uçlarıyla ve avuç içiyle dışa doğru biraz esnetilir. Üstü naylonla örtülerek 10 dakika dinlendirilir. Daha sonra açmaya devam edilerek istendiği kadar büyüdüğünde, 2-3-4 cm. kalınlıkta olmalıdır.
1974'te Arjantin Buenos Aires'te Claudio Daniel Troglia adlı bir mucit, pizza kutusunun tam ortasına yerleştirilerek, kutu kapağının pizzanın üzerine çökmesini önleyen bu parçanın patentini alır. Buluşuna “Separador de pizza” ile “guarda pizza” isimlerini verir. Yani “Pizza ayracı” ve “pizza koruyucusu”.
sıra geldi üst malzemelere. bu kısım da tamamen sizin hayal gücünüze ve damak zevkinize kalmış. salam, sucuk, sosis, füme, zeytin, pastırma, mantar, mısır, biber, soğan, kabak, patlıcan, brokoli ve daha nicesi...
Mısır unu yerine kullanılabilecek pek çok kıvam arttırıcı madde vardır. Beyaz un, pirinç unu, mısır nişastası, tapyoka unu, guar zamkı ve sorgum unu, koyulaştırıcı maddeler için birinci sınıf çözümlerdir.
Mısır unu doğal olduğu için genel olarak herhangi bir zarar teşkil etmez. Fakat elbette her türlü besin kaynağı da olduğu gibi, mısır ununu yoğun şekilde kullanmak birtakım problemler meydana getirebilmektedir. Özellikle kan şekerini yükselttiği için diyabet hastalarının çok fazla kullanmaması gerekir.
Gluten İçermeyen Güvenilir Yiyecekler:
Mısır, Pirinç, Patates, Kestane unu, Nohut unu, Soya unu, üzüm çekirdeği unu, tapioka, Yumurta, Reçel, Bal, Baharat ve bitki içermeyen sirke çeşitleri.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri